Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

odezwal sie ktos w sprawie Snopika, ale jak okazalo sie, ze nie jest juz szczeniakiem (jest tam takie jedno zdjecie), tylko wiekszy tak jak na pozostalych zdjeciach, to juz od tej pory cisza:angryy:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najpierw pomyślałam że to mąż zmajstrował coś mi na komputerze żebym tak często nie wchodziła na dogo :oops: :shake: dlatego dzwoniłam żeby dowiedzieć się czy awaria na całej linii czy tylko u mnie :oops:

Posted

EVA2406 napisał(a):
Seniorkowe ;) witaminki wysłane. Tylko czy Koszałek nie obrazi się za tego " seniorka" ? :evil_lol:

Dziękujemy!! Za seniorka to on się nie obrazi, on wogóle się za nic nie obraża - oprócz jednej rzeczy: jak wyjdzie za bramkę i próbuje się oddalić w sobie znanym kierunku (bo uciekaniem tego nie można nazwać), a ja mu zastąpię drogę i nie pozwolę :nono:. Wtedy Koszałek się gniewa. Bo przecież on dałby sobie sam radę :roll:

fona napisał(a):
Stówka dla Koszałka wysłana. Od Doroty

:0

Dziękuję w imieniu Koszałcia!!
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Niespodziewajka :p

tomcug napisał(a):
Koszałku, co słychać?
Jak prostata u naszego staruszka?

Różnie, ale to chyba zależy od pogody? Ilości ruchu? (jak jest ciepło, to więcej jest na polu). Generalnie duużo lepiej niż na początku: nie piszczy, nie wyje, raczej bez większego trudu siada i kładzie się.
Z załatwianiem jeszcze nie jest tak dobrze, jak być powinno, ale przynajmniej zaczął pić, więc nerki także się poprawiły.

Weronia napisał(a):
Gdzie się teraz znajduje staruszek Koszałek???
jest na dt?
bo nie znalazłam inf w 1 poście..

ten zaszczyt padł na moje łóżko :loveu:
a raczej pada co wieczór.

EVA2406 napisał(a):
Koszałku śliczny, jak się masz? Jesteś grzeczny w domku?

Bardzo grzeczny :) i stróżujący!
jak jest ciepło i mu lepiej, to potrafi przelecieć wzdłuż ogrodzenia i oszczekać np rowerzystę :evil_lol: Za pierwszym razem myślałam, że sąsiedzi kupili sobie rottweilera, albo jakąś inną bestię z grubym głosem! A to nasz malutki Koszałek ma takie tonacje :D

Dziękuję, że o nim pamiętacie.
W ten weekend Koszałka zostawiam pod opieką domowników, bo jadę do szkoły.

I - tfu tfu - chyba w przyszłym tygodniu będzie już operacja, z narkozą wziewną. Ale jeszcze zobaczymy, w jakiej Koszałek będzie formie. Na razie jest ok, ale bywają dni, że cały czas śpi, nie rusza się, i nie chce jeść ani nawet się nie załatwia. Trudno go wybudzić, a jak się uda to, nie kontaktuje i nie poznaje. Boję się, czy to nie cukrzycowe. No ale krew pokaże.

Posted

Ulaa, mam nadzieję, że to co tam powrzucałam przyda się ;).

Mój, nieżyjący już, Toffunio jak był już bardzo leciwym pieskiem też miał takie coś, że zasypiał i jak się go budziło to nie wiedział przez dłuższą chwilę o co chodzi. A cukru nigdy nie miał wysokiego.
Jeśli jednak ten stan u Koszałka jest następstwem cukrzycy to ostrożnie z tą operacją.

Ulaa, a masz gdzie nocować? ;)

Posted

Tak, rodzinka mnie przygarnie. Dzięki Eva raz jeszcze :)

Mam nadzieję, że jest tak jak mówisz i Koszałek po prostu sobie wypoczywa po dziadziowemu. Nigdy nie miałam takiego staruszka, więc nie wiem jak one się zachowują na co dzień.
W każdym bądź razie, niepokoi mnie to, bo normalnie Koszałek jest wielkim żarłoczkiem :cool3: Domaga się swojej miseczki, podskakuje, tańczy i śmieje się. Więc kiedy nie interesuje go jedzonko, nie jest sobą z pewnością :shake:

Posted

Koszałek był oczywiście bardzo grzeczny kiedy mnie nie było :) i chyba się stęsknił :loveu: Ładnie się błyszczy :multi:

Mama mówiła, że go "nie było". Za to Snopików było za dziesięciu :eviltong:

Posted

A, zapomniałam napisac, że Koszałek radzi sobie w grupie. Nie daje się przepychac ani przeganiac, broni swojej miseczki nawet przed Abrą, która jest szefową stada i rzadko kiedy ktoś jej się stawia. Myślała, że może bezkarnie okraśc Koszałka :roll: A on się postawił.
I bardzo dobrze, bo jakby mu wyjadła, to znów by miała atak alergii.

Śmiesznie to wyglądało, dwie stare dziadygi w kłótni :evil_lol: