Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja mam inne wiejskie doświadczenia, bo właśnie na wsi Etna została pogryziona do krwi. wczoraj w nocy wyszłam z Timim, ledwo przekroczyliśmy bramę, patrzę a tu ten pies co Etnę pogryzł :crazyeye: tak szybko zawróciłam, że mnie kostka potem bolała, a na dodatek wbiłam sobie paznokieć w dłoń :evil_lol:

Posted

Miniony weekend spędziliśmy w rozjazdach z psem. Teściowie mieszkają w centrum miasta i rudy musi chodzić na smyczy. Tam nie jest na swoim terenie i raczej nie fika. Żeby go wybiegać poszłam z nim do parku, który jest raczej ogromną łąką, nawet krowy się tam pasą (w centrum miasta). Wokół nas dużo spacerujących ludzi i psów więc zamiast gonienia piłki był trening posłuszeństwa. Tak z pół godziny chodził przy nodze, zostawał, przybiegał do nogi itd. W końcu zatrzymała się grupa ludzi i podziwiała "przedstawienie". Jakiś chłopak stwierdził, że "ten pies to chyba jest z policji" ;-)
Inny pan z goldenką ciągnącą na smyczy powiedział do niej: kiedy ty tak będziesz umiała. W myślach mu odpowiedziałam: jak ją tego nauczysz ;-)
Taka akcja nie przeszłaby na naszym terenie. Tam rudy był skupiony na mnie i nie interesowały go inne burki, w domu każdego chciałby poznać.

• 1 month later...
Posted

To ja odświeżę temat.

Idę na spacer i przy wózku prowadzę mojego psa - pointera.
Mija mnie kobieta i wszczyna lament : " o jesssuuu, nie dość że dziecko to jeszcze pies!!! a zdaje sobie pani sprawę co będzie jak on urośnie?! Przecież on będzie dwa razy tyle większy!!! ..." Później rzuciła w swoich lamentach hasło "dog" i rozjaśniła mi dlaczego moj 2letni pies ma jeszcze dziwnym sposobem jeszcze 2 razy urosnąć i zabić mi dziecko :lol:

Posted

pointer w charakterze doga, no gratuluję :lol:

mam holendra, i kiedyś usłyszałam od "znawcy" - "to jest maliniak, tylko z domowej hodowli, więc mu paski nie zeszły" :megagrin:

Posted

A to akurat porównywanie go do szczenięcia doga już mi się zdarzyło kilkakrotnie, raz nawet sprzedawca w sklepie zologicznyn powiedział o nim coś w stylu : "one, dogowate" mają jakaś cechę :D

W ostatnim czasie usłyszałam dośc dużo fajnych komentarzy , tyle że skleroza działa intensywnie ;)

Posted

Obecnie jestem wesołą posiadaczką 4 cziłek i jednej "cziłki honorowej" więc w zasadzie większość komentarzy jest prześmieszna ;)
Od "ojej a gdzie ich mamusia?" "to rodzinka?" przez różne warianty "popatrz mrówki/wiewiórki/myszy na spacerze", oraz nieśmiertelne "a ile one mają?" "to już większe nie będą????" aż do "...to są te...no... ciułałały?" :)

Posted

[quote name='ulvhedinn']Obecnie jestem wesołą posiadaczką 4 cziłek i jednej "cziłki honorowej" więc w zasadzie większość komentarzy jest prześmieszna ;)
Od "ojej a gdzie ich mamusia?" "to rodzinka?" przez różne warianty "popatrz mrówki/wiewiórki/myszy na spacerze", oraz nieśmiertelne "a ile one mają?" "to już większe nie będą????" aż do "...to są te...no... ciułałały?" :)[/QUOTE]

Myślę, że też bym coś powiedziała na taki uroczy widok :cool3: Najlepszy widok, jaki miałam ever, był nad jeziorem. Siedzę z psami na kocyku, podpływa taka większa łódka. A na łódce... trzy yorki w kapokach, za sterami pani w średnim wieku! :lol: Widok był prześwietny, szczególnie, że yoraski bardzo ogarnięte i grzeczne, jak na marynarzy przystało...:p

Posted

[TABLE="width: 480"]
[TR]
[TD="width: 192, colspan: 3"]To ja tez coś dorzucę ;)[/TD]
[TD="width: 64"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 8"]Kasta miała jakieś 5 mieś jak szłam z koleżanką do lasu na spacer. Ona "bez psia"[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 10"]ja zaś aż z trzema :D Suka - Mojej matki Cane Corso 7 lat,Mój Białas 8 lat + mój mały 5 miesięczny gnojek.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 8"]Idzie na przeciwko babeczka z psem,"dorośli" idą grzecznie a gnojówa poszczekuje. [/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 6"]Przeszłyśmy a za 5 min kumpela wyjeżdza do mnie z tekstem:[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 7"]-[COLOR=#ff0000]Będziesz musiała ją uśpić ona juz jest agresywna[/COLOR] ! :crazyeye: :mad:[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, colspan: 7"][COLOR=#b22222][B]To ja się miałam okazję odwdzięczyć pare dni temu..[/B][/COLOR][COLOR=#0000ff][B] :diabloti:[/B][/COLOR][/TD]
[TD][COLOR=#0000ff][/COLOR][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, colspan: 7"][COLOR=#0000ff][B]Jej 3 letnia córka ugryzła ją w rękę :D Mój komentarz do sytuacji :[/B][/COLOR][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 6"][COLOR=#b22222][B]- Będziesz musiała ją uśpić ona juz jest agresywna ![/B][/COLOR][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23"][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, colspan: 4"][B]Mina kumpeli bezcenna[/B] :loveu: :loveu: :loveu:[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted

[quote name='Robokalipsa'][TABLE="width: 480"]
[TR]
[TD="width: 192, colspan: 3"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, colspan: 7"][COLOR=#0000ff][B]Jej 3 letnia córka ugryzła ją w rękę :D Mój komentarz do sytuacji :[/B][/COLOR][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 6"][COLOR=#b22222][B]- Będziesz musiała ją uśpić ona juz jest agresywna ![/B][/COLOR][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23"][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, colspan: 4"][B]Mina kumpeli bezcenna[/B] :loveu: :loveu: :loveu:[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/QUOTE]

Pociesz kumpelę, że przecież zrobi sobie nowe :diabloti:

od znajomej właścicielki setera - często spotykała się z zarzutem - co ten pies taki chudy? Na co odpowiadała - a bo to zoo uciekło i nie wiem, czym karmić :lol:

Posted

[quote name='Itske']

od znajomej właścicielki setera - często spotykała się z zarzutem - co ten pies taki chudy? Na co odpowiadała - a bo to zoo uciekło i nie wiem, czym karmić :lol:[/QUOTE]

oo bardzo dobre :)
Spróbuję kiedyś przy moim jak będą się nad nim użalać.

A nie wiem czy pisałam, ale mój tż wkurzył się ostatnio gadkami ze "znawcami" typu :
"- a co to za rasa?
- pointer.
- a to chart jest tak?
- nie, pointer. wyżeł angielski.
- a wyżeł? To on kolor ma jakiś nietypowy, one przecież takie brązowe w kropki są!.
- bo to jest wyżeł angielski - pointer, nie niemiecki.
- aha, ale to on musi dużo biegać jak to wyżeł jest!!!!
- no biega.
- to myśliwy to jest! to pewnie zwierzynę goni i przynosi
- nie, bo pointer tylko wystawia, nie goni ,nie zagryza i nie aportuje.
- nooo właśnie, to on pewnie za sarną goni...."

itd itp.

Więc mój tż teraz robi krótką piłkę :
"
- co to za rasa?
- a kundel
- kundel?! niemożliwe, taki ładny?
- tak.
"
:evil_lol:

Posted

Idąc ze swoim kundelaskiem też słyszałam takie teksty.:evil_lol: Niemożliwe, że to kundel, bo taki ładny:lol: albo taki czyściutki i zadbany:crazyeye: Ale mowę mi odjęło, jak starszy chłopina, upierał się, że musi być rasowy bo w szelkach i na smyczy chodzi, a tak chodzą tylko rasowe.:mdleje::mdleje::mdleje:

Posted

Ja mam kundla o budowie w typie charta wiec tez sie ludzie uzalaja jaki to on biedny i chudy.
jedna babcia uparcie nazywa go dobermankiem :D z niego taki dobek jak ze mnie modelka :D:D
Nasza sasiadka maa starego kundla- jak.zobaczy naszego to wyrywa sie az mu oczy malo z orbit nie wyleca. na poczatku nnasz nie dal sobie w kasze dmuchac i tez na niego sszczekal a babcia "pani pies to tez taki agresywny" a ja jej na to ze nie, ttylko do pani psa.. potem sie zdziwila jak przeszlismy na luzie kolo 3psow bez smyczy idacych- oni spokojni to i kundel moj :)

Nad opanowaniem do psa sasiadki pracujemy :)

Posted

Mnie pan spotkał z dwoma suczkami i zapytał, czy przypadkiem mnie nie rozerwą na dwie części :diabloti: A grzecznie szły przy nodze... Odpowiedziałam, że mam czwórkę i jakoś jestem cała. Źle to zniósł :evil_lol: "Cztery psy, o jeju, jak tak można, cztery psy, nie może być"... Jakbym powiedziała, że mam słonia w salonie to by chyba lepiej zareagował :eviltong:

Posted

Idąc po mięso dla psa usłyszałam dialog (wnuczek i dziadek)
- dziadku co to za pies?
- labrador w odmianie syberyjskiej
- chciałbym takiego!
- nie dałbyś rady, tego psa trzeba czesac dwa razy dziennie, kąpać raz w tygodniu i chodzić z nim do fryzjera

Aż za nimi dalej poszłam żeby posłuchać co jeszcze powinnam robić z Brutusem... ale zmienili temat, a ja zostałam taka nieświadoma tego co dalej.
Brutus to golden...

Posted

[quote name='MatiAlzacki']Ja raz o sporym wyżle usłyszałem że wygląda jak zabijaka...
Wyżeł!! Dobre sobie :)[/QUOTE]

co to za wyżeł???!!! :evil_lol:

Posted

[quote name='Itske']Miałam pinczerkę miniaturowa i usłyszałam wołanie - "O! Doberman bonsai"[/QUOTE]

Przepraszam, ale od razu miałam wizję, że szczeniaka dobermana przycinałaś do odpowiedniej wielkości przez wiele lat. Popłakałam się ze śmiechu :-)

Posted

Idę z moją sucz chodnikiem, psów za wielu nie ma, więc dziewczyna bez smyczy popyla.
Z na przeciwka idzie Pani z Labradorką, widzę że się spina. to mówię sucz "Przejdź bokiem"( Tak, znamy taka komendę, omija wtedy danego psa/człeka/cokolwiek i idzie dalej). Sonia przeszła, kobieta odetchnęła z ulgą, po czym mówi do swojej sucz " Jak w niebie rozdawali różne rzeczy na start, to ten pies poszedł po rozum, a ty po żarcie".

Posted

Doberman bonsai... Ciekawe czy kiedyś coś podobnego nam ludzie powiedzą. Jak na razie standard - szczenię dobermana, albo "ratlerek". I nie wiem skąd - jamnik. Na prawdę nie wiem gdzie ludzie w moim psie (pinczer miniaturowy) widzą jamnika. :lol:

Posted

[quote name='Dioranne']Doberman bonsai... Ciekawe czy kiedyś coś podobnego nam ludzie powiedzą. Jak na razie standard - szczenię dobermana, albo "ratlerek". I nie wiem skąd - jamnik. Na prawdę nie wiem gdzie ludzie w moim psie (pinczer miniaturowy) widzą jamnika. :lol:[/QUOTE]

Ja się obawiam, że to ten typ ludzi, który zna dwie rasy: "jamnik" (mały) i "wilczur" (duży), niezależnie od tego, jaki to pies :evil_lol:

Posted

Doberman bonsai, hahaha :loveu:

Na mnie się ostatnio ludzie krzywo gapili, bo chwaliłam psa za to, że siura z podniesioną łapą :lol:
A robię tak, bo ćmok ma ponad półtora roku i odkąd został wykastrowany so leje jak panienka. Ostatnio od czasu do czasu podnosi łapę, to go chwalimy z TŻtem :D

W sumie też bym się dziwnie patrzyła na kogoś kto chwali sporego, dorosłego psa jak sika :D