Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asior napisał(a):
alez może.. tylko skąd ten dom wziąć :(

Gonziak codziennie maszeruje na spacerek z Ulką cebulką ;)
JAK NA RAZIE bez ataków.... tfu tfu....

zuzliczku....... kiedys zbierałaś kasę na Gonzia.. Ile tego jest... MUSIMY MU KUPIĆ karmę odchudzającą, bo on niedługo się będzie toczył :roll:

Asiorku...jak dobrze,ze napisałaś pw...bo za moment już całkiem spaliłabym się ze wstydu,ze tak dawno nie byłam u Gonzika:oops:...a tak honor uratowany...pojawiłam się(dzięki Tobie,ale...:evil_lol:) w najbardziej odpowiednim momencie!:lol:

I tak...zbierałam na Gonzika pieniążki(post402,s.41),bo wierzyłam,że mogą mu się przydać i :multi:...się przydadzą na jedzonko...coby linię odzyskał nasz piękny!

Rozliczenie:
Zebrałam 267zł...
...wystawiałam 5 razy allegro dla Gonzika(5 skończy się chyba za 3 dni),zawsze min. wyróżnione,zawsze na 14 dni...ale po kolei.
1a.-12zł+2zł
2a.-12zł+2zł+6zł
3a.-12zł+2zł
4a.-12zł
5a.-12zł
--------------
razem za allegro odliczyłam 72zł

Zostało...267zł- 72zł = 195zł...wystarczy na jedzonko? Odpowiednie jedzonko?:oops:

Gonziku...:oops:,wstyd mi,bo nawet nie poczytałam...ale nadrobię i już nie zostawię chłopinę miodziatą.
Tylko czemu te allegra domku mu nie przynoszą?...teraz ma 2 obserwujących...:shake:

• Replies 783
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior napisał(a):
Są jeszcze karmy Bosh... duzo tańsze od Royala, znacie bosha???

moje psy były swojego czasu na bosch'u - karma jest sucha (jeśli chodzi o "wilgotność"), moje psy jadły ją ot tak sobie ale za to "bączyły" że nawet przeciąg niewiele pomagał :evil_lol:, a koopy to były takie jak by zjadły słonia :diabloti:, ale każdy pies jest indywidualny

Posted

o widzisz Tereniu, każde info jest dobre
Chcemy wybrać najlepszą ;)

Adzieki Zuzlikowej mamy taką możliwość.. ( aż wstyd, jak przypomnę sobie, zę mówiłam, zę nie ma sensu zbierać kasy na niego bo i tak na tymczas się nie uzbiera.... A tu nadaża się okazja, zeby mu karmę kupić, zeby schudł...

Posted

Arion adult light 15kg - 120zł
Bewi Dog balance croc 15kg - 117zł
Bento Kronen light 15kg - 189zł
Hill's SP Canine Adult light chicken large breed 15kg - 189zł
Mera Dog high premium light 15kg - 141,50zł
Ariona je moja suka jest ok.
Bewi Dog'a jadła owszem ale potem kręciła nosem
Bento Kronen smakował psu mojej znajomej a moja jadła ale beż zapału
Hills'a jeszcze nie próbowaliśmy ale suka mojej znajomej i innej znajomej to się "zażerały"
Mera Dog niestety nieznam.
Wybrałam te które mają ceny przystępne i duże opakowanie

Posted

Czytam wątek Gonza prawie od początku.. ale ten psiak tak na mnie działa, a ja nie mogę mu nijak pomóc, że nic nie piszę :shake:
filmik Gonzika z Kundla nie jestem w stanie spokojnie oglądnąć :oops:
ten pies jest tak cudowny, tak piękny i tak naprawdę nieszczęśliwy, że bezradność w tym przypadku jest podwójna i jeszcze bardziej boli :-(

Asior wczoraj na krakowskim pytała o karmy odchudzające. Jako, że mój Czarny (*) po kastracji przytył, a miał dużo ruchu, zaczęłam szukać czegoś w necie i u wetów..
Jako, że ja jak i moja rodzina jesteśmy przeciwnikami suchych karm, moje psy zawsze mają gotowane jedzenie i to bardzo urozmaicone. Co do Bosha, faktem jest że jak szczeniaki na DT go jadły, to zapach w pokoju był powalający:roll:

W każdym razie, zmierzam do tego, że nie ma 'karm, leków na odchudzanie'. Nie ma czegoś takiego, a dużo potęznych koncernów nam to wmawia i oszukuje. Karmy takie jedynie mogą miec mniej wartości kalorycznych, a więcej błonnika.

Błonnik nie odchudza, ale pomaga nie przytyć - jeśli jest ruch i duży dostęp do wody. Poprawia przemianę materii, eliminuje zaparcia, więc co za tym idzie pokarm 'nie zalega' w organizmie.

Ja swoim, w sumie teraz tylko Nusi, dodaje do jedzenie Błonnik dla Zwierzat,
B�onnik dla zwierz�t
osobiście jestem bardzo zadowolona, bo raz, że to jest 100% naturalne, bo to proszek - bez substancji scalającej (jak tabletki, czy karma sucha), no i bez innej chemii, a dwa że Nuśka przestała zjadać trawę i normalnie się wypróżnia, bo potrafiła na 4 razy podchodzi i paskudzić na podwórku.
Nuka je raz dziennie i to nie przeszkadza w niczym, ale pies musi mieć ruch i stały dostęp do wody.

się rozpisałam..:oops: przepraszam, ale ja się tyle oczytałam i 'siedzę' poniekąd w tym, że chciałam się podzielić..:oops:
Zresztą sama też stosuję błonnik ;)

[SIZE=2]http://www.dogomania.pl/forum/f99/perfumy-portfel-kolczyki-plyty-cos-zdrowego-na-4tyg-malucha-do-22-07-a-142007/
tu jeden wystawiłam, bo mi został po koleżance :mad:

Posted

soemko, jest jeszcze jedna sprawa.. Gonziak nie będzie miał dużo ruchu.. Bo Mimo iż chodzi z Ulcią na spacerki, to on mało chodzi, więcej czasu przeleżą, jest masowany i niewiele chodzi....
Moze rzeczywiscie przydało by mu się pospacerować gdzieś dalej, ale strach odchodzić z nim od schroniska..

Posted

Asior napisał(a):
soemko, jest jeszcze jedna sprawa.. Gonziak nie będzie miał dużo ruchu.. Bo Mimo iż chodzi z Ulcią na spacerki, to on mało chodzi, więcej czasu przeleżą, jest masowany i niewiele chodzi....
Moze rzeczywiscie przydało by mu się pospacerować gdzieś dalej, ale strach odchodzić z nim od schroniska..

Ale karma 'specjalistyczna' będzie miała ten sam efekt. Sama z siebie nic nie zrobi :shake: one kosztują majątek, a efekt.. Ja wiem jak jest w schronie:-( a w Krk domu z ogrodem nie mam...:placz:

Posted

Asior napisał(a):
OK w takim razie porozmawiam z wetami i zapytam, czy jest szansa,z ęby mu to podawali...

JA Ci tylko mówię, że karmy nie są takie cudowne jak się reklamują.
Zresztą... jak większość rzeczy :shake: jeśli zapłacisz dostajesz 'produkt roku', polecany 'prze instytut matki i dziecka..' to jakaś paranoja.

Ja na tego psa się napatrzeć nie mogę.. to jest niepojęte.. czego Ci ludzie się tak boją tej padaczki :-(

Posted

wilczyca napisał(a):
Arion adult light 15kg - 120zł
Bewi Dog balance croc 15kg - 117zł
Bento Kronen light 15kg - 189zł
Hill's SP Canine Adult light chicken large breed 15kg - 189zł
Mera Dog high premium light 15kg - 141,50zł
Ariona je moja suka jest ok.
Bewi Dog'a jadła owszem ale potem kręciła nosem
Bento Kronen smakował psu mojej znajomej a moja jadła ale beż zapału
Hills'a jeszcze nie próbowaliśmy ale suka mojej znajomej i innej znajomej to się "zażerały"
Mera Dog niestety nieznam.
Wybrałam te które mają ceny przystępne i duże opakowanie

a ja się upieram i polecam karmę bez zboża....przy czym Acana ma tak male dawkowanie, że worek 7,5 kg (119 zł) wystarcza psu ok. 35 kg na miesiąc! toż ja za tyle kasy kupowałam 15 kg Brita i też było na miesiąc :roll: tylko jakość gorsza.
Ciotki na forum amstaff-pitbull.eu polecają te karmy bezzbożowe na schudnięcie i każdy kto wypróbuje przyznaje rację. Nie wierzyłam że będzie lepsza niż karma lihgt ale sama się przekonałam i chcę Wam tego zaoszczędzić ;)
Poza tym zapach ryby jest dla psów kuszący, chętnie to jedzą i nie ma bąków. O ile dobrze pamiętam karmy te zawierają również warzywa.

Od niedawna daję ją Rufusowi i.... nie wiem czy mogę to z tym wiązać, bo to wymaga jeszcze obserwacji ale ataku nie było już trzy miesiące i obecnie zmniejszamy dawkę luminallu :razz:
Poza tym nawet jesli u niego tak zadziałała to nie znaczy ze pomoże zmniejszyć ataki Gonza ale tłuszcze rybie na pewno mu nie zaszkodzą.

Posted

rufusowa napisał(a):
( ..... )
Poza tym zapach ryby jest dla psów kuszący, ( ..... )

to zależy każdy pies jest indywidualny próbowałam dawać karmę z rybą moim psom - trochę dała mi znajoma - ale moje psy tylko powąchały, spróbowały troszkę i właściwie na tym się skończyło tak że ryba im nie podeszła. Ale tak jak mówię to zależy od psa jednemu smakuje a innemu nie,

Posted

Nie będę dodawała moich trzech groszy do dyskusji,bo...:shake: nie wiem,ale może poproszę, by po podjęciu decyzji wysłać mi dane do przelewu...:evil_lol:.
Asiorku...rzuć też sesemesem,bo gdyby nie było mnie na dogo szkoda czekać.:lol:

Gonziczku...zawsze troszeczkę mój...:loveu:

Posted

Zuzlikowa:loveu: ja deklarowałam na wątku 30,00 na Gonzia.
Miała to być wpłata na szelki dla niego, ale jest mi to obojętne, na co przeznaczą dziewczyny te pieniądze. Może być też na karmę, niech decyduje Uleńka:loveu: z Asiorkiem:loveu: a ja poproszę o numer konta.

Posted

[quote name='irenaka']Zuzlikowa:loveu: ja deklarowałam na wątku 30,00 na Gonzia.
Miała to być wpłata na szelki dla niego, ale jest mi to obojętne, na co przeznaczą dziewczyny te pieniądze. Może być też na karmę, niech decyduje Uleńka:loveu: z Asiorkiem:loveu: a ja poproszę o numer konta.

Ojej...to Gonzik miałby już 225zł :loveu::loveu::loveu:...moze i na szelki wystarczy...Wystarczy?

:oops: ...za długo mnie tu nie było Gonziorku...za długo!Nie popełnimy już tego błędu...a Ty biegaj na spacerki,zjadaj lajtowe jedzonko,zapomnij o atakach...:loveu:
Pani Uleńka zadba o Ciebie, a my zadbamy o pieniążki.

Allegro Gonzika za dwa dni się kończy...znajdziemy pieniążki na następne...ale moze nie będzie potrzebne?Oby!!!!
Gonzik ma zawsze po kilka osób obserwujących...stale mam nadzieję,że to TEN domek Gonziczka!!!

Posted

Dziś wieczorem zrobię Ci Gonziaczku komplet ogłoszeń.
Choć cały czas zastanawiam się czy Pani Ula nie skusi się na niego.
Jak oglądam zdjęcia...wyraźnie widać, że się uwielbiają..

Posted

uwielbiają, uwielbiają.. ale tak jak pisano wcześniej Ulcia mieszka, przy samych alejach przy jubilacie.. Tam ruch straszny i hałas... :shake:

Posted

[quote name='irenaka']Dogo nie działa:mad:
Napiszcie mi jeszcze raz pw z tym kontem dla Gonzia:loveu:, bo nic nie dostałam.

Korzystam z tego,ze dogo mnie wpuściło i zaraz piszę...
-konta też jeszcze nie mam...
-allegro Gonzika skończył się 18-ego...co robić -zabrać 12zł i ogłaszać z wyróżnieniem(zostałoby na koncie Gonzia 195-12=183zł),czy tylko zwyczajne allegro wystawić?
-treść ogłoszenia i kontakt można wziąźć z allegro...tu też jest sporo zdjęć Gonzika...
GONZIO o gołębim sercu-dla niego DOM, to ŻYCIE! (679613208) - Aukcje internetowe Allegro

Gonziczku...spaceruj na zdrowie i zapomnij o atakach!:loveu:

Posted

Asior napisał(a):
uwielbiają, uwielbiają.. ale tak jak pisano wcześniej Ulcia mieszka, przy samych alejach przy jubilacie.. Tam ruch straszny i hałas... :shake:

A ja nadal myślę, że większym stresem są nowi ludzie i rozstanie z ukochaną, choć przychodną Pańcią, niż ruch i hałas uliczny przy nodze tejże Pańci, którą On już pokochał i której zaufał. Najwyżej się na chwilę zwiększy dawki leków...

Posted

[quote name='Ninti']A ja nadal myślę, że większym stresem są nowi ludzie i rozstanie z ukochaną, choć przychodną Pańcią, niż ruch i hałas uliczny przy nodze tejże Pańci, którą On już pokochał i której zaufał. Najwyżej się na chwilę zwiększy dawki leków...
ludzie przychodzą i odchodzą, to się "dzieje codziennie" i dla niego jest to normalne codzienne życie do którego jest przyzwyczajony. On większość swojego życia spędził w schronisku, hałas schroniskowy jest też czymś normalnym. Natomias ruch i hałas jaki panuje na ulicy jeszcze w takim miejscu może spowodować u niego panikę i ataki, piszesz .... na chwilę zwiększy dawki leków tu nie chodzi o zwiększenie tu chodzi o dobro i powrót do zdrowia. Hałas jaki panuje w schronisku w porównaniu z ulicznym to ..... cisza