Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

weronia, grzegorz, ktokolwiek inny kto reprezentuje pisdz :

bardzo proszę o udzielenie tutaj odpowiedzi na jedno pytanie:

czy pogotowie i straż dla zwierząt poinformuje osoby zainteresowane akcją o psach, które zabrało, miejscu ich pobytu, losie (które zostały adoptowane, gdzie?) i namiarami kontaktowymi dla poszczególnych domów tymczasowych ? jeśli tak - to kiedy ? jeśli nie - dlaczego ?

mam na myśli informacje jawne, tutaj, na wątku - i dlatego piszę to tu a nie korzystam z telefonu/maila/gg

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mną też nie kieruje "chęć dokopania", chcę po prostu rozumieć sytuację, bo w tym momencie jej nie rozumiem...

ale bardzo proszę o nie rozpętywanie dyskusji wokół tego pytania, pytanie padło, potrzebna jest odpowiedź, nie dyskusja i kolejne emocje...

Posted

[quote name='osho']weronia, grzegorz, ktokolwiek inny kto reprezentuje pisdz :

czy pogotowie i straż dla zwierząt poinformuje osoby zainteresowane akcją o psach, które zabrało, miejscu ich pobytu, losie (które zostały adoptowane, gdzie?) i namiarami kontaktowymi dla poszczególnych domów tymczasowych ? jeśli tak - to kiedy ? jeśli nie - dlaczego ?

mam na myśli informacje jawne, tutaj, na wątku - i dlatego piszę to tu a nie korzystam z telefonu/maila/gg

Przyłączam się! I nie kieruje mną chęć "dokopania" PiSDZ tylko zwykłe, ludzkie przywiązanie do tych psiaków. Naprawdę. Słowo anarchisty.

Posted

[quote name='osho']weronia, grzegorz, ktokolwiek inny kto reprezentuje pisdz :

tak, do końca tygodnia przedstawimy informację

Posted

[quote name='osho']a na dzień dzisiejszy - jedynym psem który pozostał w krężelu jest ta wolno biegająca sunią, tak ?

suka biega w Maciejowicach. Niestety na razie nie wróciła na teren, gdzie zawsze była. W to miejsce wystawiane jest jedzenie. Mam nadzieję, ze przyjdzie.

Posted

Bajka7777 napisał(a):
Witam serdecznie jestem tu nowa jeszcze nie wiem co i jak dziala o psach z Krezla wiem od niedawna przegladalam zdjecia psow ktore pozostaly mogla bym wziasc do siebie 2 psy ale niestety nie mam transportu a i odleglosc jest napewno bardzo duza mieszkam na Slasku moj.tel. 032-616-61-12

A gdzie jest ten domek? W jakich warunkach będą mieszkać psiaki? Czy mieszkają/mieszkały jakieś zwierzęta?

Posted

[quote name='sleepingbyday']na zalinkowanej powyżej aukcji znalazlam na dole takie informacje:

Data odwołania Data złożenia oferty Użytkownik Powód 2008-11-26 19:23 2008-11-26 13:56:32 Gutalos(0) brak kontaktu 2008-11-26 19:23 2008-11-26 15:47:21 guzik67(0) brak kontaktu 2008-12-01 23:01 2008-12-01 12:11:20 kbakierski(39) brak kontaktu

O CO CHODZI? ??

to sie nie chce porządnie ułozyc w poście i jest nieczytelne, ale: przekleiłam z ostatnio linkowanej tu aukcji allegro liste oferentów z dołu ogłoszenia. było 3 oferentów, każdy odwołał oferte z braku kontaktu, wiec pytam, o co chodzi.

Posted

[quote name='sleepingbyday']na zalinkowanej powyżej aukcji znalazlam na dole takie informacje:

Data odwołaniaData złożenia ofertyUżytkownikPowód
2008-11-26 19:23:532008-11-26 13:56:32Gutalos (0) brak kontaktu
2008-11-26 19:23:532008-11-26 15:47:21guzik67 (0) brak kontaktu
2008-12-01 23:01:152008-12-01 12:11:20kbakierski (39) brak kontaktu

O CO CHODZI? ??

To nie każdy z nich odwołał tylko ja :cool3: bo nikt z nich nie skontaktował się (nie zadzwonił ani nie napisał) tylko zalicytował. A ta aukcja nie polega na licytacji tylko na daniu domu psiakowi w potrzebie czyli adopcji psiaka. Do każdego z nich napisałam maila z informacją o co chodzi. :roll:
Ciekawe czy któryś z nich zdecydował się adoptować psiaka?

Posted

paros napisał(a):
To nie każdy z nich odwołał tylko ja :cool3: bo nikt z nich nie skontaktował się (nie zadzwonił ani nie napisał) tylko zalicytował. A ta aukcja nie polega na licytacji tylko na daniu domu psiakowi w potrzebie czyli adopcji psiaka. Do każdego z nich napisałam maila z informacją o co chodzi. :roll:
Ciekawe czy któryś z nich zdecydował się adoptować psiaka?

paros, już wiem, co i jak :lol:. a ile telefonów było w tym temacie dzis, to hehehe.
a ja zadałam zwykłe pytanie, nie wiedząc, co jest grane (bo nie znam sie na allegro).

Posted

zofia&sasza napisał(a):
Podziękujmy naszemu czołowemu allegroznawcy, czyli Isadorze za superkompetentną konsultację telefoniczną. :loveu: Zapobiegło to kolejnemu wybuchowi paniczki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Oczywizda dziękujemy :Rose::buzi:
A o co tom razom lotto ?? :crazyeye:

Posted

No nic się nie stało ;) SBD wyczaiła, że na którymś krężlowskim allegro (paros chyba) kilka osób zalicytowało, a autor aukcji zignorował te oferty, podając za powód "brak kontaktu". Po czym okazało się, że to standardowa procedura, bo aukcje krężlowskie nie mogą być licytowane. Nie wiem, czy to jest zrozumiałe? A jak tam Lili?

Posted

[quote name='zofia&sasza']No nic się nie stało ;) SBD wyczaiła, że na którymś krężlowskim allegro (paros chyba) kilka osób zalicytowało, a autor aukcji zignorował te oferty, podając za powód "brak kontaktu". Po czym okazało się, że to standardowa procedura, bo aukcje krężlowskie nie mogą być licytowane. Nie wiem, czy to jest zrozumiałe? A jak tam Lili?
Nie tylko zrozumałe, ale i wiadome. W takich akcjach konieczny jest kontakt z wystawcą "towaru" ;) Jest to zaznaczone w treści. Tego typu akcje mają na celu albo wsparcie finansowe, albo zgłoszenie chęci przygarnięcia psiaka.
Lilunia to kochana psinka. Jest tak grzeczna, że chwilami zapominam, że mam 3 psy :).
Wzięłam urlop, żeby mieć ją całyt czas na oku, coby nie wylizała sobie szwów - w poniedziałek wyciąganie i ewentualne szczepienia na wszystko przeciwko czemu powinna być zaszczepiona. Terminy i kolejność ustali wetka.
Myślę, że możemy sie przygotować do ogłoszeń :help1:

Posted

[quote name='zofia&sasza']No nic się nie stało ;) SBD wyczaiła, że na którymś krężlowskim allegro (paros chyba) kilka osób zalicytowało, a autor aukcji zignorował te oferty, podając za powód "brak kontaktu". Po czym okazało się, że to standardowa procedura, bo aukcje krężlowskie nie mogą być licytowane. Nie wiem, czy to jest zrozumiałe? A jak tam Lili?

Zofia uścisle trochę. To nie tylko chodzi tylko o krężlowskie psiaki, generalnie o aukcje dla psiaków. W większości zamieszczane są takie informacje:

NIE LICYTUJ - zadzwoń! - wyślij maila!
Wszystkie oferty nie poprzedzone telefonami będą usuwane.

i jeżeli ktoś zalicytuje jednak to ofertę się usuwa wpisując jako przyczynę "brak kontaktu". Dopatrywanie sie w tym teorii spiskowej jest dziwne - normalna procedura - (no chyba że ktoś sam jakieś fikołki czasem w aukcjach uprawia więc myśli ze inni też)

[SIZE=2]Wielu z tych "licytujących" to sobie tak "trenuje" jak to działa, bo ma świeżutkie konto. Albo ma kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem.

Posted

Słuchajcie, mam pytanie.
Może jestem przewrażliwiona, ale trudno.
Czy na pewno zabrano wszystkie psy? Czy żaden nie przemyka chyłkiem w nocy po pustym podwórzu? Tam biegało luzem dużo psiaków..

A co z tym pieskiem, o którego już pytałam, a w końcu nic nie wiem?