Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety wieści są niedobre :placz:

Koszałek ma powiększoną prostatę. Ale nie ona jest przyczyną bólu i "jajka" na brzuszku. To jest przepuklina, która bardzo go boli. Dodatkowo ma jeszcze problem z nerkami, również są bardzo bolesne.

Koszałek okropnie się nacierpiał przy badaniu i przy podawaniu antybiotyków, na które zresztą bardzo źle zareagował. Zwymiotował zaraz pod lecznicą, potem jeszcze w aucie i przed chwilą w domu.
Zesikał się w samochodzie, a jego mocz jest bardzo gęsty i żółty, mocno śmierdzący. Kilka razy zesikał się też w domu i w moczu było białko...

Bardzo, bardzo źle się czuje teraz. Jest sztywny i zimny, nie wstaje, nie chce jeść i pić, nawet nie podnosi główki.

:placz:

Ma dostawać antybiotyk (na szczęście nie zastrzyk tylko tabletki) jeszcze przez 5 dni.
Mam nadzieję, że nie będzie tak na niego reagował jak na ten dzisiejszy.

A rano był taki radosny, przebierał łapkami i podskakiwał :-(

======================
Ruth, oczywiście, że Koszałek zostaje u mnie na czas leczenia. Przeszedł już tak wiele, a jeszcze tyle przed nim...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kam napisał(a):
skończyło mu się allegro, chyba wstrzymam się z wystawianiem ponownym, aż będzie coś więcej wiadomo?

Tak Kam... Na razie poczekajmy.
Dziękujemy za wystawienie :loveu:
A z Allegro kilka osób dzwoniło w ciągu jego trwania i pytało o Koszałka :loveu: Nie w sensie adopcji niestety, ale o jego zdrowie itd. To miłe.

Koszałek zjadł kolację. I nawet zażyczył sobie dostać suchą karmę, jadł z jednego talerzyka suche a z drugiego puszkę, na zmianę :cool3:

Byłam przed chwilą zaszczepić Bigla i przy okazji zapytałam o to, co się stało z Koszałkiem dzisiaj. Mam mu nie dawać antybiotyku, tylko rano przyjść z nim do lecznicy. Nie wiem po co :razz:

J3nny - p. Kasia też twierdzi, że to może być alergia na antybiotyk! Oby nie! Bo jak wtedy będzie przebiegało leczenie...? :shake:

Posted

Ulaa będę Ci dozgonnie wdzięczna, że Koszałek jest u Ciebie.
I będę czekać na nowe wiadomości.
Nie mogę znieść cierpienia żadnego zwierzaka, ale staruszków to już szczególnie
:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

Koszałek dostał dzisiaj zastrzyk przeciwwymiotny i polecenie, aby spróbować podać antybiotyk w tabletce i obserwować reakcję.

Jeszcze nie podałam, bo nie mam czasu obserwować.

Wioząc Koszałka z lecznicy, jakiś gówniarz mi wyskoczył na rowerze przed maskę, a ja chcąc ominąć gnojka, odbiłam prosto w wysoki krawężnik. Efekt:
http://img235.imageshack.us/img235/8854/dziuratr9.jpg
Samochód nie mój. Mam 2 tygodnie aby zdobyć prawie 1000 zł na nowe koło, zderzak i lakierowanie, zanim wróci właściciel.

Koszałek wystraszył się wtedy tak, przy tym uderzeniu i moim krzyku, że pod domem nie mogłam go oderwać od siedzenia, stał na tylnych nóżkach i wczepił się paluszkami w zagłówek i trząsł się. Musiałam go na siłę odrywać, biedactwo. Same przykrości go spotykają :placz:
I mnie ostatnio też.

:-(

Posted

Zapomniałam napisać, że po wczorajszych zastrzykach nastąpiła jednak też pozytywna zmiana: prostata Koszałka się znacznie zmniejszyła, nie była już dzisiaj wyczuwalna :) Przepuklina i nerki także mniej bolą (zapewne dlatego, że powiększona prostata nie uciska, ale jeśli nie dlatego, to wybaczcie, zawsze miałam suczki :oops: w każdym razie mniej boli).

Koszał jest dzisiaj faktycznie spokojniejszy, nie piszczy i nie drepta nerwowo z zawiniętą dupką, mniej go boli. Generalnie jednak głównie śpi, jak zwykle. Słodziak :loveu:

A z autem jednak może nie będzie aż tak tragicznie, ufff.

Posted

Snopik zeżarł antybiotyki Koszałka!!! To już przegięcie, wskoczył na blat w kuchni i zabrał wszystko co tam było! Między innymi tabletki!

Mam nadzieję, że nic mu nie będzie, on tak robi z nerwów, że wszystko zjada (a potem rzyga w nocy) musiał się czegoś przestraszyć i zeżarł. Co mu grozi?

A Koszałkowi trzeba nowy antybiotyk...
Jutro mnie nie ma cały dzień, odwożę bigla do nowego domu do wawy i Koszałek będzie miał okazję podbić bardziej serce mojej mamy ;)