Asia & Ginger Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 To ja też coś mam do sprawdzenia i zaraz napiszę PW. Quote
pepsicola Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 cieszę się, że w tym wątku jest coraz więcej odpowiedzi na nurtujące nas pytania, pozdrowienia z Cavisiowa Quote
Ra_dunia Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Dobrze, że wreszcie pojawiły się odpowiedzi. Panie Grzegorzu - mam nadzieję, że wątek dzięki wyjaśnieniom wreszcie będzie bardziej przejżysty. Szkoda, że od pierwszego postu nie pojawiły się te informacje, które przekazał Pan na stronie 57 - byłoby spokojniej. Ale super, że wreszcie są. Mam nadzieję, że kontrole przyszłych domów będą przeprowadzone sprawnie i dokładnie a wszystkie psy zostaną poddane kastracji jeszcze przed adopcjom (a jeśli po adopcji, to umowa musi być na prawdę jasno skonstruowana, tak, żeby w żadnym wypadku nie można było jej obejść). Powodzenia. Quote
agawa9 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Jezu-nie czytałam tego wątku jakiś czas-ale po tym co właśnie przeczytałam jestem zdruzgotana-ta wojenka jest straszna-ja nie zamierzam się przyłączać-to kuriozalne, żeby dorośli ludzie wypowiadali się w ten sposób. O poziomie konwersacji niektórych nie wspomnę. Jak się miewają yoreczki??co z tym wystraszonym bidulkiem z filmiku??i z chorobami skóry u yorków i kota?? i czy wiadomo coś o terminie rozprawy sądowej?? Quote
Karmi Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Weronia napisał(a):Po pierwsze to nie jest wątek psów z Krężla. Słusznie. Możemy więc wrócić do psów z Poznania? Czy została wydana decyzja o czasowym odebraniu psów? Quote
Pieseczkowo Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Przepraszam,że tak długo nic nie pisałam,ale zorganizowałam karme moze nie jest tego b.duzo,ale zawsze trochę i w czwartek wysyłam na adres strazy.Jak będę jeszcze coś miec to będę dosyłać. Quote
kasimaga Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Pieseczkowo']Przepraszam,że tak długo nic nie pisałam,ale zorganizowałam karme moze nie jest tego b.duzo,ale zawsze trochę i w czwartek wysyłam na adres strazy.Jak będę jeszcze coś miec to będę dosyłać.[/quote] dzieki ;-) w imieniu piesków Quote
kasimaga Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Karmi']Słusznie. Możemy więc wrócić do psów z Poznania? Czy została wydana decyzja o czasowym odebraniu psów?[/quote] decyzji jeszcze nie ma Quote
Pieseczkowo Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 A wiadomo już coś z punktu widzenia związku kynologicznego,znaczy czy wiadomo z jakich hodowli? Quote
LALUNA Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Pieseczkowo']A wiadomo już coś z punktu widzenia związku kynologicznego,znaczy czy wiadomo z jakich hodowli?[/quote] Była o tym mowa. Ktoś podawał. MAskotki Zuzanny. Tylko ze chyba została zawieszona bo miała rózne sprawy z innymi hodowcami i przerejestrowała psy na męza. Ale nei znam szczegółów. Quote
MonikaP Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 A jaki jest obecnie stan zdrowia psów? Będą jakieś zdjęcia z domów tymczasowych? Jak układa się współpraca z hodowcami cavalierów, którzy oferowali pomoc? Quote
Weronia Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Papugi za zgodą Prezydenta Poznania zostały czasowo odebrane. Decyzja w sprawie psów zostanie wydana niebawem. Quote
Ninka iXi Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Przekazano nam informacje, na ktorych nam zalezalo, jest kontakt z opiekunami psiakow, otrzymalismy rachunek za dotychczasowe leczenie. Teraz czas na ruch z naszej strony. Wydaje sie, ze nasze wzajemne relacje ukladaja sie coraz lepiej :) Quote
MonikaP Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Ninka iXi napisał(a):Przekazano nam informacje, na ktorych nam zalezalo, jest kontakt z opiekunami psiakow, otrzymalismy rachunek za dotychczasowe leczenie. Teraz czas na ruch z naszej strony. Wydaje sie, ze nasze wzajemne relacje ukladaja sie coraz lepiej :) Bardzo się cieszę :-). A czy któreś z psiaków pojadą do Was na dt? Quote
PiSdZ Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 MonikaP napisał(a):A jaki jest obecnie stan zdrowia psów? Będą jakieś zdjęcia z domów tymczasowych? Jak układa się współpraca z hodowcami cavalierów, którzy oferowali pomoc? Stan zdrowia psiaków się poprawia. Niektóre już nie muszą pojawiać się u lekarza. Zamieścimy wkrótce co dokładnie każdemu psu dolegało i dolega. Jeden pies - york umarł nagle. Czekamy na wyniki sekcji z SGGW. Współpraca z hodowcami cavalierów układa się bardzo dobrze i jestesmy im naprawdę bardzo wdzięczni za pomoc. Quote
Ninka iXi Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Nie wydaje mi sie, aby w sytuacji jaka jest i przy sposobie zapewnienia opieki jaka sa otoczone bylo w tym momencie bardzo pilne zabieranie poszczegolnych psow z dotychczasowych domow. Byloby to dzialanie na zasadzie "byleby tylko je zabrac". Poobserwujemy, jak bedzie przebiegac ich dalszy powrot do normalnosci i ew. w porozumieniu z opiekunami ustalimy dalsze postepowanie, (jesli bedzie potrzebne - przeniesienie do innych domkow tymczasowych tak, aby przebiegalo to jak najkorzystniej dla zdrowia psow i ich rownowagi psychicznej). Quote
LALUNA Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Chyba odbiegliście trochę od tematu. Przypomnę temat jest o pseudohodowli w Poznaniu. I proszę nie zaśmiecać tego tematu. Nikt nie ma monopolu na kontrolowanie jakiejkolwiek pseudohodowli i myślę że ich jest jeszcze wystarczająco dla każdej fundacji. Więc proszę o stonowanie swoich wypowiedzi na tym wątku. Wszystkie kolejne posty nie na temat będą usuwane. Quote
agawa9 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 no-nareszcie!!!! bo przerzucanie kolejnych stron z przepychankami nie jest najbardziej fascynującym zajęciem:shake: to może jakieś obiecane zdjęcia psiaków?? i jeszcze kilka zdań o tym jak one się czują?? i cz są już wyniki sekcji?? Quote
NightQueen Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 co z psami? znalazły wszystkie domy? Quote
LALUNA Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 smallpati napisał(a):co z psami? znalazły wszystkie domy? Myśle ze dopóki nie będzie oficjalnej decyzji prawnej, psy nie moga być oddane do adopcji Quote
NightQueen Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 LALUNA napisał(a):Myśle ze dopóki nie będzie oficjalnej decyzji prawnej, psy nie moga być oddane do adopcji to gdzie one teraz przebywają? Quote
LALUNA Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 smallpati napisał(a):to gdzie one teraz przebywają? W Domach Tymczasowych Quote
NightQueen Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 tyle dobrze tylko czemu te "papierkowe" sprawy trwają aż tak długo :razz: Quote
Karmi Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 smallpati napisał(a):tyle dobrze tylko czemu te "papierkowe" sprawy trwają aż tak długo :razz: Zwykle decyzje o czasowym odebraniu zwierzaków wydawane są natychmiast. W praktyce może to oznaczać 2, 3 dni. To czas na zbadanie ,,stanu faktycznego" W tym przypadku upłynął już ponad miesiąc... Quote
Recommended Posts