TERESA BORCZ Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 ellig, kochana jesteś że to piszesz a za link całuję. ja bym chciała aby wszystkie dogo cioteńki o tym wiedziały, do tego jeszcze to damasceńskie mydełko z niemal czystej oliwki z oliwek , cudowny lek, ja takim sposobem wyleczyłam parę dziesiatek psiaków z bardzo ohydnych ran , uczuleń a głównie ran pooperacyjnych. pomagajmy psiakom bezinwazyjnie. teraz to próbuję delikatnie na paradentoze u starszych psiakw.(wymiennie z olejkiem z drzewa herbacianego). nawiasem mówiąc ten propolis mam zawsze w torbie, pomaga nawet na skaleczenia u cukrzyków. Quote
Ellig Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']ellig, kochana jesteś że to piszesz a za link całuję. ja bym chciała aby wszystkie dogo cioteńki o tym wiedziały, do tego jeszcze to damasceńskie mydełko z niemal czystej oliwki z oliwek , cudowny lek, ja takim sposobem wyleczyłam parę dziesiatek psiaków z bardzo ohydnych ran , uczuleń a głównie ran pooperacyjnych. pomagajmy psiakom bezinwazyjnie. teraz to próbuję delikatnie na paradentoze u starszych psiakw.(wymiennie z olejkiem z drzewa herbacianego) nawiasem mówiąc ten propolis mam zawsze w torbie, pomaga nawet na skaleczenia u cukrzyków. Teresa nie ma za co dziekowac, przeciez to Twoje rady sa bezcenne.To ja dziekuje:) Mydlo oczywiscie tez uzywam, wkleje link... http://allegro.pl/item893966919_mydlo_aleppo_100_oliwa_z_oliwek_od_solane.html Quote
2010 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 A ja polecam z mojego doświadczenia aluminium spray na rany otwarte- http://vetlandia.pl/pl,product,235107,aluminium,spray,200,ml.html?partner=1988&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-02&utm_content=235107 A wasze porady to zaraz zapiszę...:lol: Quote
Ellig Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 [quote name='ick']A ja polecam z mojego doświadczenia aluminium spray na rany otwarte- http://vetlandia.pl/pl,product,235107,aluminium,spray,200,ml.html?partner=1988&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-02&utm_content=235107 A wasze porady to zaraz zapiszę...:lol: Dziekujemy :) Quote
sylwija Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Przepraszam, ale dopiero dzisiaj przelałam - 20 PLN Quote
magdyska25 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Oj musi musi.... Opatrunki mamy stosować, zakupię również spray. Sylwija- no coś Ty! Nie przepraszaj! Dziękuję bardzo. Doszły do mnie również wpłaty: * 40 zł.- Migdalena * 10 zł.- Radek Troszkę się wczoraj zdziwiłam jak zadzwonił tel w sprawie dzisiejszego EKG (aż mnie zmroziło). Zostało przełożone o 2 godz. wcześniej, czyli na 16 (trochę mi to pokomlikowało sprawy) no ale czego nie zrobi się dla Kary;) Więc kciuki proszę trzymać od 16 !!! Quote
APSA Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Miałam włąśnie spytać, czy się do Ciebie dodzwonili :) Kciuki! :thumbs: Quote
2010 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Ja już trzymam mocno kciuki... A ten plaster aluminiowy ( spray) prędko zagoił otware rany psiaka. Już się nie drapał. Także po operacji...Popryskałam...nie potrzeba bandaży, bo dobrze jak się się to wietrzy... I powtarzać aby wszystko była rana szczelnie spryskana... A psiak nie czuje również zapachu krwi... Quote
TERESA BORCZ Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Poszły te 2 srebrne plasterki. Mam nadzieję że jutro będą na miejscu. Spróbujemy. Quote
2010 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Czekamy na wiadomości i trzymamy mocno kciuki... Quote
magdyska25 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Niestety serce nadal słabe...nie widać żadnej poprawy a nie można już odwlekać operacji... Odbędzie się w tą niedzielę. Mam nadzieję, że się wybudzi innej opcji nawet nie biorę pod uwagę. Dzisiaj wizyta wyniosła 70 zł. + transport 20 zł. Więc nie mamy już funduszów na operację... Trzeba będzie uzbierać i to w tempie ekspresowym. Coś pozytywnego. Kara wyluzowana: Na swoim posłaniu (rozkopuje po swojemu) w misce brit, który jest beeeee, kurczak z marchewką i ryżem też już beee- dogodzić nie można:roll:. Tutaj w kuchni- gdzie jest bardzo dobre miejsce na obserwację. Quote
magdyska25 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Tutaj ze swoją koleżanką Kropką. Pychol kochany:) Quote
magdyska25 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 I zdjęcia łapy: Tutaj widać wystającą kość (od wewnętrznej strony łapy): Quote
Lulka Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 matko biedne psisko:( strasznie ta łapina wyglada ale narkoze ma miec wziewną? Quote
2010 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Oj .ojojoj.. A jaka to operacja..? Chyba nie...a... A co z tymi plastrami ze srebra...?Ni e można sprobować...? Psiak nie ma temperatury i infekcji???? Quote
Akrum Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 biedaczysko... Jak dostanę wypłate, to postaram się jeszcze cosik przelać na Karinkę...ale muszę czekać do końca miesiąca, póki co pustki w portfelu... Quote
Lulka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 mały tu ruch strasznie:( kto moze jeszcze pomoc i dolozyc sie do operacji? Quote
Lulka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 zapraszam na bazarek dla Karinki http://www.dogomania.pl/threads/180299-super-ksiAE-A-ki-na-operacjAE-zA-amanej-nogi-Kariny-24-02?p=14149605#post14149605 Quote
magdyska25 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 Niestety mały a ja codziennie wysyłam po kilka(naście) wiadomości na PW... W niedzielę ma mieć operację, która mam nadzieję uratuję Jej łapę chodź wiem, że po takim czasie to nie lada wyczyn dla weterynarza... Już nie wspomnę o kosztach, ja do niedzieli nie dam rady uzbierać 500 zł... Na szczęście lekarz jest wyrozumiały (po kosztach leczy) i powiedział, że będzie można oddać "w ratach". Kończą się też już niektóre leki. Nie mam zielonego pojęcia już skąd brać te pieniądze... Quote
Recommended Posts