togaa Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Dzisiaj sie nie dowiemy.... Ula w W-wie z biglem......Oby domek bigla okazal sie tym wymarzonym...! Quote
fona Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Ulaa, czy Koszalek potrzebuje pieniedzy? Quote
Ulaa Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Koszał jest strasznym uciekinierem! Dupcia mu odżyła i tylko patrzy, żeby między nogami chybnąć na ulicę :roll: A jak szybko biega! Koniecznie trzeba go wykastrować, jemu chodzi o zapachy, bo jak tylko jakiś zapach znajdzie, to się zatrzymuje i można go spokojnie zabrać, nawet cieszy się, że ktoś "nagle" się przy nim pojawił :evil_lol: Snopikowi nic nie jest, a dzisiaj wzięłam nowe antybiotyki Koszałowi i mu zaraz podam. Na razie nic nie potrzeba. No, może witaminki dla staruszków, jakby ktoś miał na zbyciu ;) Quote
Ulaa Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Koszał jest strasznym uciekinierem! Dupcia mu odżyła i tylko patrzy, żeby między nogami chybnąć na ulicę :roll: A jak szybko biega! Koniecznie trzeba go wykastrować, jemu chodzi o zapachy, bo jak tylko jakiś zapach znajdzie, to się zatrzymuje i można go spokojnie zabrać, nawet cieszy się, że ktoś "nagle" się przy nim pojawił :evil_lol: Snopikowi nic nie jest, a dzisiaj wzięłam nowe antybiotyki Koszałowi i mu zaraz podam. Na razie nic nie potrzeba. No, może witaminki dla staruszków, jakby ktoś miał na zbyciu ;) Quote
EVA2406 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Ulaa, dlaczego do mnie się nie odezwałaś? Chciałam Ci pomóc. Podaj adres, mam trochę seniorowych witaminek. Quote
Ulaa Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 EVA2406 napisał(a):Ulaa, dlaczego do mnie się nie odezwałaś? Chciałam Ci pomóc. Podaj adres, mam trochę seniorowych witaminek. Meila z pw odebrałam w środku nocy zaraz przed wyjazdem, a miałam zablokowany tel. i nie wchodziłam już na dogo, bo nie było czasu. Dziękujemy za witaminki :loveu::multi: Quote
Weronikaa Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Dzień dobry Koszałku ! Jak ci się spało ? :loveu: Quote
Ulaa Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 Dobrze, bo wypluł antybiotyk i znalazłam go dzisiaj rano na podłodze :mad: Quote
Weronikaa Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Ojj, nieładnie :mad: Spryciarz z niego :evil_lol: Quote
tomcug Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 A ja mam już sprawdzony sposób podawania tabletek, kapsułek itp. Otwieram szeroko paszczę, wpycham jak najgłębiej lekarstwo, zaciskam pyszczek i krótki "dmuch" w nos. Pojawia się natychmiast odruch połykania i po zabawie :evil_lol:, zawsze mi się udaje. Polecam wypróbować. :lol: Quote
EVA2406 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Nie znałam sposobu z dmuchaniem :evil_lol:. Ulaa, czy Ty masz również koty, czy tylko szczekadła? Quote
emilia2280 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 tomcug napisał(a):A ja mam już sprawdzony sposób podawania tabletek, kapsułek itp. Otwieram szeroko paszczę, wpycham jak najgłębiej lekarstwo, zaciskam pyszczek i krótki "dmuch" w nos. Pojawia się natychmiast odruch połykania i po zabawie :evil_lol:, zawsze mi się udaje. Polecam wypróbować. :lol: ja robié tak, tylko zamiast dmuchania, wet pokazal mi zeby poglaskac gardlo i pies zaraz przelyka (i sié nie wscieka o dmuchanie :lol: ) Quote
tomcug Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 O głaskaniu gardła nie wiedziałam - wypróbuję. :lol: Quote
Ulaa Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 EVA2406 napisał(a):Nie znałam sposobu z dmuchaniem :evil_lol:. Ulaa, czy Ty masz również koty, czy tylko szczekadła? aktualnie: 5 psów, 2 koty i 3 świnki morskie emilia2280 napisał(a):ja robié tak, tylko zamiast dmuchania, wet pokazal mi zeby poglaskac gardlo i pies zaraz przelyka (i sié nie wscieka o dmuchanie :lol: ) ja też tak robię właśnie, ale Koszałka chciałam potraktowac bardziej ulgowo ;) jak widac -nie warto go oszczędzac :roll:;) Quote
Ola164 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ja mojej kici na poczatku głaskałam gardełko ale z czasem nauczyła sie sama przełykać... wkładam jej tabletke na jęzorek a ona sprawę załatwia sama ;) Quote
Weronikaa Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ja jak miałam jeszcze Misię, to dawałam jej tabletkę ukrytą w jakimś smakołyku :loveu: I od razu działało :lol: Quote
Ruth Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Na moją Sombrę też jedynie sposób ze smakołykiem działa :lol:. Quote
tomcug Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Moja Katia to wszystko łyka jak smok, ale Montuś to taki cwaniak, że hej. Choćbym nie wiem, jak zawinęła lekarstwo w najlepszy smakołyk to i tak wyłuska i wypluje. :razz: Quote
Mikadominika1 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Też się dziwię, na wątkach do których zaglądam też jakoś cicho Quote
Ada-jeje Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Oczywiscie ze cicho, bo pomaga sie zwierzakom nie tylko przez pisanie postow, :shake: ale w realu, dlatego niecodziennie jest co pisac o danym psie na ktorego watek wchodzicie. Wynika to z braku czasu. Quote
Recommended Posts