Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 776
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nelson też kopie, do tego z impetem zakopuje wszystkie swoje fizjologiczne " sprawy", cały jest przy tym szczęśliwy, że potrafi tyle bałaganu narobić :loveu: Ja bym polecała trójłapka dla samotnych, bo sporo kontaktów można zawrzeć i sporo osób poznać, dla rodzin z dziećmi, bo taki trójłapek może bardzo pozytywnie wpłynąć na dzieciaki i właściwie dla wszystkich, którzy kochają psy, a których horyzonty myślowe nie ograniczają się do rutynowego myślenia i nudnego życia według ściśle wyznaczonych norm i granic.:evil_lol:

Posted

Gosiapk napisał(a):
9 lat w schronie?! Trzeba mu założyc osobny wątek!

Ooo krakowski Harrison... Harisson ma to szczeście, że żyje sobie w osobnym boksie i jest ulubieńcem Pani Prezes... poza tym nie ma żadnych innych psich szczęść :( Jest to duży pies i bardzo gruby co utrudnia mu poruszanie się. To prawda, że sobie świetnie radzi, ale tak jak mówie tusza robi swoje. jest bardzo miły w stosunku do ludzi, pozwala wykonywac wszytskie zabiegi koło siebie. Nie ma już w nim jednak nadziei, nie patrzy już ślepo w człowieka, człowiek jest mu raczej obojętny... w nim po prostu cichutko gaśnie wiara :-(

Posted

Jagienka napisał(a):
Ooo krakowski Harrison... Harisson ma to szczeście, że żyje sobie w osobnym boksie i jest ulubieńcem Pani Prezes... poza tym nie ma żadnych innych psich szczęść :( Jest to duży pies i bardzo gruby co utrudnia mu poruszanie się. To prawda, że sobie świetnie radzi, ale tak jak mówie tusza robi swoje. jest bardzo miły w stosunku do ludzi, pozwala wykonywac wszytskie zabiegi koło siebie. Nie ma już w nim jednak nadziei, nie patrzy już ślepo w człowieka, człowiek jest mu raczej obojętny... w nim po prostu cichutko gaśnie wiara :-(

To ostatni moment na walkę o adopcję dla niego

Posted

Gosiapk napisał(a):
To ostatni moment na walkę o adopcję dla niego

Jestem tego samego zdania!!! Trzeba o niego walczyć!!!! Dlatego powinien mieć założony swój wątek na dogo!! Koniecznie! Natussiaa, do roboty!!!! :mad:
A ja wklejam chłopaka na pierwszą :loveu:! Damy radę.... byle razem!!!!! :lol:

Posted

DIF napisał(a):
Dlatego powinien mieć założony swój wątek na dogo!! Koniecznie! Natussiaa, do roboty!!!! :mad:

Ja o Harisonie nic nie wiem nawet Go na oczy nie widziałam:roll:
Może lepiej jak wątek założy Jagienka?...;)

Posted

Artykuł o trzyłapkach ukazał się w numerze czerwcowym "Mojego Psa" w dniu dzisiejszym, czyli 21.05.2008!!!!
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Kupujcie!!!
Jest Synuś

• :-(, Dofi, Hary, Nelson i Koli!!! Oraz obszerny opis dlaczego warto adoptować trzyłapka!!!
    Szczerze mówiąc myślałam, że znajdzie się w nim chociaż wspomnienie o trzyłapkach do adopcji, ale niestety nie ma :-(

Cóż ... nie można mieć wszystkiego!!! :shake:

• Posted

Natussiaa napisał(a):
    Nie wiem czy już tutaj jest:

w schronisku od 10.12.1999 roku...:-(:placz:

HARISON

P 00/01/00

brak łapki nie przeszkadza mu w ruchu, kocha życie
    boks : Y -1

http://www.schronisko.krakow.pl/index.php?id=42
    SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
    prowadzone przez Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
    30-254 KRAKÓW ul.Rybna 3
    tel./fax:(0-12) 429-74-72 , 429-92-41
    e-mail: [email protected]

Ogłoszenia:roll::
    http://www.eoferty.com.pl/id77414.html
    http://www.oglosze.pl/oferta9179_lat_w_schronisku_herison_nadal_czeka.html
    http://www.kokosy.pl/ogloszenie/7303
    http://www.rozglos.net/ogloszenia/ogloszenie-15109.html

Posted

Matko, wbić się na dogo to jakiś cud! Jakieś skrypty tekstowe mi ludzie podawali, adresy inne wpisywać kazali...

Trochę źle wyszło z artykułem, bo nigdzie nie ma że Dofi jest do adopcji. A jak rozmawiałam z panią redaktor przez telefon to wydawało mi się, że to było powiedziane...

Posted

Bosze, Harison 9 lat w schronisku ! Za co ? Nikt nie patrzy na trójłapka bo jest inny, bo nie wygląda normalnie, a to takie same psy, równie sprawne, kochane, tylko " nie wyglądają" :angryy:
    A kocham swojego trójłapka i uważam, że jest niezwykły.
    Bo on jest niezwykły :loveu:

Posted

Brawo dla redakcji MP, że zamieścili artykuł o trójłapkach! Bardzo fajny, wszystko jasno opisane, naprawdę podoba mi się ;-). Szkoda tylko, że nia ma nic o psach do adopcji, ale cóż...

Posted

tym że okrucieństwo ludzkie nie ma granic niejednokrotnie musieliśmy przekonać się na własne oczy…. Nic nie powinno nas już zaskoczyć, jednak wciąż nas to szokuje, wciąż boli.. To historia dwóch psów przywiezionych do naszego schroniska w stanie tragicznym. Pierwszy pobity z wybitym okiem, które w wyniku obrażeń dosłownie wylało się na zewnątrz… Drugi pobity z otwartymi ranami na nodze, w której już nawet nie miał czucia… Kto im to zrobił i dlaczego…pozostanie już tylko pytaniem bez odpowiedzi. Psiaki zostały zabrane przez nas wolontariuszy do kliniki, gdzie na własny koszt leczymy je. Dziś oba psiaki, które nazwaliśmy Pan Oczko i Pan Nóżka są już po operacjach. Pierwszy stracił oko, drugi nogę… Nie stracili jednak wiary w człowieka i w to, że może być dobrze, wciąż ufają. Te psiaki są naprawdę kochane, bardzo wrażliwe. Potrzebują wiele miłości, za którą odwdzięczą się swym całym, wielkim psim sercem. Nie są rasowe, nie będą wygrywać konkursów piękności. Człowiek okaleczył je do końca życia, ani oko się nie zagoi, ani noga już nie odrośnie, ale tylko człowiek teraz swoją miłością może zaleczyć ich rany na sercu. Podaruj im nowy dom. Beata : (+4 0501-060-381 [email protected] Ewa (+4 608-839-495 [email protected] Pan Oko ma już nowy domek!!! Został tylko Pan Noga który świetnie sobie radzi bez jednej łapki!!!

Posted

Bardzo przepraszam, że zaniedbałam "moje" trójłapki, ale już sama nie wiem w co łapy włożyć w rodzinę, dom, pracę czy w ...dogo:-(:shake:! A poza tym dogo rządzi się swoimi prawami i działa jak chce i kiedy chce......

Już uzupełniam pierwszy post!!!!!!

Betinka! Jeśli dobrze przeczytałam Pan Nóżka nie ma wątku na dogo, wobec tego wklejam go do trzyłapów z poza dogo do adopcji!!