Jump to content
Dogomania

Schronisko dla zwierząt w Swarzędzu (k. Poznania) - Pierwszy post - aktualizacja!!

Recommended Posts

Posted

Grzybkowa, masz rację, jesteś krótko na dogo.
Czy wiesz, że Nina miała sunie z Ostatniej Szansy na DT 1 dzień, suka uciekła.. a Nina siedząc w pracy oferowała siebie jako DT dla kolejnych psów.
Suka się nie znalazła, a miała jechać po nowe, lepsze życie...

Jak to jest, że na jednym wątku prosi o pomoc finansową, a na drugim deklaruje się na 130zł miesięcznie? I nie płaci, co było do przewidzenia. Tylko później w ratach, mniejszych.. Bazarkiem.. ja na przesyłkę wciąż czekam, bo wysłała mi połowę rzeczy.
Łatwo jest rzucić hasło, pomóżcie.. a potem olać.
Też mogę z Krk nawyciągać psów.. zakładając wątek, bierze się odpowiedzialność za psa, chyba że zakłada się go na prośbę kogoś.
I Nina by ich nie wyciągnęła, gdyby Andzia nie zorganizowała pomocy.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

zaznaczam sobie watek. Nie wiem czy uda mi się pogodzić poznań i swarzedz, ale może bede mogła wpaść od czasu do czasu z jakąs karma czy innymi pierdołami.

Posted

Jestem z wątku Kudłacze w potrzebie.

Chciałam na wątek dodać kilka Waszych kudłatych psiaków.
Akurat
na stronie internetowej schroniska w Szwarzędzu i na początku tego wątku widziałam kilka pieknych kudłaczy, ale nie wiem czy te psiaki są aktualne. No i czy możliwe są jakieś ich dodatkowe zdjecia i więcej info o nich.

Posted

Grzybkowa, tak, uważam, że taka pomoc szkodzi. Czy wyobrażasz sobie, co by było, gdyby się okazało (zresztą, to wcale nie jest gdybanie, bo to się może stać w każdej chwili), że Nina bezmyślnie wyciągnęła ze schroniska psa ciężko chorego, wymagającego leczenia o kosztach idących w tysiące złotych? Tego się nie da opłacić bazarkami, a żadna osoba prywatna nie weźmie takich wydatków na siebie. Co wtedy stałoby się z psem?
Uważasz, że zabieranie psa ze schroniska i przewożenie do hotelu, na który nie ma się pieniędzy, to rozsądne działanie? Ja zawsze wychodziłam z założenia, że jeśli nie ma się w zapasie sumy pozwalającej na bezpieczne przechowanie psa przez kilka miesięcy, to lepiej się na to w ogóle nie porywać.

Posted

Przepraszam bardzo, że zakłócam dyskusję, ale chciałam sie dowiedzieć
czy są tutaj jacyś wolontariusze ze schroniska w Swarzędzu. I czy kudłacze na pierwszych stronach wątku są aktualne.

Posted

Biorę psy tylko wtedy, kiedy mamy wolne środki na koncie stowarzyszenia.Zawsze liczę tylko na siebie, bo z kasą z
deklaracji różnie bywa.Nie składam deklaracji pomocy , bo prywatnie mnie na to nie stać, wystaczy mi bid u nas ,na miejscu.
Nie mogę znalezć wątku szczeniaków , więc wpisuję tutaj.
Oneczki Leosia waży 9,3 kg
Leoś nadal malutki,tylko 5,6kg
Mały ,brązowaty Pituś-Aztek 6,6kg Andzia ,ten czarny nie dojechał do mnie.
Rudy kundelek 6,3kg

Czują się dobrze .

Posted

noi nie bardzo mnie zrozumialyscie ... mi nie chodzi o Ninke !!! (po prostu operowalam na jej przykladzie).
chodzilo mi bardziej ogólnie o linczowanie na wątkach o potrzebujacych psach...(i czy linczowanie to jedyne co mozna zrobic z ludzmi ktorzy popelniaja bledy? - tak na dobra sprawe to chodzilo mi zeby wlasnie tego sie dowiedziec)

poza tym są od tego czarne listy- wpisujcie tam caly ten jad i pretensje... albo zalożcie watek "ninka(lub inny uzytkownik) jest BE" i dawajcie upust emocjom !

nie mialyscie nigdy tak ze czekalyscie na jakims watku na nowe info o losie psiakow a tam jakies baby na siebie wyzywaly (zamiast wnosic cos do watku) ???
jak chcecie sie poklocic to zalozcie watek i dajcie linka na danym forum - jak ktos bedzie mial ochote to czytac to wejdzie i poczyta...

to tyle... bo w sumie rozkrecilam dyskusje troche off topic, ale fkurzylo mnie ze juz na kolejnym watku jakies lincze odchodza i to na ta sama osobe... jak juz musicie to nie psujcie klotniami wiecej niz jednego watku (a najlepiej zalozcie osobny!!)
to tyle :)

mariamc, super ze u szczeniorow wszystko ok !! :)

Posted

Dogo07 napisał(a):
Przepraszam bardzo, że zakłócam dyskusję, ale chciałam sie dowiedzieć
czy są tutaj jacyś wolontariusze ze schroniska w Swarzędzu. I czy kudłacze na pierwszych stronach wątku są aktualne.

tak jak napisała grzybkowa w natłoku kłotni i najeżdzania nikt nie zauważa postów istotnych dla sprawy...
orientuje się Ninka, ale ona od pewnego czasu nie udziela sie na forum... jest jeszcze chyba Saint i Linka
mariamc super, że szczeniory zdrowe :-))))

• 2 weeks later...
Posted

SZUKAMY miejsca na TYDZIEŃ dla niewielkiego kudłatego GUCIA z dt !!!
Cz ktoś z Poznania mógłby zaoferować tygodniowy tymczas dla Gucia ? Piesek jest na dt, wiele przeszedł. Osoba u której przebywa na dt wyjeżdza na tydzień (23-30 XII). I na ten tydzień potrzebny tymczasowy tymczas dla Gucia.
Może znacie kogoś kto mółby pomóc ?

Posted

Chciałabym was zawiadomić że schronisko całkiem się odizolowała a pracownicy nie mają prawa mieć styczności z wolontariuszami i z byłymi pracownikami schroniska.
Ja nawet po tylu latach pracy zostałam potraktowana jak intruz z etykietką wroga więc od dzisiaj będę wrogiem dla ludzi pracujących w schronie a przede wszystkim dla dyktatury Prezesa TOZu ok.Poznań

Posted

lania napisał(a):
Chciałabym was zawiadomić że schronisko całkiem się odizolowała a pracownicy nie mają prawa mieć styczności z wolontariuszami i z byłymi pracownikami schroniska.
Ja nawet po tylu latach pracy zostałam potraktowana jak intruz z etykietką wroga więc od dzisiaj będę wrogiem dla ludzi pracujących w schronie a przede wszystkim dla dyktatury Prezesa TOZu ok.Poznań

No, no, popieram w pełni!!!!!