Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karmi']To ja tez nie będę. Ufff!!! Cieszę się, z tego głosu rozsądku. Nareszcie ktoś widzi różnice między dyskutowaniem a akceptowaniem. Między krytyką sposobu przeprowadzenia akcji a koniecznością walki z takimi hodowlami. Dziękuję. :loveu:[/quote]

To jest dyskusja teoretyczna teraz, czy krytyka przebiegu konkretnej akcji na podstawie wypowiedzi p. Zuzanny?

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='basia0607']A mnie te najwieksze dogomaniackie autorytety zmieszały z ziemią , stwierdziły , że nie mam mózgu tylko dlatego, że mam swoje niezmienne zdanie na pewien temat. Potem szukały informacji o mnie na stronach mojej reginalnej gazety, śledziły, szperały chcąc zaatakować z nienacka.
Potem probowały oszkalować mnie u osób z ktorymi współpracuję.
Teraz podobnie się dzieje z Grzegorzem. Powiem jedno , tu nie chodzi o psy a o wplywy. [/quote]

Basia - to jest tak - one wychodzą z założenia: kto nie z z nami ten przeciwko nam! a wiec trzeba zgnoic, upodlić, zwyzywać itd...

ale pamiętaj - kto pod kim dołki kopie...sam w nie wpada;) i nie trzeba było długo czekać...

Posted

[quote name='basia0607']Teraz podobnie się dzieje z Grzegorzem. Powiem jedno , tu nie chodzi o psy a o wplywy. Nic nie usprawiedliwia tej kobiety, która wykorzystywala w tak okrutny sposób swoje zwierzęta , jestem pewna że wiele z nich odeszło w cierpieniu , schowane przed światem a ten kto dopatruje sie w tym przeslanek na korzyśc tej kobiety jest nielepszy. [/quote]
Jakie wpływy? :crazyeye: Mieszkam na drugim końcu Polski i nie mam nic wspólnego z żadnym z tych stowarzyszeń!

Posted

[quote name='andzia69']Basia - to jest tak - one wychodzą z założenia: kto nie z z nami ten przeciwko nam! a wiec trzeba zgnoic, upodlić, zwyzywać itd...

ale pamiętaj - kto pod kim dołki kopie...sam w nie wpada;) i nie trzeba było długo czekać...[/quote]

Andziu ale kto one ?

Posted

[quote name='Charly']To jest dyskusja teoretyczna teraz, czy krytyka przebiegu konkretnej akcji na podstawie wypowiedzi p. Zuzanny?[/quote]

Teorie mam taką: działajmy zgodnie z prawem!
Przebieg tej akcji można doskonale ocenić na podstawie relacji osób, które ją przeprowadziły. :razz: Nawiasem mówiąc zboczenie zawodowe i wewnętrzny głos rozsądku podpowiadają mi, że należy brać pod uwagę obie strony. Ale.... przyznam szczerze, ze wypowiedź p. Zuzanny nie miała na mnie wpływu.
Wracając do przebiegu akcji i relacji na Onecie. Pisałam już, ze interwencje w takiej formie mogą być podejmowane tylko w przypadkach niecierpiących zwłoki czyli gdy wystąpi bezpośrednie zagrożenie życia zwierzaka.
Z Onetu dowiaduję się, ze akcja została podjęta na podstawie anonimowej informacji, ze o 2-giej w nocy ( bo stowarzyszenie miało inne zajęcia), że po ,,szarpaninie" (dopiero) zostały podjęte starania o prokuratorski nakaz przeszukania, a ekspertyza weterynaryjna wykazała ,,znaczące odstępstwa od prawidłowego stanu" Czy jest to zagrożenie życia?
Moje wrażenia są takie: jeśli na podstawie anonimowego donosu w środku nocy wpada do mnie taka załoga to przestaję wierzyć, ze żyję w państwie prawa...aż chciałoby się dopisać ,,i sprawiedliwości" ale może lepiej nie"..:razz:

Posted

[quote name='Karmi']Teorie mam taką: działajmy zgodnie z prawem!
Przebieg tej akcji można doskonale ocenić na podstawie relacji osób, które ją przeprowadziły. :razz: Nawiasem mówiąc zboczenie zawodowe i wewnętrzny głos rozsądku podpowiadają mi, że należy brać pod uwagę obie strony. Ale.... przyznam szczerze, ze wypowiedź p. Zuzanny nie miała na mnie wpływu.
Wracając do przebiegu akcji i relacji na Onecie. Pisałam już, ze interwencje w takiej formie mogą być podejmowane tylko w przypadkach niecierpiących zwłoki czyli gdy wystąpi bezpośrednie zagrożenie życia zwierzaka.
Z Onetu dowiaduję się, ze akcja została podjęta na podstawie anonimowej informacji, ze o 2-giej w nocy ( bo stowarzyszenie miało inne zajęcia), że po ,,szarpaninie" (dopiero) zostały podjęte starania o prokuratorski nakaz przeszukania, a ekspertyza weterynaryjna wykazała ,,znaczące odstępstwa od prawidłowego stanu" Czy jest to zagrożenie życia?
Moje wrażenia są takie: jeśli na podstawie anonimowego donosu w środku nocy wpada do mnie taka załoga to przestaję wierzyć, ze żyję w państwie prawa...aż chciałoby się dopisać ,,i sprawiedliwości" ale może lepiej nie"..:razz:[/quote]

No ....nie mogę odmówic racji..(chocbym chciała:lol:)....aczkolwiek:cool3: itd itd...ech...:roll:

Posted

[quote name='Charly']No ....nie mogę odmówic racji..(chocbym chciała:lol:)....aczkolwiek:cool3: itd itd...ech...:roll:[/quote]
Wiem...:cool3: poprostu zaniemówiłaś :p

Posted

Czy tu jeszcze ktoś rozmawia merytorycznie? Aż przykro to mówić, ale jedyny od kilku dni post na temat napisała Pani Zuzanna. Reszta to delikatnie mówiąc obrzucanie się błotem. Przestańcie, bo ja bym chciała tu przeczytać o stanie tych psów, a nie o waszych przepychankach. Załatwcie to na PW, a jeśli sprawa poważniejsza to do prokuratury i skończcie to wreszcie!!!

Pani Zuzanna się broni i ja ją rozumiem. Dobrze, że może się wypowiedzieć, możemy słuchać relacji obu stron. Ma prawo się bronić i należy to szanować.
Do PiSDZ można też mieć zastrzeżenia - rozumiem brak zaufania do hodowców, ale na Boga my tych psów nie chcemy uzywać do hodowli. Jak napisali poprzednicy - mamy swoje psy, kochamy je i ze względu na to, ze znamy ich charaktery , decydujemy sie na ryzykowną decyzję przyjęcia pod swój dach chorych psów. My mamy zdrowe - wystawowe i hodowlane psy i dla nas to też poważna decyzja!!!
A od kogoś kto ratuje psy oczekuje się jednak poważnego podejścia do ludzi . Zebrane zostały pieniądze i dalej my jako hodowcy jesteśmy beee? Że zaofiarowaliśmy chorym psom domy? Że składamy się na ich leczenie i opiekę?

Posted

[quote name='Karmi']Wiem...:cool3: poprostu zaniemówiłaś :p[/quote]

no...troszke maslo maslane ten wątek po troszku...

[B]@Cavisia [/B]PiSdZ tu już chyba nie wchodzi (rozwój wątku, brak czasu itp). Tak mysle ze moze do niego zadzwonić i porozmawiac osobiscie.

Posted

[quote name='Bachnach']Andziu ale kto one ?[/quote]

ja wiem kto i Ty też wiesz kto;) a więc jeśli jesteś z sama wiesz kim to jesteś przeciwko innym, a jesli jesteś z innymi to jesteś przeciwko sama wiesz komu:p

ps,normalnie Harry Potter:evil_lol::evil_lol::evil_lol: - jeśli ktos ma dzieci to będzie wiedział o co mi chodziło;)

Posted

A ja się znów dziwię - po przeczytaniu dzisiejszej informacji na Onecie - dlaczego pomoc cavisiarzy została odrzucona, skoro właśnie pod tą informacją PiSDZ prosi o wpłaty na swoje konto :crazyeye:
To naprawdę wygląda dziwnie i podejrzanie...

Posted

[quote name='Ewa i flatki']A ja się znów dziwię - po przeczytaniu dzisiejszej informacji na Onecie - dlaczego pomoc cavisiarzy została odrzucona, skoro właśnie pod tą informacją PiSDZ prosi o wpłaty na swoje konto :crazyeye:
To naprawdę wygląda dziwnie i podejrzanie...[/quote]

Bo niestety tak wygląda, dla postronnego czytacza!

Posted

[quote name='Ewa i flatki']A ja się znów dziwię - po przeczytaniu dzisiejszej informacji na Onecie - dlaczego pomoc cavisiarzy została odrzucona, skoro właśnie pod tą informacją PiSDZ prosi o wpłaty na swoje konto :crazyeye:
To naprawdę wygląda dziwnie i podejrzanie...[/quote]

jesli chodzi ci o ten artykuł:
[URL="http://pies.onet.pl/16449,19,24,8222fabryczka8221_modnych_pieskow,2,artykul.html"]Onet.pl Pies[/URL]

to nie jest on z dzisiejszego dnia - wiec przestań już snuć kolejne domysły o górze kasy idącej na ich konto! ponadto tam nie pisze, ze ludzie mają wpłacać akurat na konto tych psów, ale ogólnie :

"Każdy kto chciałby pomóc Pogotowiu i Straży dla Zwierząt w Trzciance w utrzymaniu zwierząt zabieranych z interwencji (jest ich dziennie od kilku do kilkunastu w całej Polsce), w ich transporcie, żywieniu i leczeniu proszony jest kontakt telefoniczny, mailowy lub wpłaty na konto:"

Weź się czep Emira - co?:angryy: tez zbiera kasę! dlaczego zbiórka kasy razi cię tylko w przypadku Pogotowia????

a jak znajdę cytat szanownej ARKi to tu wkleję - ale szło to mniej więcej tak:

"nie stać cię na ratowanie, to weź kredyt !!!!"

czyli z tego wychodzi, ze powinno sie [B][COLOR=green]xxxxxx[/COLOR][/B] wszystkie organizacje - bo je nie stać na ratowanie, a jeszcze mają czelnosc prosic o kasę:diabloti:

[B][COLOR=green]xxxxxxx[/COLOR][/B] dogomanię!!!! - bo też prawie każdy prosi o kasę!:p

i będzie cacy!:diabloti:

Guest monia3a
Posted

[quote name='andzia69']jesli chodzi ci o ten artykuł:
[URL="http://pies.onet.pl/16449,19,24,8222fabryczka8221_modnych_pieskow,2,artykul.html"]Onet.pl Pies[/URL]

to nie jest on z dzisiejszego dnia - wiec przestań już snuć kolejne domysły o górze kasy idącej na ich konto! ponadto tam nie pisze, ze ludzie mają wpłacać akurat na konto tych psów, ale ogólnie :

"Każdy kto chciałby pomóc Pogotowiu i Straży dla Zwierząt w Trzciance w utrzymaniu zwierząt zabieranych z interwencji (jest ich dziennie od kilku do kilkunastu w całej Polsce), w ich transporcie, żywieniu i leczeniu proszony jest kontakt telefoniczny, mailowy lub wpłaty na konto:"

Weź się czep Emira - co?:angryy: tez zbiera kasę! dlaczego zbiórka kasy razi cię tylko w przypadku Pogotowia????

a jak znajdę cytat szanownej ARKi to tu wkleję - ale szło to mniej więcej tak:

"nie stać cię na ratowanie, to weź kredyt !!!!"

czyli z tego wychodzi, ze powinno sie [B][COLOR=green]xxxxxxx [/COLOR][/B]wszystkie organizacje - bo je nie stać na ratowanie, a jeszcze mają czelnosc prosic o kasę:diabloti:

[B][COLOR=green]xxxxxxxx[/COLOR][/B] dogomanię!!!! - bo też prawie każdy prosi o kasę!:p

i będzie cacy!:diabloti:[/quote]

Słusznie, każdy prosi o kasę ale tylko PiSdZ napisał jasno, że zbiórka jest nie tylko dla tych konkretnych psów a również i dla innych ich podopiecznych. Najprościej jest rozliczać innych za to zrobili czy robią, na co zbierają i na co wydają a szczególnie, że nie wpada w ręce tych co najwięcej chcą wyjaśnień :p

Posted

[quote name='monia3a']Słusznie, każdy prosi o kasę ale tylko PiSdZ napisał jasno, że zbiórka jest nie tylko dla tych konkretnych psów a również i dla innych ich podopiecznych. Najprościej jest rozliczać innych za to zrobili czy robią, na co zbierają i na co wydają a szczególnie, że nie wpada w ręce tych co najwięcej chcą wyjaśnień :p[/QUOTE]

Zbiera, nie zbiera - dlaczego od cavisiarzy pomoc nie została przyjęta - o to pytam !!!
Na tym wątku wielokrotnie sami sobie zaprzeczacie i to jest problem.
Umiejętność czytania ze zrozumieniem intencji piszącego jednak trudna jest.
A napadanie na osoby zadające trudne pytania tylko zaciemnia sprawę.

Posted

[SIZE=6][COLOR=seagreen]cytuje [B]ANDZIA69[/B]napisła tak [/COLOR][/SIZE]

Medar, Osiołek i reszta TWA fundacji EMIR - brakuje wam już argumentów do obrony:diabloti:,więc może zamiast klepać kolejne bałwochwalcze poematy nt fundacji EMIR oraz następne oskarżenia wobec wszystkich innych osób i organizacji nie kochających EMIR zabierzecie się w końcu do roboty - przecież psy w potrzebie czekają!!!!!!! a jest ich cała masa - moze i nie medialne, ale cierpiące w skrytości cel w schroniskach, na ulicach...

[SIZE=3]a moze w koncu [B][COLOR=green]xxxxxxxxx[/COLOR][/B] sie juz od tego całego syfu którym tak gardzicie i pomiatacie jakim jest EMIR (sorki EMIR)i [B][COLOR=green]xxxxxxx [/COLOR][/B] możę tu wy zabierzcie sie do roboty i zamiast ratowac i pomagac tym których tak ponoc kochacie tzn zwierzaki ..bez zysku bez kasy tak poprostu z milosci .....do nich ..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]klepiecie w te [B][COLOR=green]..... [/COLOR][/B] klawiature ...bo EMIR to a EMIR tamto ....najlepeij pomiatac tymi których tu nie ma ..............żenada .................[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]

Posted

[quote name='monia3a']Słusznie, każdy prosi o kasę ale tylko PiSdZ napisał jasno, że zbiórka jest nie tylko dla tych konkretnych psów a również i dla innych ich podopiecznych. Najprościej jest rozliczać innych za to zrobili czy robią, na co zbierają i na co wydają a szczególnie, że nie wpada w ręce tych co najwięcej chcą wyjaśnień :p[/quote]

Ja chcę wyjaśnień i wcale nie zależy mi na tym, żeby cokolwiek wpadło w moje ręce.

Wróciłam sobie do początku tego wątku i zastanawiam się, jak to jest - abstrahując już od spraw finansowych - dlaczego dla ledwie co odebranych psów [B]nie potrzebuje się nie tylko domów tymczasowych, ale i STAŁYCH. [/B]
[B]Czyżby wszystkie psy były już "zaklepane" - nie tylko przed wydaniem wyroku, ale wręcz "w chwilę" po interwencji?[/B]
[B]Czy też może PiSdZ ma tak dobre samopoczucie jeśli chodzi o swoje zdolności adopcyjne?[/B]

Posted

Jestem w szoku...... Chcę tylko powiedzieć ,że znam kilka sytuacji w których ludzie i ja sama...... zwracaliśmy sie do organizacji które są na tych wątkach głównymi "bohaterami" o pomoc lub interwencję w różnych sprawach....... I jest jedna organizacja która nigdy nie zawiodła. To Pogotowie i Straż dla Zwierzat. To jest dla mnie dowód na to, kogo w tym wszystkim ,tak naprawdę, obchodzą zwierzęta.

Guest monia3a
Posted

[quote name='Ewa i flatki']Zbiera, nie zbiera - dlaczego od cavisiarzy pomoc nie została przyjęta - o to pytam !!![/quote]

Tego nie wiem i o to należy pytać przedstaicieli PiSdZ

Na forum jestem osobą prywatną i niech tak zostanie, nie opowiadam się za Emir, Arką, PiSdZ czy jakąkolwiek inną organizacją, każda z nich ma wzloty i upadki, każda odpowiada za siebi i swoje czyny.
Kłótnie i obrzucanie się błotem zupełnie mnie nie obchodzą i nie mam zamiaru w nich uczestniczyć.

Posted

[quote name='ANETTTA']

[SIZE=3][COLOR=royalblue]a moze w koncu [COLOR=seagreen]xxxxxxxx[/COLOR] sie juz od tego całego syfu[/COLOR] którym tak gardzicie i pomiatacie [COLOR=royalblue]jakim jest EMIR [/COLOR](sorki EMIR)i [COLOR=green]xxxxxxxx [/COLOR]możę tu wy zabierzcie sie do roboty i zamiast ratowac i pomagac tym których tak ponoc kochacie tzn zwierzaki [COLOR=red]..bez zysku bez kasy tak poprostu z milosci[/COLOR] .....do nich ..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]klepiecie w te ..... klawiature ...bo EMIR to a EMIR tamto ....najlepeij pomiatac tymi których tu nie ma ..............żenada .................[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[/quote]

krzyczeć to ty nie musisz - brakuje ci argumentów to wydzierasz się ?????czy ty czytasz to co piszesz????? normalnie ubaw po pachy:evil_lol:Emir i miłosc do zwierząt - bez zysku bez kasy - koń by się uśmiał!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a może przyjedziesz do Kielc, zobaczysz szarą, świetokrzyską rzeczywistosc, zobaczysz jak właśnie bez kasy pomaga sie zwierzakom - co????? zobaczysz jak tyra się w parę osób próbując ratowac codziennie nowe stworzenia bez ochów, achów.... tak po prostu, właśnie z miłosci do tych zwierząt, a nie dla sławy, kasy czy błyszczenia w mediach...

[SIZE=6]więc to ty zabierz się do roboty!!!pokaż na co cię stać oprócz pyszczenia i podsyłania innym wątków z psami w potrzebie![/SIZE]

Posted

[SIZE=4][B]Maupa[/B][/SIZE], jestes modem. Mod powinien pilnowac m.in. aby w okreslonym watku byl prowadzony okreslony temat. To raz. Dwa - jakis poziom kultury nawet jesli sie forumowicze tematu nie trzymaja, obowiazuje.
[B][COLOR=Red]Prosze, zrob cos!!! Albo - prosze, zmien temat watku!

[/COLOR][/B][COLOR=Red][COLOR=Black]Niech siebie obrazaja w innym topicu.[/COLOR][/COLOR][B][COLOR=Red]
[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='andzia69']krzyczeć to ty nie musisz - brakuje ci argumentów to wydzierasz się ?????czy ty czytasz to co piszesz????? normalnie ubaw po pachy:evil_lol:Emir i miłosc do zwierząt - bez zysku bez kasy - koń by się uśmiał!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[SIZE=6][/SIZE][/quote] Możesz rozwinąć tę myśl? Czy jesteś zdania, że Emir zarabia na psach??? Wątpisz w uczciwość i bezinteresowność Emira?? No jak juz powiedziałaś A, to i powiedz B... Może dowiemy się czegoś nt Emir, którą szanujemy i wobec której chylimy czoła... No dalej, wal!