kahoona Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 17.40 -POLSAT pomiędzy filmami - wejście ze studia, chwilę wcześniej materiał z Emira nagrany dziś rano - ja będę w studio więc to jest info na 200% przez cały dzień mają kilka wejść na antene na temat zwierząt - to samo w TVN24 Quote
ARKA Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 [quote name='Zmysł']mogę spróbować załatwić dobry tymczas dla średniej wielkości łagodnej suni. czy taka by się jeszcze w Krężlu znalazła? Bozeeee DT potrzebne na gwałt. NADIA!!!!:placz: Sluchajcie, straszna rzecz sie stala. Pracownik z Maciejowic opusili psy!!!!!!! Psy wiem, ze sa przenoszone do Krezela, prawdopodobnie dzisiaj. Chyba kazdy wie co to moze oznaczac, ZAGRYZANIA. Do stada wprowadzenie nowego psa. BŁAGAM dajcie dt jakims psiakom!!! ---- Fela, jest w najgorszym stanie, chuda, WYBITE zeby-przednie dolne, stercza kikutki takie ostre, usunienie ich przy obecnym jej stanie zdrowi(chudziutka) jest narazie niemozliwie. Ma nuzenca, z sutek saczy sie ropa-nie widomo dlaczego, jakis chyba stan zapalny, przewlekly, stary, ciagnacy sie od dawna, ma cieczke!!! Byla strasznie zapchlona-advocate juz przestal dzialac. Fela jest w nagorszym stanie, jutro badania krwi. Oceniona na wiek ok. 5-6 lat. Tosia, prawdopodobnie ropmacicze, miala robione usg. Obserwacja. Bardzo zestresowana sunia, doslownie obiawy choroby sirocej, kącik, wpatrzona w sciane, zero agresji. Otworzy sie napewno, cudowna sunia. Na tylnej lapce rana od ugryzienia ale juz sie sama goi. Oceniona na wiek 2-3 latka. Perełka, wskoczyly na rece Emilce,w rozpaczy i desperacji aby ja zabrala. To malenstwo wielkosci kota. Byla w boksie ze srednimy psami, juz miala ropną rane na karku nad ogonem, od kła psiego. Rana oczyszczona, antybityki dostala. Wiedziala, ze nie ma szans z tymi psami-zycie albo smierc. Oceniona na wiek 1,5-2 latka. Bardzo obronna sunia bedzie-w małym ciele wielki duch! Dziewczyny sa odrobaczone, odpchlone, zrobiony byl dokladny przeglad ogolny, narazie, i pierwsze niezbedne zabiegi porobione przez bardzo milych wetow. Policzyli nam tylko za preparaty i antybiotyki, nic wiecej. Renatko bardzo Ci dziekujemy,ze zgodzilas sie przyjac trzy sunie a miala byc jedna. Quote
Isadora7 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 [quote name='ARKA']Bozeeee DT potrzebne na gwałt. NADIA!!!!:placz: Sluchajcie, straszna rzecz sie stala. Pracownik z Maciejowic opusili psy!!!!!!! Psy wiem, ze sa przenoszone do Krezela, prawdopodobnie dzisiaj. Chyba kazdy wie co to moze oznaczac, ZAGRYZANIA. Do stada wprowadzenie nowego psa. BŁAGAM dajcie dt jakims psiakom!!! O Matko:placz::placz::placz: S.O.S.!!! Quote
ARKA Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 malawaszka napisał(a):ale cuda!!!! :klacz: :loveu: :roll: malawaszka, nie wiem czy Tosie nie oglaszac jako sznaucerka sredniego, wytrymowanego i ogolonego sposobem jakims specjalnym, ze nie odrasta.:roll: Ona tak wyglada, tylko sznaucerowatą ma taka brodke, jakby specjalne wlasnie zostawiona jak sie sznaucerkom zostawia. Jest cudowna, krotka siersc i ta broda.:crazyeye: Quote
Zmysł Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 jedna sunia, mała lub średnia, łagodna, zgadzająca się z psami, plis Quote
osho Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 [quote name='ARKA']Sluchajcie, straszna rzecz sie stala. Pracownik z Maciejowic opusili psy!!!!!!! Psy wiem, ze sa przenoszone do Krezela, prawdopodobnie dzisiaj. jak to jest możliwe? kogo to są pracownicy? gminy? Quote
ARKA Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Zmysł napisał(a):jedna sunia, mała lub średnia, łagodna, zgadzająca się z psami, plis Z psami tzn. samcami czy wogole z psami? Srednia tzn, dokladnie jak duza, tak 32 kg-moze byc? Quote
mimiś Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 tam jeszcze jest[?] szczeniak!! 6 m-cy sunia, siostra mojego tymczasa[w awatarku] Darku, moja jest łagodna, proludzka, uczy sie szybciorem-ta druga jest taka sama! Quote
ARKA Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 [quote name='osho']jak to jest możliwe? kogo to są pracownicy? gminy? :shake: to byli i są jeszcze(jeden)pracownicy co byli u biedrzyckiej. I tak naprawde nie ma to znaczenia czyj pracownik jak poprostu porzuca prace.. Quote
osho Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 myślałem, że to ludzie z gminy... dlatego tak mnie to zszokowało Quote
kahoona Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 w Maciejowicach zostało jeszcze kilka psów - trzy jutro wyjeżdżają reszta przewieziona to i tak żadna optymistyczna wiadomość - drugi też sie może zbiesić wkrótce, więc SZUKAMY DOMÓW!!!! p.s. gmina olała już wszystko kompletnie Quote
magda222 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Tak na poprawę humoru po tych perypetiach z pracownikami zamieszczam fotki Negry z Krężela.Nie wiem czy zaglądacie na jej wątek.Jest u mnie 2 tygodnie.Też przechodzi metamorfozę :) Zobaczcie sami: Quote
Zmysł Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 ARKA napisał(a):Z psami tzn. samcami czy wogole z psami? Srednia tzn, dokladnie jak duza, tak 32 kg-moze byc? z samcami, zobaczmy Quote
ARKA Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Zmysł napisał(a):z samcami, zobaczmy Czy to znaczy,ze juz masz konkretna propozycje jakiegos psiaka z Kreżela? Jesli zabierzesz sunie to samce raczej krzywdy jej nie zrobią a sunia ustawi sobie chlopakow;) Quote
Zmysł Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 ARKA napisał(a):Czy to znaczy,ze juz masz konkretna propozycje jakiegos psiaka z Kreżela? Jesli zabierzesz sunie to samce raczej krzywdy jej nie zrobią a sunia ustawi sobie chlopakow;) mam wstępny DT dla suni małej-średniej, łagodnej, w DT są psiaki Quote
ARKA Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Zmysl, a kiedy bedziesz wiedzial? Watek trojaczek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=11009674#post11009674 Quote
credita Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 kochani powodzenia w całej akcji :loveu: cała NADZIEJA W LUDZIACH DOBREJ WOLI.... Quote
Zmysł Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='ARKA']Zmysl, a kiedy bedziesz wiedzial? Watek trojaczek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=11009674#post11009674 jutro będę wiedział. muszę też przeliczyć swoje finanse, wrzuć mi propozycję jakiejś suni Quote
ARKA Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='Zmysł']jutro będę wiedział. muszę też przeliczyć swoje finanse, wrzuć mi propozycję jakiejś suni Wlasciwie nie mam jakiej suni Ci wrzucic bo..nie wiem kto sunia a kto pies. Są takie sredniako-male w Kręzelu psiunie. Ja moge porostu zabrac jakąkolwiek. Jest Nadia teraz w Krezelu z Maciejowic, siedzi w klatce:-( Jest jeszcze drugi, mniejszy, baaaardzo zestresowany z Maciejowic, podobno to jest piesek...ale gdzie on teraz jest to ja nie wiem, musialbym pojechac i go poszukac czy jest w Kręzelu... I chyba ta sunia ciagle jeszcze tam jest: http://www.rumbo.forall.pl/images/30n30et7.jpg Quote
Zmysł Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Potwierdzam gotowość DT. ale musi być sunia do 20 kilo. będzie z psiakiem ok 6 kilowym, więc nie powinna go mocno maltretować Quote
Mośka Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Zmysł,zadzwoń najlepiej do EMIRa, oni tam często jeżdżą i "coś" Ci przywiozą. Tak będzie najszybciej. Quote
Zmysł Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Mośka napisał(a):Zmysł,zadzwoń najlepiej do EMIRa, oni tam często jeżdżą i "coś" Ci przywiozą. Tak będzie najszybciej. dobra,zadzwonię dzisiaj Quote
ARKA Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 :shake: Tragedia, nikogo juz te psiaki nie obchodzą. Quote
Recommended Posts