Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pieniądze dotarły :)
Ja również baaardzo dziękuję.

Co do karinkowej łapki: jest dobrze, tylko do póki kość się nie zrośnie musimy zmieniać opatrunki dość często, gdyż robią się odleżyny...
Kiedy kość się zrośnie to tego już nikt nie może powiedzieć.
Jutro robimy prześwietlenie, potem jadę do Dr. Czajki, żeby obejrzał zdjęcie i podjął dalsze działania.

O amputacji już nie ma mowy. Ufff.
Udało się :):):)

Morisowa- dziękuję Ci bardzo za przyprowadzenie do takiego weterynarza :)

• Replies 495
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W piątek Karcia miała robione prześwietlenie.
Potem pojechałyśmy na imielin. Lekarz stwierdził że łapa naprawdę wygląda świetnie (i na zewnątrz i wewnątrz). Następna kontrolna wizyta za tydzień (w sobotę). Do tego czasu mam Jej co 2 dni zmieniać opatrunek, żeby się nie porobiły odleżyny.

Karcia zdrowieje, wskakuje na łóżko, rozwala się jak dama i udaje, że Jej tam nie ma ;) Obiecałam sobie, że kolejnego psa nie będę uczyć spać na łóżku....Mama na to: przecież nie uczyłaś Jej, sama się nauczyła ! I tu sumenie spokojniejsze :)
Wszystko ściąga z kuchennego blatu (odkurzacz jak nic).
Wczoraj usłyszałam jak szczeka! A jednak wydobywa z siebie dźwięki! Ochrypły, piskliwy- chyba musi nad tym popracować.

Ogólnie pomimo kilku niedociągnięć (a może dzięki nim) pies ideał jak malowany :)

Posted

super ze sunia zdrowieje a skoro wydaje odglosy to znak ze pozbywa sie traumy i czuje sie u siebie.Moj Fryzio z zamojskiego schronu pierwszy raz szczeknal chyba po 2 miesiacach pobytu u mnie i teraz codziennie szczeka z balkonu jak zobaczy cos co mus ie nie spodoba lub jakiegos swego wroga:evil_lol:

Posted

Bardzo się cieszę, że czuje się już lepiej (psychicznie również), kolejnych domowników- nawet tych męskich- wita leciutko kręcąc ogonem.
Teraz smycz kojarzy się ze spacerem i również musi być odprawiony taniec radości ;)

Koleżanka ze studiów, która poznała Karinę stwierdziła: "Ty to Ją Magda nie oddasz"....
Fakt, będzie to zadanie naprawdę trudne bo Ona nie jest przylepą. Sporo czasu musi upłynąć zanim kogoś pozna u mnie jest drugi miesiąc i są małe postępy w ufaniu innym.
Ja z Nią (jak to się mówi) mogę zrobić wszystko.
Wczoraj zmieniałam opatrunek. Położyła się grzecznie i tak razem z masażem łapki spędziła w bezruchu ok godz.! Nawet przysnęło się Jej.

Posted

spłyneło mi jeszcze 10 zł z allegro
które własnie przelałam na konto Kariny

i miło mi jest ogłościć ze z allegro wszyscy wpłacili
DZIĘKUJĘ :)

Posted

Dziękuję- 10 zł. doszło :)- przeznaczyłam to na opłacenie cotygodniowej wizyty- 20 zł.
Do tego codziennie zmieniam Jej opatrunki. Zalecenie lekarza- przez ok. godz. ma chodzić bez opatrunku ( w domu ).
Radzi sobie nieźle ale chyba już zapomniała jak to jest poruszać się bez usztywniacza...

U nas dobrze, zwierzyniec świetnie się dogaduje a Karina "wpasowała się" w niego idealnie, co mnie bardzo cieszy.

Na weekend majowy wyruszamy za miasto- na działkę. Cisza, spokój, lasy, łąki- trochę się zrelaksujemy i odpoczniemy od miasta. Relacja będzie i o ile nie zapomnę aparatu również zdjęcia.

Posted

[quote name='justynaz87'] Widziałam, że zmieniłaś tytuł. Wydaje mi się że ostatnie zdanie jest jakieś dziwne :cool3: (Nie szuka się czegoś co się znalazło).

Pamiętasz co mówiłyśmy jak wyciągałam Karinę? ;)

Najcudowniejszy to nie jest a zakocony, zapsiony i zagryzowiony.
Przepełnienie ludzi też u mnie występuje.
:)

Ale faktycznie jak o tym myślę, że Karina jest u mnie na tymczasie a ja staram się szukać Jej domu to czuje się dziwnie...
Kolejny stres będzie przeżywała zmianą zamieszkania i do tego już nie będzie osoby, którą zna a zupełnie dla Niej obcy.

Edit: Lulka- dziękuję- dam znać jak dojdą.

Posted

magdyska25 napisał(a):
Pamiętasz co mówiłyśmy jak wyciągałam Karinę? ;)

Ale faktycznie jak o tym myślę, że Karina jest u mnie na tymczasie a ja staram się szukać Jej domu to czuje się dziwnie...
Kolejny stres będzie przeżywała zmianą zamieszkania i do tego już nie będzie osoby, którą zna a zupełnie dla Niej obcy.

a ja tak spytam nieoficjalnie, czy nie brałaś pod uwagę zostania dla niej najwspanialszym DS ze wzgl. na powyższą twoją wypowiedź, ale może w dziale - mają dom, lecz potrzebują wsparcia - to zawsze dużo daje, można organizować akcje do pomocy dla was, a Karinka miałaby już ciebie na zawsze bez stresów

Posted

feliksik napisał(a):
a ja tak spytam nieoficjalnie, czy nie brałaś pod uwagę zostania dla niej najwspanialszym DS ze wzgl. na powyższą twoją wypowiedź, ale może w dziale - mają dom, lecz potrzebują wsparcia - to zawsze dużo daje, można organizować akcje do pomocy dla was, a Karinka miałaby już ciebie na zawsze bez stresów

ale jesli Karina zostanei w DS i będzie to oficjalnei napisane, to, nie można na nią robić bazarków
można prosić o pieniądze ale nei mozna bazarkowac

przerabiałam to niedawno z Morganą która jest u Dorothy
która wymaga przede wszystkim porzadnej diagnozy
na która nie ma kasy

Posted

3 x napisał(a):
ale jesli Karina zostanei w DS i będzie to oficjalnei napisane, to, nie można na nią robić bazarków
można prosić o pieniądze ale nei mozna bazarkowac

przerabiałam to niedawno z Morganą która jest u Dorothy
która wymaga przede wszystkim porzadnej diagnozy
na która nie ma kasy

kurcze nie wiedziałam, zę takie obwarowania co do bazarków - one wspomagają w dość dużym stopniu

Posted

feliksik napisał(a):
kurcze nie wiedziałam, zę takie obwarowania co do bazarków - one wspomagają w dość dużym stopniu

no władnie tak sa,
pytalam sie na watku "wszelkie pytania na temat bazarku zadajemy tutaj" czy jakos tak

Morgana jest sunią Dorothy ale tez wyciągniętą zeschronu, ma zresztą swój watek na dogo
jeśt ślepa głucha ma chore serce i kaszle - i własnie na ten kaszel na diagnoze potrzebne były pieniązki
ale odpowiedz na tamtym watku brzmiała - NIE MOZNA

watek Morgany:
MORGANA NA DOGO
może ktoś dorzuci grosik ?

Posted

[quote name='magdyska25']Doszła do mnie wpłata [B]od BEATACZL- 14 zł.[/B] także Lulka możesz wysłać książkę ;)
Dziękuję!!![/QUOTE]

a doszla juz druga wplata???