erka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Jutro kończy się termin DT dla Czarusi, nie wiem czy da się go przedłużyć:shake:, a tu nie ma żadnego odzewu na ogłoszenia .:-( Również długi pobyt u mnie Funi nie jest dla niej zbyt dobry. Niestety moja bardzo lękowa Gabi ma zły wpływ na na takie delikatne psiaki, dużo reakcji lękowych udziela się Funi :-(.
erka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 MaJa 75, dzięki za wieści o psiakach:lol:. Spróbuję zadzwonić do tej amerykanki .
Baghera Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Stop Killing Dogs - the petition to stop brutal dog torture and dog meat consumption in South Korea pomózcie i podpiszcie i rozsyłajcie gdzie sie da :-(
iwop Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ponawiam prośbę... Czy naprawde nikt z Kielc nie może zrobic wizyty przedadopcyjnej...?:oops:
Linssi Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 iwop napisał(a):Ponawiam prośbę... Czy naprawde nikt z Kielc nie może zrobic wizyty przedadopcyjnej...?:oops: spokojnie, spokojnie, wizyta napewno sie odbedzie ;) Po prostu jeszcze troche na nia jest i dlatego taka cisza ;) Ja moge zrobic wizyte...tylko zeby ktos ze mna poszedl :evil_lol:
Jaaga Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Baghera napisał(a):Stop Killing Dogs - the petition to stop brutal dog torture and dog meat consumption in South Korea pomózcie i podpiszcie i rozsyłajcie gdzie sie da :-( Podpisałam i rozsyłam. Czy są jakies widoki na transport maluszków, czy cisza?
andzia69 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 [quote name='Jaaga']Podpisałam i rozsyłam. Czy są jakies widoki na transport maluszków, czy cisza? na razie nikt nie napisał:shake: Erka - artykuł o psach z Żurawiej - one tam chyba dalej są...:-( Kielce: Mieszkańcy ulicy Żurawiej boją się stada psów, a ich właścicielka traktuje je, jak rodzinę - 16 lipca 2009 a tu zdjęcia z naszego cud-schronu - cos im się chyba stało w głowy:razz: tu chyba jest ten onkowaty, o którym pisała Erka... Schronisko dla zwierząt w Dyminach - zdjęcie nr 2
saga_86 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ja też mogę iść na przedadopcyjną, ale nigdy jeszcze na takowej nie byłam i wolałabym iść z kimś;)
ewelinka_m Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 [quote name='andzia69'] a tu zdjęcia z naszego cud-schronu - cos im się chyba stało w głowy:razz: tu chyba jest ten onkowaty, o którym pisała Erka... Schronisko dla zwierząt w Dyminach - zdjęcie nr 2 ee echo do nich przyjechało chcieli artykuł zrobić:eviltong: to przy okazji, żeby pokazać jaki schron jest świetny chcą ogłosić psy. bo wątpie żeby schron sam wyszedł z taką inicjatywą. oczywiście tylko te reprezentacyjne boksy są pokazane :shake: reszta w ścisku, smrodzie i brudzie siedzi w tamtych z tyłu :-( ale cuda..:placz: no na przedadopcyjną możemy się wybrać...nawet i całą bandą :evil_lol: ale z tego co widziałam na wątku nie ma pośpiechu, Iwop a nie wiesz co słychać u kielczanki Kory ? p.s mam nowe fotki Flipera vel Lato z ds, jest ktoś chętny, żeby zobaczyć? :razz:
Kashdog Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 [quote name='ewelinka_m']ee echo do nich przyjechało chcieli artykuł zrobić:eviltong: to przy okazji, żeby pokazać jaki schron jest świetny chcą ogłosić psy. bo wątpie żeby schron sam wyszedł z taką inicjatywą. oczywiście tylko te reprezentacyjne boksy są pokazane :shake: reszta w ścisku, smrodzie i brudzie siedzi w tamtych z tyłu :-( ale cuda..:placz: no na przedadopcyjną możemy się wybrać...nawet i całą bandą :evil_lol: ale z tego co widziałam na wątku nie ma pośpiechu, Iwop a nie wiesz co słychać u kielczanki Kory ? p.s mam nowe fotki Flipera vel Lato z ds, jest ktoś chętny, żeby zobaczyć? :razz: Cudne psy :loveu::loveu: Drugi to taka wyrośnieta Fifika :evil_lol: Ja zawsze chętna na zdjęcia :multi:
MaJa 75 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Dziewczyny jeśli jest potrzebny transport Kielce - Wawa to służę pomocą (chyba w ten weekend). Poza tym mój Tz często jeździ na trasie Wawa-Toruń (czasem Wrocław). W razie czego pamiętajcie. Niestety w grę wchodzą tylko maluchy mieszczące się do transporterka
andzia69 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 czy ktos ogłaszał moze Axela????? jeśli nie, to bardzo proszę:-(
leni356 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 andzia69 napisał(a):czy ktos ogłaszał moze Axela????? jeśli nie, to bardzo proszę:-( Ale cudo :-o Coś więcej o nim?
andzia69 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 leni356 napisał(a):Ale cudo :-o Coś więcej o nim? Axel...pomimo swojego słodkiego wyglądu jest trudnym psiakiem - dlatego też nie wyszło z domkiem, gdzie były inne psy:-( On się źle czuje w stadzie - on musi mieć domek tylko dla siebie. Nie lubi zakraplania oczu - tylko w kagancu - a musi mieć zakraplane, bo miał zapalenie spojówek i owrzodzenie rogówki - niedowidzi na jedno oko. Poza tym, jeśli pozna kogos to jest bardzo przyjacielski, przylepa...ale musi kogoś poznać, nabrać zaufania....cieżko przypadek:-( On musi znaleźć domek, który na siłę nie będzie go przekonywać do siebie. Bez psów, raczej bez dzieci. No po prostu same superlatywy:placz: no ale może znajdzie się ktoś...chyba wierzę w cuda...:shake: On jest w tej chwili w schronisku - dobrym schronisku, ale zawsze to schron...ze względu na "koleżeńskość" siedzi sam w boksie. Wychodzi na spacery - ale to nie to samo co spacery w swoim domu:-(
leni356 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 andzia69 napisał(a):Axel...pomimo swojego słodkiego wyglądu jest trudnym psiakiem - dlatego też nie wyszło z domkiem, gdzie były inne psy:-( On się źle czuje w stadzie - on musi mieć domek tylko dla siebie. Nie lubi zakraplania oczu - tylko w kagancu - a musi mieć zakraplane, bo miał zapalenie spojówek i owrzodzenie rogówki - niedowidzi na jedno oko. Poza tym, jeśli pozna kogos to jest bardzo przyjacielski, przylepa...ale musi kogoś poznać, nabrać zaufania....cieżko przypadek:-( On musi znaleźć domek, który na siłę nie będzie go przekonywać do siebie. Bez psów, raczej bez dzieci. No po prostu same superlatywy:placz: no ale może znajdzie się ktoś...chyba wierzę w cuda...:shake: On jest w tej chwili w schronisku - dobrym schronisku, ale zawsze to schron...ze względu na "koleżeńskość" siedzi sam w boksie. Wychodzi na spacery - ale to nie to samo co spacery w swoim domu:-( A wygląda na takiego słodziaka :) No cóż, trzeba ogłaszać, ładny jest więc nie wszystko stracone - może się ktoś znajdzie.
erka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Andzia69, co do Żurawiej, to popatrz jak TOZ się tam napracował, nawet nie wiedziałam....:cool3: Niestety nie dość,że od dłuższego czasu żaden nasz pies nie znalazł domu ,to jeszcze psiaki z adopcji wracają:shake:. Musimy znowu szukać domu dla Tima, niestety nie może zostać u pani, która go przygarnęła. Nie został zaakceptowany przez 4 jej psy. On chce się z nimi bawić, ale wtedy atakuje go owczarek niemiecki, a reszta sie dołącza. W dodatku okazuje się, że Tim poluje na kurki ozdobne, które hodują gospodarze:diabloti:. W związku z tym Tim musi być przywiązany na łańcuchu, a wiadomo ,czym to jest dla tak energicznego psa. Trzeba szukać mu domu bez kur:cool3:.
erka Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ewelinko_m, wstaw, jak masz zdjęcie Tima.:lol: Jaaga, a może na któreś z Twoich ogłoszeń Tim by się załapał, to jest mix owczarka, ok.roku.:roll:
Linssi Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Jutro zrobie ogloszenia dla Tima... koncza sie wakacje...moze rusza wreszcie adopcje...:roll:
andzia69 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Biedny Tim:-( tyle razy zmieniał miejsce...czy kiedys trafi na normalny dom???
beka Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 andzia69 napisał(a):Biedny Tim:-( tyle razy zmieniał miejsce...czy kiedys trafi na normalny dom??? A czemu? Coś z nim nie tak? jaki jest do innych zwierząt?
Linssi Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 beka napisał(a):A czemu? Coś z nim nie tak? jaki jest do innych zwierząt? Beka, Erka pisala o Timie wczoraj ;) erka napisał(a): Musimy znowu szukać domu dla Tima, niestety nie może zostać u pani, która go przygarnęła. Nie został zaakceptowany przez 4 jej psy. On chce się z nimi bawić, ale wtedy atakuje go owczarek niemiecki, a reszta sie dołącza. W dodatku okazuje się, że Tim poluje na kurki ozdobne, które hodują gospodarze:diabloti:. W związku z tym Tim musi być przywiązany na łańcuchu, a wiadomo ,czym to jest dla tak energicznego psa. Trzeba szukać mu domu bez kur:cool3:.
andzia69 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 beka napisał(a):A czemu? Coś z nim nie tak? jaki jest do innych zwierząt? to nie z nim jest cos nie tak...to z ludźmi jest cos nie tak - przynajmniej tak było w jego 2 poprzednich "domkach" z których uciekał, albo go oddawali po paru dniach:angryy: a teraz widać jego psy nie tolerują...a on nie lubi kur:shake:
Jaaga Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Ja już nie mam ogłoszeń o Gucia, więc już nikt nie dzwoni. gdyby jeszcze ktoś spóźniony zadzwonił, to będę mówila o Timie. Tylko, ze prawie wszyscy, którzy szukają psa do domu z ogrodem mają jeszcze jakieś zwierzęta, np. kury, koty,gołębie. Będzie trudno :roll:.
Recommended Posts