Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja miałam zabawny komentarz na wystawie, co prawda dotyczył mnie a nie mojego psa ;)
Szłam sobie spokojnie w kierunku innych wilczakowców z piwkiem kiedy nagle zaczepiła mnie jakaś kobieta i z oburzeniem powiedziała : ''jakim prawem ktoś ci sprzedał piwo dziecko , powinnam to zaraz zgłosić ochronie'' :evil_lol: Żeby nie było 12 marca miałam 21 urodziny :evil_lol:

Posted

Taa...problem jest wtedy jak zapomnę dowodu ( a jestem gapa i często mi się zdarza ) i potem nie chcą mi sprzedać, a jak próbuję ich przekonać to patrzą z takim politowaniem no bo oni są przekonani, że im kit wciskam :evil_lol:

Posted

[quote name='Merrick']Taa...problem jest wtedy jak zapomnę dowodu ( a jestem gapa i często mi się zdarza ) i potem nie chcą mi sprzedać, a jak próbuję ich przekonać to patrzą z takim politowaniem no bo oni są przekonani, że im kit wciskam :evil_lol:[/QUOTE]

Mam to samo, a w tym roku 24 mi stuka ;) Jakoś na jesieni, kiedy kupowałam z koleżanką miód pitny na grzańca, babka za ladą poprosiła o dowód, zapytała drugiej czy to od '92 teraz można, spojrzała na mój rocznik i ryknęła śmiechem :p

Żeby nie było 100% offtopu - już gdzieś o tym pisałam, ale według sąsiada z klatki obok mój półtoraroczny staffik to młody Cane Corso, taki jak pies sąsiadki (jego sąsiadka z dołu ma stareńkiego corsiaka). Na moje słowa, że to inna rasa, ma już półtora roku i nie będzie większy, po chwilowej konsternacji stwierdził, że on wie co to za psy i jak skończy 2 lata, to będzie taki agresywny, że przed blok z nim nie wyjdę :roll: I jeszcze zobaczę :roll: Miły zresztą nie był; ehh, znawcy od siedmiu boleści... :razz:

Posted

a ja kilka dni temu slyszalam jak dwaj chlopacy w wieku kolo 20kilku lat rozmawiaja na temat mojego psa , oni stali na przystanku ja rzucalam psu pilke na parkingu obok
jeden do drugiego
-to jest ten wilczur z beaglem napewno
-co TY przeciez widzisz jak ladnie biega napewno ma cos z wilczura bo one sa madre ale napewno nie beagl
- widac ze ma cos z beagla zobacz ma jedno ucho stojace a drugie nie
zwraca sie do mnie
-sorki , jaka to rasa?
-kundel
-nosz kur*a wiedzialem
:evil_lol:
przepraszam za przeklenstwo ale tak powiedizal ;)

druga sytuacja podczas treningu wp z suka
z daleka stal i patrzal sie na nas mezczyzna w srednim wieku i krzyczy
-czemu ten pies nie ma kaganca!
- bo nie musi
- jak nie musi to jest ten agresywny napewno , troche zmieszany ale i tak powinien miec one sa niebezpieczne
-to kundel
- nie musisz klamac , ja kiedys czytalem , tylko te grozne ciagna ciezary zeby je potem na walki wystawiac
wiec skoro tak sie upieral powiedzialam ze tak wystawiam ja do walk to rodowodowy pit bull i lepiej niech do nas nie podchodzi bo ja spuszcze ;) (szedl w nasza strone nie wiem w jakim celu)

ale i tak jak ktos nas zaczepia w 99% twerdza zgodnie ze to wilczur , a na moje pytanie co to jest wilczur odpowiadaja troche zmieszany owczarek
a na moje pytanie czemu tak uwazaja zazwyczaj pada odpowiedz ze stoi jej jedno ucho i ma grube lapy :crazyeye:

Posted

[INDENT]Cioteczki wybaczcie że przeszkadzam ale chciałam zaprosić Was na bazarek dla Asty z łańcucha :( coś dla psiarzy i kociarzy :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/202915-gt-gt-Różności-dla-Psiarzy-i-Kociarzy..-na-Szara-Przystań-do-24.03[/URL]

Przy okazji dodam swoją historyjkę bo fajny temacik ;) Jeszcze dwa tygodnie temu miałam tymczasa, mały słodziak który wygląda jak Lis, można sobie zerknąć [URL]http://www.dogomania.pl/threads/195892-Chester-lisek-wyrwany-z-łańcucha-ma-swój-Dom[/URL]!!!-) i idac z nim przez park napotykamy dwóch panów, oczywiście odpowiednio wstawionych ;)
Słyszę dialog zdumionych pijaczów:
-ty patrz lis !!!! normalnie prawdziwy lis !!!!
-jaki ty głupi jesteś, to nie lis...to... NORA !!!! :D:D:D
[/INDENT]

Posted

jakiego uroczego chłopca na rowerze (tata uczył go jeździć) wczoraj spotkałam, chłopiec miał może max 6 lat i taka gadką:
idę z nuką chodnikiem, aż tu nagle chłopiec do taty mówi
-tato, tato patrz jakie duże psisko prawda?
tata odpowiada
-no tak faktycznie synku

ja się tylko uśmiechnęłam, miły pan też i poszłam na łąki :-) chociaż mi humor poprawili :lol:

Posted

Idąc kiedyś Gdańską starówką z moją suką usłyszałam:
-O popatrz jaki fajny maltańczyk!!
Dodam że mam psa rasy west highland white terrier ;P
Może to przez to że ją na rękach niosłam :razz::evil_lol:

Posted

Mi dziś jakiś facet, jak byłam z Nuką na łąkach próbował wmówić, że suczka powinna mieć co rok szczeniaki, a pies powinien też być często dopuszczany, tylko oczy wywaliłam na niego, nie chciało mi się z nim gadać i mówić, że to bzdura, bo Nuka zaczęła na niego warczeć i do tego jeszcze piwo w ręku trzymał i jeszcze coś tam gadał, że sterylizacja/kastracja to straszne okaleczenie psa i ostatnio jakieś"beznadziejne i niepotrzebne' ulotki na ten temat roznosili, żeby psy nierasowe poddać takiemu zabiegowi. No ale co poradzić jak jednak każdy jest "mądrzejszy":shake:

Posted

No to się zaczęło :evil_lol: Na początku Baldur raczej nic nie przypominał ale teraz gdy ma już 4 miesiące, ludzie na ulicy coraz częściej zwracają uwagę, że jest jednak podobny do wilka ;). Dzisiaj szłam z Baldurem od cioci gdy z naprzeciwka wyłoniło się dwóch dresiarzy i jeden mówi do drugiego ''wilk...kur*a, no nie? wilk'' :evil_lol:

Posted

Dzisiaj jechałam z psem autobusem na dogo spacerek. Pies w kagańcu, grzecznie siedzi. Obok mnie miejsce wolne, niedaleko siedział pan, który najpierw się mnie zapytał czy Lasti to husky amerykański czy syberyjski :roll:...
Powiedziałam, że w typie syberyjskiego. Pan zapytał czy może usiąść obok mnie (w autobusie raczej nie mogłam mu powiedzieć, że nie ;x) i pan się dosiadł, zaczął mówić mi, że fajne te psy, tylko trzeba z nimi zaprzęgiem jeździć. Och, szkoda, że o tym nie wiedziałam xD Później mówił coś o tym, że pies człowieka wyczuje itp, a ja od tego pana czułam alkohol xd. Mówił też, że mam psu zdjąć kaganiec, bo przecież nie jest groźny, na co ja mówię, że nie jest groźny ale kaganiec w autobusie musi mieć bo tak jest w regulaminie. Po chwili ten pan mówi, że tak na prawdę to w ogóle nie powinno się przewozić psów autobusami :O To uświadomiłam go łaskawie, że można jeśli pies jest w kagańcu xd Ach...

A tak poza tym to często słyszę, że ten mój pies to chyba ślepy jest.... A ma śliczne błękitne oczka i czasami jak mu się zrobią małe źrenice to wygląda jakby wcale ich nie miał #evil_lol

Posted

Ja dzisiaj w drodze na psie przedszkole usłyszałam dokładnie 6 opinii, że Baldur to husky, osoby nie mówiły tego do mnie, tylko np. szły za nami i leciało zdanie ''patrz to ten husky''. Dla mnie to kompletnie niezrozumiałe, rozumiem że ktoś może nie znać wilczaków, ale jak dla mnie to one ani trochę nie przypominają husky :roll:

Posted

[quote name='Merrick']Ja dzisiaj w drodze na psie przedszkole usłyszałam dokładnie 6 opinii, że Baldur to husky, osoby nie mówiły tego do mnie, tylko np. szły za nami i leciało zdanie ''patrz to ten husky''. Dla mnie to kompletnie niezrozumiałe, rozumiem że ktoś może nie znać wilczaków, ale jak dla mnie to one ani trochę nie przypominają husky :roll:[/QUOTE]

bardziej wilka,ale Husky w ogóle
chyba że ktoś nie wie jak wygląda Husky:D

Posted

Ja się chichrałam na spacerach z japońską akitą, jak niemal każda mijana osoba z miną eksperta wyrażała niepodważalną opinię: aaaa, to husky!

Posted

[quote name='Talucha']A tak poza tym to często słyszę, że ten mój pies to chyba ślepy jest.... A ma śliczne błękitne oczka i czasami jak mu się zrobią małe źrenice to wygląda jakby wcale ich nie miał #evil_lol[/QUOTE]

Spoko, mój niebieskooki boksio też jest przez wiele osób uznawany za ślepego. W dodatku dalmatyńczyka - bo ma łatki ;)