Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 805
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobrze, że wreszcie pojawiły się odpowiedzi.
Panie Grzegorzu - mam nadzieję, że wątek dzięki wyjaśnieniom wreszcie będzie bardziej przejżysty. Szkoda, że od pierwszego postu nie pojawiły się te informacje, które przekazał Pan na stronie 57 - byłoby spokojniej. Ale super, że wreszcie są.
Mam nadzieję, że kontrole przyszłych domów będą przeprowadzone sprawnie i dokładnie a wszystkie psy zostaną poddane kastracji jeszcze przed adopcjom (a jeśli po adopcji, to umowa musi być na prawdę jasno skonstruowana, tak, żeby w żadnym wypadku nie można było jej obejść). Powodzenia.

Posted

Jezu-nie czytałam tego wątku jakiś czas-ale po tym co właśnie przeczytałam jestem zdruzgotana-ta wojenka jest straszna-ja nie zamierzam się przyłączać-to kuriozalne, żeby dorośli ludzie wypowiadali się w ten sposób.
O poziomie konwersacji niektórych nie wspomnę.

Jak się miewają yoreczki??co z tym wystraszonym bidulkiem z filmiku??i z chorobami skóry u yorków i kota??
i czy wiadomo coś o terminie rozprawy sądowej??

Posted

Weronia napisał(a):
Po pierwsze to nie jest wątek psów z Krężla.

Słusznie. Możemy więc wrócić do psów z Poznania?
Czy została wydana decyzja o czasowym odebraniu psów?

Posted

[quote name='Pieseczkowo']Przepraszam,że tak długo nic nie pisałam,ale zorganizowałam karme moze nie jest tego b.duzo,ale zawsze trochę i w czwartek wysyłam na adres strazy.Jak będę jeszcze coś miec to będę dosyłać.[/quote]

dzieki ;-) w imieniu piesków

Posted

[quote name='Pieseczkowo']A wiadomo już coś z punktu widzenia związku kynologicznego,znaczy czy wiadomo z jakich hodowli?[/quote]
Była o tym mowa. Ktoś podawał. MAskotki Zuzanny.
Tylko ze chyba została zawieszona bo miała rózne sprawy z innymi hodowcami i przerejestrowała psy na męza. Ale nei znam szczegółów.

Posted

Przekazano nam informacje, na ktorych nam zalezalo, jest kontakt z opiekunami psiakow, otrzymalismy rachunek za dotychczasowe leczenie.
Teraz czas na ruch z naszej strony.
Wydaje sie, ze nasze wzajemne relacje ukladaja sie coraz lepiej :)

Posted

Ninka iXi napisał(a):
Przekazano nam informacje, na ktorych nam zalezalo, jest kontakt z opiekunami psiakow, otrzymalismy rachunek za dotychczasowe leczenie.
Teraz czas na ruch z naszej strony.
Wydaje sie, ze nasze wzajemne relacje ukladaja sie coraz lepiej :)

Bardzo się cieszę :-). A czy któreś z psiaków pojadą do Was na dt?

Posted

MonikaP napisał(a):
A jaki jest obecnie stan zdrowia psów? Będą jakieś zdjęcia z domów tymczasowych? Jak układa się współpraca z hodowcami cavalierów, którzy oferowali pomoc?

Stan zdrowia psiaków się poprawia. Niektóre już nie muszą pojawiać się u lekarza. Zamieścimy wkrótce co dokładnie każdemu psu dolegało i dolega. Jeden pies - york umarł nagle. Czekamy na wyniki sekcji z SGGW.
Współpraca z hodowcami cavalierów układa się bardzo dobrze i jestesmy im naprawdę bardzo wdzięczni za pomoc.

Posted

Nie wydaje mi sie, aby w sytuacji jaka jest i przy sposobie zapewnienia opieki jaka sa otoczone bylo w tym momencie bardzo pilne zabieranie poszczegolnych psow z dotychczasowych domow. Byloby to dzialanie na zasadzie "byleby tylko je zabrac".
Poobserwujemy, jak bedzie przebiegac ich dalszy powrot do normalnosci i ew. w porozumieniu z opiekunami ustalimy dalsze postepowanie, (jesli bedzie potrzebne - przeniesienie do innych domkow tymczasowych tak, aby przebiegalo to jak najkorzystniej dla zdrowia psow i ich rownowagi psychicznej).

Posted

Chyba odbiegliście trochę od tematu. Przypomnę temat jest o pseudohodowli w Poznaniu.
I proszę nie zaśmiecać tego tematu.
Nikt nie ma monopolu na kontrolowanie jakiejkolwiek pseudohodowli i myślę że ich jest jeszcze wystarczająco dla każdej fundacji.
Więc proszę o stonowanie swoich wypowiedzi na tym wątku.
Wszystkie kolejne posty nie na temat będą usuwane.

Posted

no-nareszcie!!!! bo przerzucanie kolejnych stron z przepychankami nie jest najbardziej fascynującym zajęciem:shake:

to może jakieś obiecane zdjęcia psiaków?? i jeszcze kilka zdań o tym jak one się czują?? i cz są już wyniki sekcji??

Posted

smallpati napisał(a):
tyle dobrze

tylko czemu te "papierkowe" sprawy trwają aż tak długo :razz:

Zwykle decyzje o czasowym odebraniu zwierzaków wydawane są natychmiast.
W praktyce może to oznaczać 2, 3 dni. To czas na zbadanie ,,stanu faktycznego" W tym przypadku upłynął już ponad miesiąc...