Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no ale zawsze można zaproponować innego psa z padaczką, jeśli dla Gonzia znajdzie się dom, a chętnych będzie więcej ... :evil_lol:

• Replies 783
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety.....

Państwo jednak nie zdecydowali się na niego, bo wetka ponoć powiedziała, że zdecydowanie dom z ogrodem dla niego i w mieszkaniu mógłby się męczyć....
Długo rozmawiali z weterynarzem i doszli do takiego wniosku, że w takim razie wezmą jakąś inną bidę . i wzięli jakiegoś innego psiaka....

Posted

Lepiej kąt ciasny i na 3 piętrze z Ukochanym Człowiekiem niż najpiękniejsze nawet ogrody z kimś nieznanym. A my walczymy o jak najmniejszy stres dla niego.
Wyobraż sobie radość Gonzia wychodzącego ze schronu z Panią Ulą :loveu:

Posted

Ninti napisał(a):
Lepiej kąt ciasny i na 3 piętrze ( ..... )

ale nie wszystkie bloki mają windy, a wyobrażasz sobie drobną osobę taką jak Ula i psa o gabarytach Gonzalesa którego trzeba znieść a nie ma nikogo do pomocy :shake: ?? Ja jakoś tego nie widzę

Posted

Ninti napisał(a):
Lepiej kąt ciasny i na 3 piętrze ( ..... )

ale nie wszystkie bloki mają windy, a wyobrażasz sobie drobną osobę taką jak Ula i psa o gabarytach Gonzalesa którego trzeba znieść a nie ma nikogo do pomocy :shake: ?? Ja jakoś tego nie widzę ...

Posted

wilczyca napisał(a):
ale nie wszystkie bloki mają windy, a wyobrażasz sobie drobną osobę taką jak Ula i psa o gabarytach Gonzalesa którego trzeba znieść a nie ma nikogo do pomocy :shake: ?? Ja jakoś tego nie widzę ...

Wilczyca ,Ula ma winde i ma wielgasne mieszkanie ale nie mieszkanie jest przeszkoda tylko miejsce w ktorym mieszka ,a mieszka w centrum miasta i zeby mogla isc na spacer z psem musi przejsc przez ruchliwa jezdnie ,a co bedzie jak Gonzo dostanie ataku na ulicy, pozatym huk aut ,przejezdzajacych tramwajow napewno nie wplynie dobrze na gonza:shake:

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Wilczyca ,Ula ma winde i ma wielgasne mieszkanie ale nie mieszkanie jest przeszkoda tylko miejsce w ktorym mieszka ,a mieszka w centrum miasta i zeby mogla isc na spacer z psem musi przejsc przez ruchliwa jezdnie ,a co bedzie jak Gonzo dostanie ataku na ulicy, pozatym huk aut ,przejezdzajacych tramwajow napewno nie wplynie dobrze na gonza:shake:

To JEST argument... Ale... może nie będzie tak źle?
Myślę, że bez "eksperymentu" nie będziemy tego wiedzieć. Może tak będzie jak piszesz, a może większym stresem okaże się nowe miejsce z nowymi ludźmi...

Posted

tak Foksiu masz rację, wszystko trzeba brać po uwagę, ja akurat napisałam o braku windy, bo wiem jak męczyła się moja znajoma - która mieszka też na trzecim piętrze - ze swoją bernenką jak była chora i trzeba było ją znosić i wynosić :shake:

Posted

Miewał często, teraz długo nie miał, a kilka dni temu znów miał.. Ktoś z nim wyszedł na spacer ale nie udało mi się ustalić kto.... Oprócz tego były ogromne burze, które też mogły być powodem...

Posted

Asior napisał(a):
Miewał często, teraz długo nie miał, a kilka dni temu znów miał.. Ktoś z nim wyszedł na spacer ale nie udało mi się ustalić kto.... Oprócz tego były ogromne burze, które też mogły być powodem...

ale z tego co czytam to teraz te ataki sa duzo rzadziej niż wcześniej. To kwestia dobrze dobranych leków ( chyba??)

Posted

Asior napisał(a):
Ulcia wróciła i już dwa razy u niego była.. znaczy codziennie jeździ ;)

Ula to przekochana kobieta. Jej to powinni dać order "Sprawiedliwy wśród narodów świata" :loveu::loveu:

Posted

Właśnie oglądnęłam filmik o Gonziu na metamorfozach i się poryczałam :placz:
Autentycznie płakałam jak bóbr. To taki fantastyczny psiak.
Asior - mogę tylko podnieść - niestety i mocno kibicować tej ślicznocie, żeby w końcu znalazł swój wymarzony domek.

Posted

alez może.. tylko skąd ten dom wziąć :(

Gonziak codziennie maszeruje na spacerek z Ulką cebulką ;)
JAK NA RAZIE bez ataków.... tfu tfu....

zuzliczku....... kiedys zbierałaś kasę na Gonzia.. Ile tego jest... MUSIMY MU KUPIĆ karmę odchudzającą, bo on niedługo się będzie toczył :roll:

Posted

jesli funduszy wystarczy, to polecam karmę bezzbożową, np. Acane Pacyfica (rybna) lub Acane Grasslands.... moj na karmie Acana light nie schudł a na bezzbożówce od razu :razz: