Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Niego wszystko bez zmian :shake: ... przekazałam o Nim (jeszcze Majce i o Odim ) wiesci takiej jednej Pani podobno pomoze szukac im domu ... no nic , zawsze to wiecej info w swiecie ...

Posted

Byłam wczoraj w hotelu, bo dowoziłyśmy tam psiaka ze schroniska. Nie było właściwie czasu na wyspacerowanie Benia. Ale pomyślałam sobie, że choć tak na chwileczkę do niego wejde.
Weszłam ze smyczą no i oczywiście zrobił swoją starą gierkę - zwiał do budy. I wystawiał z niej tylko łepetynkę. Ciekawa byłam czy mnie chapnie jak mu wsadzę tam rękę (bez kabanosika, bo nadal męczy biedaka biegunka :-(. No i jak Benio poczuł, ze ta moja ręka, na którą najpierw patrzył spode łba, nie wyciąga go na siłę, tylko drapie za uszkami, to się zaczął nadstawiać i obracać jak na rożnie. "tu mnie jeszcze podrap i tu i tu i jeszcze tu"
A z ta biegunką to jest dziwna sprawa - on od samego początku odkąd go znam robił te koopencje czasami podbarwione krwią. Dostaje na to metronidazol. I jak dostaje, to koopencje są w porządku. Ale z tym lekiem trzeba robic przerwy i wtedy momentalnie sprawa nawraca. Na koopencji pojawiają się takie podbarwione krwią smużki. :-(

Posted

AMIGA napisał(a):
Byłam wczoraj w hotelu, bo dowoziłyśmy tam psiaka ze schroniska. Nie było właściwie czasu na wyspacerowanie Benia. Ale pomyślałam sobie, że choć tak na chwileczkę do niego wejde.
Weszłam ze smyczą no i oczywiście zrobił swoją starą gierkę - zwiał do budy. I wystawiał z niej tylko łepetynkę. Ciekawa byłam czy mnie chapnie jak mu wsadzę tam rękę (bez kabanosika, bo nadal męczy biedaka biegunka :-(. No i jak Benio poczuł, ze ta moja ręka, na którą najpierw patrzył spode łba, nie wyciąga go na siłę, tylko drapie za uszkami, to się zaczął nadstawiać i obracać jak na rożnie. "tu mnie jeszcze podrap i tu i tu i jeszcze tu"
A z ta biegunką to jest dziwna sprawa - on od samego początku odkąd go znam robił te koopencje czasami podbarwione krwią. Dostaje na to metronidazol. I jak dostaje, to koopencje są w porządku. Ale z tym lekiem trzeba robic przerwy i wtedy momentalnie sprawa nawraca. Na koopencji pojawiają się takie podbarwione krwią smużki. :-(

Czy On czasem nie nabawił zapalenia jelit? Kuchnia koopencja z krwią może byc tego objawem:(
Zdrowiej Chłopaku!

Posted

[quote name='Yorija']a psy miewają hemoroidy?[/QUOTE]
Chyba tak... pamiętam że kiedyś moja Bunia miała jakies takie problemy i nawet jej doopkę smarowałam taką maścią na hemoroidy.

Posted

:lol: nie wiem czy to cokolwiek Benia pocieszy , ze ktoś inny tez w kąpieli siedzi

ale wiecie co ,P.Luiza zwróciła ostatnio uwagę i tak przyjrzałam sie Beniowi ... ze nasz przystojniak, POWOLUTKU ZARASTA !!!! :cool3:

szyjka łysa , ale na grzbiecie jakby nieśmiało włoski sie pojawiają ;)
a na spacerki to Benio lubi chodzić tylko z Marcinem lub jego bratem ( chłopcy co pomagają w hotelu ) i z P.Tomkiem :roll: ... jak widzi smycz u kogokolwiek innego to sie do budy chowa łobuz ... on juz sobie wybrał rodzine ...

Posted

Ze mna iśc nie chciał - za to paróweczkę bardzo chętnie ... chciał by :-) - wybiuchał, że mam. Jak próbowałam negocjować - on na spacer a a ja mu zapaszek - tłumaczyłam że od takich paróweczek sraki ma - to nie chciał :loveu:
No i nie poszedł.
Ja go dawnooo temu widziałąm i on natpraw jest już zarośniety. Troszkę na karku jeszcze :-) ale i tak będzie cały zarośniety :lol:

Posted

Byłam dzisiaj odwiedzić Benia. Oczywiście na spacerek ze mną - nie nie nieeeeeeee, ale z zainteresowaniem patrzył na moje ręce - co mi dzisiaj przyniosłaś???
Nie miał juz dzisiaj buegunki, ale pan Tomek miał byc dzisiaj u "naszych" wetów i ma zapytać jakie badania trzeba Beniowi zrobić, żeby sprawdzić co mu dolega. Jak trzeba będzie to Benia "podrzuce" do lecznicy.
No i faktycznie, musze przyznać, że skórka zaczyna Beniowi porastac. Nie jest to jeszcze jakiś wielki zarost, ale widac zmianę :multi:

Posted

maciaszek napisał(a):
Dziewczyny zróbcie zdjęcia tych zarastających miejsc, bośmy ciekawe jak to wygląda :).

Nie wiem, czy to już na zdjęciach będzie widać. No i po drugie, czy on raczy się dać wyciągnąć z boksu:shake:, ale się postaramy

Posted

[quote name='agamika']http://upload.miau.pl/3/105543.pdf

nowy plakat Benia ... ( AUTORSTWA JAGIENKI I MOJEGO )
może ten przypadnie do gustu:eviltong:bo poprzedni przeszedł bez echa
wieszać ciotki wieszać :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Suuuuuuuuuuper! Ale ja nie mam kolorowej drukarki buuuuuuuuuuu