Jump to content
Dogomania

Warszawa! Krówka 4 m-ce. Już w nowym domu!!! Problem-opinia prawnika potrzebna!!!!

Recommended Posts

• Replies 694
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GameBoy napisał(a):
jakiej ona jest wielkosci? bo zdjecia czesto przeklamuja wielkosc
pytam o klab ew wage?

Pinezka jest mniej więcej do połowy łydki, Krówka może ciut mniejsza...

Posted

majqa napisał(a):
O matuś, przegoniła Pinię??? Przecież przed Pinią to i lew by zmykał!:-o

Nie ściemniam, tak było naprawdę!! A to że leży z Pinezką w jednym posłanku (które Pinia dostała od Cioci Zdrojki w prezencie :loveu:), też o czymś świadczy. Pinia nikogo do posłanka nie wpuszcza a ten glutek jak się położył to pinia leżała obok posłania i patrzyła kątem oka. Dopiero jak Ciri wygoniłam Pinia przyszła i się położyła, ale mały potwór zaraz się wgramolił i tak leżały sobie we dwie :lol::lol::lol:.

GameBoy napisał(a):
czy sunia zaszczepiona? pytam bo mam do ostapienia szczepionke na wirusowki z igla i strzykawka - kwestia podania

Nie była szczepiona. Na razie tylko ją odrobaczyłam. Szczepienie w najbliższym możliwym czasie. Zapytam weta o cenę, jak niedrogo to pokryję koszty.

Posted

GameBoy napisał(a):
DIF to ja Ci mogę dać szczepionkę tylko ktoś musi to wykonać bo ja nie umiem

Mój wet poda, nie ma sprawy! Umówimy się tylko kiedy i gdzie przekażesz mi szczepionkę.... Dzięki!!

Z tym, że malutka jakaś tak dziwna jest od wczoraj ...:roll: Wczoraj zwymiotowała wieczorem jedzonko, a dzisiaj w ogóle nie szalała z dzieciakami tylko spała w Pinii posłaniu...Martwię się i na razie ją obserwuję :cool3:.

A jeśli chodzi o chętną osobę do adopcji na terenie Warszawy, jeśli trzeba mogę podjechać z Ciri i ją zaprezentować :p. Wiesz ..tak dla zachęty!! ;)

Posted

ja dostałam tą szczepionkę z poprzednim tymczasem - ponieważ znalazł dom przed szczepieniem mogę ją oddać, odbiór albo na Kabatach albo na Ochocie na Hankiewicza

Małą już wysłałam w kilka miejsc - zobaczymy jaki będzie efekt

Posted

DIF napisał(a):
(...)Z tym, że malutka jakaś tak dziwna jest od wczoraj ...:roll: Wczoraj zwymiotowała wieczorem jedzonko, a dzisiaj w ogóle nie szalała z dzieciakami tylko spała w Pinii posłaniu...Martwię się i na razie ją obserwuję :cool3:.(...)

DIF, obserwuj małą i nie czekaj zbyt długo. Szukaj kleszczy i zmierz temperaturę. Oby nie jakaś wirusówka...

Czy kontaktował się ktoś z Tobą z Allegro. Miałem już dwa sygnały, że nie można się do Ciebie dodzwonić...

Posted

Filip tak mial jak mial jakies oocysty. badania kupy 12 zl. 3 dni antybiotykow i skonczyly sie wymioty, biegunki i krew lejaca sie z pupy przy KAZDEJ kupie:roll::roll::multi::multi::multi:

oslabiajaco i wymiotnie tez moga dzialac tabletki na odrobaczenie i te wszystkie spot on.

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):
Miałam sygnał z Allegro odnośnie Ciri. Pani pytała, jak ona do kotów. Nie mogła lepiej trafić, bo to akurat wiadomo :p.

Jakim cudem? :crazyeye: Przecież tam nie ma Twojego tel :roll:
Dziś dzwoniła do mnie pani z Warszawy, tłumacząc, że nie może się dodzwonić na numer DIF.

Posted

gallegro napisał(a):
Jakim cudem? :crazyeye: Przecież tam nie ma Twojego tel :roll:
Dziś dzwoniła do mnie pani z Warszawy, tłumacząc, że nie może się dodzwonić na numer DIF.

aaa, sorry, nie z Allegro, z gumtree :lol:

DIF, odbieraj telefony, bo ta pani też zadzwoni do Ciebie. Będziesz mogła robić casting na domek dla Ciri. Mam nadzieję, że nie jest jej nic poważnego...

Posted

zdrojka napisał(a):
Uważaj na małą, ale też tak myślę, że to może być od leków na odrobaczenie...

Oby...

DIF, jeśli chcesz znalezć małej domek, musisz odbierać telefony :razz: Kolejna osoba, tym razem via mail, skontaktowała się ze mną. Nie chcę udzielić nieścisłych informacji, dlatego wszystkich odsyłam do Ciebie...

Posted

Ojej... wczoraj padłam jak kawka wieczorem i nie byłam na dogo nocą, a wiadomo że wtedy najwięcej się dziej :lol:.
A tu tyle nowości :multi:. Naprawdę zaczyna się bitwa o Ciri????? To suuuper!!!
Wczoraj rzeczywiście miałam jeden telefon nieodebrany (byłam w sklepie a telefon w domu), ale zastrzeżony a ponieważ czekałam na telefon z Fundacji EMIR myślałam, że to właśnie ten. I nic poza tym. Maila też nie było. Także czekamy wobec tego dalej.

Malutka czuje się lepiej. Wczoraj co prawda spała cały dzień, ale nie ma gorączki i qpa normalna. A teraz szamie jedzonko .........

Posted

Cholera!!!!!

Zainspirowaliście mnie i jeszcze raz ją obejrzałam i znalazłam OGROMNEGO kleszcza!!

Szlag! jak mogłam go przeoczyć......!!!! Ślepota jedna :angryy:

Zaraz się zbieram i gdzieś muszę z nią jechać. Nie chcę sama go wyjmować, bo mogę to nieumiejętnie zrobić.

Trzymajcie kciuki!

Posted

DIF napisał(a):

Szlag! jak mogłam go przeoczyć......!!!! Ślepota jedna:angryy:

Ania, mogłaś go przeoczyć w sierści jak był nieopity.
Spokojnie, obserwuj małą. Babesia wylęga się około tygodnia, dwóch. Objawy są dość charakterystyczne.
A poza tym NIE KAŻDY KLESZCZ JĄ PRZENOSI.
Robienie badania krwi od razu po znalezieniu kleszcza mija się z celem bo nie od razu są zmiany w obrazie krwi (patrz foks który jest u mnie na tymczasie - w pon wyniki ok, we środę, jak pojawiły się objawy, wartości spadły o połowę). Jakby co to dzwoń :eviltong:

Posted

Na razie obserwuję Krówkę!!! Jakby nic jej nie było .... Lata, bawi się z psami, zjadła, gorączki nie ma...

Kleszcza wyjęłam sama! Sie pochwalę ...... Wylazł CAŁY!!! :eviltong::multi:
Ale wielki był!!!

Obserwuję Malutką i w przypadku jakichkolwiek objawów - wet natychmiast!!

Posted

U Krówci wszystko w porządku!

Spanikowałam trochę z tym kleszczem, ale wiadomo... z tym nie ma żartów!
Szaleje, rozrabia, je.... Dzisiaj pogryzła się z Pinią o posłanko :crazyeye:...
Musiałam na nie wrzeszczeć :-x

Nikt nie dzwonił w jej sprawie :-(!!

Posted

DIF napisał(a):
(...)Nikt nie dzwonił w jej sprawie :-(!!

DIF, musisz o jednym pamiętać... Niektóre osoby mają "na oku" kilka piesków i jeśli się nie dodzwonią, decydują się na innego. Musisz mieć non-stop tel. przy sobie. Niestety, taka jest rzeczywistość. Wszystkie osoby, które kontaktowały się ze mną i Anią, wcześniej próbowały kontaktować z Tobą...