Jump to content
Dogomania

Schronisko dla zwierząt w Swarzędzu (k. Poznania) - Pierwszy post - aktualizacja!!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jezu ratujcie te psie dzieci :placz::placz::placz::placz:
Dopiero weszłąm na wątek - nie czytałąm jeszcze od początku
XCzy tam działą jakiś konkretny wolontariat? Czy jest coś dla tych zwierząt robione?
Te małę nieleczone szybko odejdą :placz::placz:

Posted

[quote name='Ninka']Wychudzona suczka z piwnicy. W ciagu dnia biega, na noc jest zamykana w klatce.

Mila, mloda, lagodna sunia...

jaką on ma smutną pysię:placz::placz::placz:

a ten maluch:

na oko ma nużycę:-(:-(:-(

i jakie te wszystkie szczeniorki mają brzuchy:placz::placz::placz: tam pewnie z tona robali siedzi:placz::placz::placz:

a ten oneczek...normalnie nawet nie wiem co napisać...to jakiś koszmar:-(:-(:-(

Ninka - moze załóż temu oneczkowi osobny wątek:-( i tym szczylkom też...k...a, że człowiek jest tak bezradny:-(:-(:-(

Posted

O mamo. :-(
Nie mam gdzie umieścić suni astki. :placz:
Myślę gdzie ją zabrać, w hotelu nie ma miejsca dopóki jakiś psiak nie znajdzie domu bądź DT. DT zapchane.

Posted

[quote name='Seaside']Jezu ratujcie te psie dzieci :placz::placz::placz::placz:
Dopiero weszłąm na wątek - nie czytałąm jeszcze od początku
XCzy tam działą jakiś konkretny wolontariat? Czy jest coś dla tych zwierząt robione?
Te małę nieleczone szybko odejdą :placz::placz:[/QUOTE]

Oficjalnego wolontariatu nie ma. Kilka osob przyjezdza, i pomaga, jak moze. W schronie jest wet, widzialam jak maly mial zakrapiane oczy...

Nalezy je stamtad wyciagnac!!! To kropla w morzu potrzeb, ale zrobmy choc tyle!!!

Posted

[quote name='max45']Czy ten labek, którego częściowo widać na zdjęciu, to nie ta suczka z padaczką?[/QUOTE]

To jest suczka, nie wiem czy ma padaczke...:roll:

Posted

Jakiś czas temu byla oglaszana suczka laba z tego schronu. Miala napady padaczki ale zdaje się chyba, że nieczęsto.
Może Linka lub Saint będą wiedzieli.

Posted

podczas naszego ostatniego pobytu w tym miejscu suńka z padaczka nie wyladala niestety tak dobrze jak labek ze zdjec.. bedziemy jutro to popytam co sie z nia dzieje..

Posted

to się chyba nigdy nie skończy:angryy:
dziewczyny...ile jest kociaków w schronie...jak byłam ostatnio to była dostawa...miało być ok 20 :shake: ale nie wiedziałam,z e są maluchy....jedyne co mogę zrobić to podrzucić jakiś makaronik i ryż...dla kociaków znajdzie się puszka pewnie.....

Posted

[quote name='Linka']podczas naszego ostatniego pobytu w tym miejscu suńka z padaczka nie wyladala niestety tak dobrze jak labek ze zdjec.. bedziemy jutro to popytam co sie z nia dzieje..[/QUOTE]

Linka - jak będziecie mieli lepsze zdjecia tego psiaka/suni to trzeba wrzucić na watek labkowatych w potrzebie i na forum labkowe...

Posted

czy naprawdę nie ma organizacji , która pomogłaby nie tylko w tym schronisku, ale w innych również? nie chodzi od razu o zamykanie, zwalnianie kierownika, ale o pomoc weterynaryjną, pomoc w rozwiązywaniu problemów... skoro wiaomo juz , ze szczeniaki zdychają bo nie są własciwie leczone (a przedtem diagnozowane) i wszyscy widzą zdjecia czy naprawde nic nie da sie z tym zrobić:placz: jak mozna psa np tego Onka trzymać w takich warunkach, żeby bał się własnego cienia??? ja rozumiem, że brak kasy ale jest wielu ludzi, którzy by pomogli... ale nie mają szans bo nie chce ich sie tam widzieć... przecież niemożliwościa jest, żeby garstka ludzi utrzymywała taką ilość psów... przecież DT to jak sama nazwa wskazuje dom tymczasowy... a u nas robią się przechowalnie psów nieraz na kilka miesięcy a wto miejsce w schronisku pojawiają się kolejne biedy... skoro wyciagamy taką ilość psów to schronisko nawet nie musi sie starać... bo jakoś to będzie... LUDZIE ZRÓBMY COŚ Z TYM!!!! na forum jest sporo osób działających w Fundacjach...czy nie można spróbować spotakać sie z ludźmi na szczycie (nie wiem może ministerstwo może straż dla zwierząt) ja jestem od niedawna na tym forum i jestem zbulwersowana tym co dzieje sie w majestacie prawa w większości schronisk:mad:jeśli nie jesteśmy w stanie zapewnić im (psom i kotom) godnych warunków, może trzeba by pomysleć (niestety) nad inną formą rozwiązania problemu? skoro jest tyle chorych psów, umierających w męczarniach, zagryzających się , zdychających z glodu:placz:czy nie lepiej zapewnić im godną śmierć... trzeba coś z tym zrobić bo na razie okazuje się, że my(forum) wyciągamy psy leczymy za prywatną kasę, a schroniska (ludzie, którzy w nich pracują) maja to gdzieś!

sorry za offa ale nie wiem gdzie to możnaby napisać

aaa i myślę, że gdyby oddać schronisko ( m.inn w Swarzędzu )pod opiekę i zarządzanie forum byłoby o 1000% lepiej...

Posted

[quote name='Kateczka']Moze bedzie chętny domek na rudego kotka...czy można coś wiecej o nim...nie wiem kiedy bym dała radę się wybrać osobiście do schronu:shake:[/QUOTE]

Koteczek jutro jedzie do DS:loveu: