Linssi Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Jaaga, dziekujemy ze przyjelas szczeniory :loveu: My wlasnie wrocilysmy do domu.... Problem ze schronem jest tego typu, ze nie tak latwo sie da wyciagnac stamtad jakiegokolwiek psa.... :shake: ja to jestem w szoku... tyle psiego nieszczescia w ciagu 5 min zobaczylam :placz:
ewelinka_m Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Ewa niestety,ale tak jak dziewczyny pisały Nora z nami nie pojechała :shake: Razem z Erką długo jej szukałyśmy po większej części terenu,ale nigdzie jej nie było..nie wiadomo gdzie polazła..jeszcze wczoraj była :mad: byłyśmy nawet sprawdzić w schronie, ale tam jej nie znalazłyśmy...(z rasowych psiaków był za to astek:-() Jaaga pomijając to, że ze schronu naszego wyciągnąć coś nie jest łatwo to...chyba bym nie potrafiła wybrać tego jednego psiaka...w tak koszmarnych warunkach są że chciałoby się zabrać wszystkie.Psy są też tam nieszczepione i chore, więc trochę strach łączyć je z takimi maluszkami. [COLOR=Green] bardzo bym chciała podziękować oczywiście [B]Jadze [/B]za dt :Rose: [SIZE=1][COLOR=Black](tak jak mowiłam, gdybyś potrzebowała pomocy w ogłoszeniach/nie tylko tych maluchów/ pisz śmiało!)[/COLOR][/SIZE] iiii nie mogłoby zabraknąć podziękowań dla[B] Linssi[/B]...która jak zwykle na wszystko się zgadza:evil_lol: i poprostu wsiada w samochód jeżdżąc wszędzie :buzi: jesteś niezawodna! [/COLOR]
erka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Niestety Nora sie nie znalazła:-(. Jeszcze teraz wieczorem była tam Ewab i suni nie ma.:shake: Bardzo sie o nia martwię, bo przecież ona nie oddalała sie sie stamtąd. Gdyby ktos przypuszczał, że tak się stanie, to przecież wzięlibysmy ją chociaz do hotelu. Dobrze chociaż ,że Sonia znalazła dobry dom:lol:.
ewab Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Byłam wieczorem 2 razy. Niestety nigdzie jej nie widziałam:-(. Schronisku już niestety zamknięte, a pan dozorca nic nie wie:angryy:. Jakiegoś psa dzisiaj przywieźli, ale jakiego nie wie. Jutro niestety nie będę mogła zajrzeć:shake:.
Linssi Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 a ja dziekuje Ewelince, ktora jest juz na wyposazeniu mojego auta :evil_lol: i zgadza sie wszedzie ze mna jezdzic :loveu: mam tez gorsze wiadomosci... dostalam dzis informacje, ze na slichowicah oszczenila sie sunia.... wlascicielka prosi o pomoc w szukaniu domow dla pieskow, bo jest ich 9 :placz: zdjecia i wiecej informacji bede miec niedlugo. wlascicielka ma sunie i psa (zadne nie wysterylizowane) :angryy: niech no tylko mi przysle zdjecia to ja zrabe od gory do dolu...:mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy: ten durny narod nigdy niczego sie nie nauczy....:-(:-(:-(
Jaaga Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Liczę na to, ze Nora odnajdzie się. Oczywiście czekam na nią. Maluchy są fajne, tylko jedzą , śpią i siusiają.
jotpeg Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 wklejam tu, bo u was tyyyle psow (a jak nie, to moze Starachowice by skorzystaly, nie mam czasu teraz szukac watku): [url]http://www.dogomania.pl/forum/f97/krakow-dom-u-zakonnic-dla-wilkowatego-szczeniaka-podrosnietego-142402/[/url]
admirabilis6 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='Linssi']a ja dziekuje Ewelince, ktora jest juz na wyposazeniu mojego auta :evil_lol: i zgadza sie wszedzie ze mna jezdzic :loveu: mam tez gorsze wiadomosci... dostalam dzis informacje, ze na slichowicah oszczenila sie sunia.... wlascicielka prosi o pomoc w szukaniu domow dla pieskow, bo jest ich 9 :placz: zdjecia i wiecej informacji bede miec niedlugo. wlascicielka ma sunie i psa (zadne nie wysterylizowane) :angryy: niech no tylko mi przysle zdjecia to ja zrabe od gory do dolu...:mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy: ten durny narod nigdy niczego sie nie nauczy....:-(:-(:-([/quote] czy skoro male dopiero urodzone- nie mozna ich uspic? a suke wysterylizowac? 9 kolejnych? kto znajdzie tyle domów? dobrych domów...
Linssi Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='admirabilis6']czy skoro male dopiero urodzone- nie mozna ich uspic? a suke wysterylizowac? 9 kolejnych? kto znajdzie tyle domów? dobrych domów...[/quote] problem w tym, ze szczeniaki juz widza i chodza... za pozno na usypianie :shake:
leni356 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Czy Bambi i Dolly znalazły już domki? Na stronie schroniska znalazłam też taką sunię - ktoś wie czy ona jeszcze w schronie? [IMG]http://www.um.kielce.pl/animals/an_stycz_09/1.jpg[/IMG]
Linssi Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 ciezko powiedziec czy on jeszcze jest w schronie, bo tam jest cala masa biedakow...:placz: trzebaby sie kontaktowac bezposrednio ze schronem
leni356 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='Linssi']ciezko powiedziec czy on jeszcze jest w schronie, bo tam jest cala masa biedakow...:placz: trzebaby sie kontaktowac bezposrednio ze schronem[/quote] Tylko na stronie nie ma nawet numeru boksu w którym ta sunia przebywa :-( A Bambi i Dolly jeszcze nie znalazły domku, tak? są na pierwszej
andzia69 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='leni356']Tylko na stronie nie ma nawet numeru boksu w którym ta sunia przebywa :-( A Bambi i Dolly jeszcze nie znalazły domku, tak? są na pierwszej[/quote] w naszym schronie nawet jakbyś opisała psa to nie będą wiedziec co to za pies - tam ewidencja jest czymś...nie na miejscu!:angryy: a to zdjęcie jest chyba z okresu zimowego
leni356 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='andzia69']w naszym schronie nawet jakbyś opisała psa to nie będą wiedziec co to za pies - tam ewidencja jest czymś...nie na miejscu!:angryy: a to zdjęcie jest chyba z okresu zimowego[/quote] Tak, ze stycznia
kobix Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [B]leni[/B] ja o tą sunię ze strony pytałam kilka m-cy temu(była osoba chętna)od kierowniczki usłyszałam że już adoptowna...:roll: możliwe bo rasowa, ale pewnie siedzi tam jeszcze foksterierka dobra rada:nie bierz pod uwagę zdjeć ze "strony" schronu bo zazwyczaj wiszą one od roku.a psów już dawno nie ma... najlepiej pojedz i wybierz na miejscu.
ewelinka_m Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Bambi i Dolly nadal czekają tak, jak byłyśmy w poniedziałek w schronie było coś foksiowatego
Jaaga Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Maluchy: [IMG]http://photos01.allegroimg.pl/photos/400x300/693/69/22/693692224[/IMG] [IMG]http://photos01.allegroimg.pl/photos/400x300/693/69/22/693692224_1[/IMG] [IMG]http://photos01.allegroimg.pl/photos/400x300/693/69/22/693692224_2[/IMG] [IMG]http://photos01.allegroimg.pl/photos/400x300/693/69/22/693692224_3[/IMG] Niestety, domy nie wypaliły. Jedna pani jest na urlopie, a w drugim domu nikt nie odbiera telefonu, wiec pewnie tez wyjechali. Jednak mają juz dwóch obserwatorów na allegro, wiec myślę, ze w końcu swoich ludzi znajdą.
erka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Nory dzisiaj też nie było:-(:-(:-(. Nie moge sobie tego wydarować, jednego dnia zabrakło,zeby ja uratować:shake:.
andzia69 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 ale maniunie te szczeniorki...mam nadzieję, ze w tych słodziakach szybko ludzie się zakochają:loveu:
saga_86 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Jaga a może by tak maluchom założyć oddzielny wątek, hmm? Oby Norka jeszcze wróciła do hurtowni, żeby tylko schron nie maczał w tym zniknięciu palców..
Caven Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 super szczeniaczki :D jakie slodziuchne :loveu: bialy cudowny <3 jaki jest ich wiek bo widze ze malutkie?:)
ewab Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='erka']Nory dzisiaj też nie było:-(:-(:-(. Nie moge sobie tego wydarować, jednego dnia zabrakło,zeby ja uratować:shake:.[/quote] Musimy mieć nadzieję, że Nora się odnajdzie. Boksia w zimie szukaliśmy kilka tygodni i nie wiem czy ktoś miał nadzieję, że jeszcze go znajdziemy. Dziś późnym wieczorem w okolicy schroniska widziałam znowu tego czarnego trzyłapka:-(, którego Nora pogoniła w niedzielę.
Linssi Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='Caven']super szczeniaczki :D jakie slodziuchne :loveu: bialy cudowny <3 jaki jest ich wiek bo widze ze malutkie?:)[/quote] maja ok. 3-4 tygodni ;)
Od-Nowa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 są może jakieś wieści o labku? trzymam kciuki za Norę
Jaaga Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 A może Nora dostała cieczkę i poszła gdzies z psami? Oby się znalazła. Już wczoraj dzwoniła pani z ogłoszeń Gucia, która na nią czekała. Maluchy mają teraz ok. 5 tyg. mają komplet zębów i są samodzielne. Zaczęły obgryzać buty :diabloti:, jedzą same suchą karmę, bardzo przytyły na Royalu. Dziś jest ładna pogoda, więc poszły na zewnatrz do zagródki, zeby mogły swobodnie łobuzować.
Recommended Posts