malawaszka Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 ojej Beniutku tylko nam się nie rozchoruj kochany!!! Quote
agamika Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 U Niego wszystko bez zmian :shake: ... przekazałam o Nim (jeszcze Majce i o Odim ) wiesci takiej jednej Pani podobno pomoze szukac im domu ... no nic , zawsze to wiecej info w swiecie ... Quote
AMIGA Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Byłam wczoraj w hotelu, bo dowoziłyśmy tam psiaka ze schroniska. Nie było właściwie czasu na wyspacerowanie Benia. Ale pomyślałam sobie, że choć tak na chwileczkę do niego wejde. Weszłam ze smyczą no i oczywiście zrobił swoją starą gierkę - zwiał do budy. I wystawiał z niej tylko łepetynkę. Ciekawa byłam czy mnie chapnie jak mu wsadzę tam rękę (bez kabanosika, bo nadal męczy biedaka biegunka :-(. No i jak Benio poczuł, ze ta moja ręka, na którą najpierw patrzył spode łba, nie wyciąga go na siłę, tylko drapie za uszkami, to się zaczął nadstawiać i obracać jak na rożnie. "tu mnie jeszcze podrap i tu i tu i jeszcze tu" A z ta biegunką to jest dziwna sprawa - on od samego początku odkąd go znam robił te koopencje czasami podbarwione krwią. Dostaje na to metronidazol. I jak dostaje, to koopencje są w porządku. Ale z tym lekiem trzeba robic przerwy i wtedy momentalnie sprawa nawraca. Na koopencji pojawiają się takie podbarwione krwią smużki. :-( Quote
malawaszka Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 cholender - a co wet mówi? że od czego to? Quote
mar.gajko Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Próby wątrobowe i trzustkowe były? Pewnei tak. Quote
Edi100 Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 AMIGA napisał(a):Byłam wczoraj w hotelu, bo dowoziłyśmy tam psiaka ze schroniska. Nie było właściwie czasu na wyspacerowanie Benia. Ale pomyślałam sobie, że choć tak na chwileczkę do niego wejde. Weszłam ze smyczą no i oczywiście zrobił swoją starą gierkę - zwiał do budy. I wystawiał z niej tylko łepetynkę. Ciekawa byłam czy mnie chapnie jak mu wsadzę tam rękę (bez kabanosika, bo nadal męczy biedaka biegunka :-(. No i jak Benio poczuł, ze ta moja ręka, na którą najpierw patrzył spode łba, nie wyciąga go na siłę, tylko drapie za uszkami, to się zaczął nadstawiać i obracać jak na rożnie. "tu mnie jeszcze podrap i tu i tu i jeszcze tu" A z ta biegunką to jest dziwna sprawa - on od samego początku odkąd go znam robił te koopencje czasami podbarwione krwią. Dostaje na to metronidazol. I jak dostaje, to koopencje są w porządku. Ale z tym lekiem trzeba robic przerwy i wtedy momentalnie sprawa nawraca. Na koopencji pojawiają się takie podbarwione krwią smużki. :-( Czy On czasem nie nabawił zapalenia jelit? Kuchnia koopencja z krwią może byc tego objawem:( Zdrowiej Chłopaku! Quote
AMIGA Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Weci zalecili własnie podawanie metronidazolu. Ale widzę, że trzeba będzie coś konkretniej podziałać, bo ile tak może być? Quote
weszka Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Nieciekawie :( Biedny Benio żeby to nie było nic poważnego... Nie może być! Quote
weszka Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 [quote name='Yorija']a psy miewają hemoroidy?[/QUOTE] Chyba tak... pamiętam że kiedyś moja Bunia miała jakies takie problemy i nawet jej doopkę smarowałam taką maścią na hemoroidy. Quote
AMIGA Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 [quote name='Yorija']a psy miewają hemoroidy?[/quote] Niestety pewnie psy mogą chorować na wszystkie ludzkie choroby:shake: Quote
madziamn Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 właśnie tez tak pomyślałam może to homoroidy? Quote
malawaszka Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 mam nadzieję, że lepiej ze zdrówkiem :kciuki: aa no i Beniutku spieszę Ci donieść, że moja Pepa łączy się Tobą w bólu częstych kąpieli w hexadermie :lol: Quote
agamika Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 :lol: nie wiem czy to cokolwiek Benia pocieszy , ze ktoś inny tez w kąpieli siedzi ale wiecie co ,P.Luiza zwróciła ostatnio uwagę i tak przyjrzałam sie Beniowi ... ze nasz przystojniak, POWOLUTKU ZARASTA !!!! :cool3: szyjka łysa , ale na grzbiecie jakby nieśmiało włoski sie pojawiają ;) a na spacerki to Benio lubi chodzić tylko z Marcinem lub jego bratem ( chłopcy co pomagają w hotelu ) i z P.Tomkiem :roll: ... jak widzi smycz u kogokolwiek innego to sie do budy chowa łobuz ... on juz sobie wybrał rodzine ... Quote
Yorija Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Ze mna iśc nie chciał - za to paróweczkę bardzo chętnie ... chciał by :-) - wybiuchał, że mam. Jak próbowałam negocjować - on na spacer a a ja mu zapaszek - tłumaczyłam że od takich paróweczek sraki ma - to nie chciał :loveu: No i nie poszedł. Ja go dawnooo temu widziałąm i on natpraw jest już zarośniety. Troszkę na karku jeszcze :-) ale i tak będzie cały zarośniety :lol: Quote
AMIGA Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Byłam dzisiaj odwiedzić Benia. Oczywiście na spacerek ze mną - nie nie nieeeeeeee, ale z zainteresowaniem patrzył na moje ręce - co mi dzisiaj przyniosłaś??? Nie miał juz dzisiaj buegunki, ale pan Tomek miał byc dzisiaj u "naszych" wetów i ma zapytać jakie badania trzeba Beniowi zrobić, żeby sprawdzić co mu dolega. Jak trzeba będzie to Benia "podrzuce" do lecznicy. No i faktycznie, musze przyznać, że skórka zaczyna Beniowi porastac. Nie jest to jeszcze jakiś wielki zarost, ale widac zmianę :multi: Quote
maciaszek Posted June 25, 2008 Author Posted June 25, 2008 Dziewczyny zróbcie zdjęcia tych zarastających miejsc, bośmy ciekawe jak to wygląda :). Quote
AMIGA Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 maciaszek napisał(a):Dziewczyny zróbcie zdjęcia tych zarastających miejsc, bośmy ciekawe jak to wygląda :). Nie wiem, czy to już na zdjęciach będzie widać. No i po drugie, czy on raczy się dać wyciągnąć z boksu:shake:, ale się postaramy Quote
agamika Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 http://upload.miau.pl/3/105543.pdf nowy plakat Benia ... ( AUTORSTWA JAGIENKI I MOJEGO ) może ten przypadnie do gustu:eviltong:bo poprzedni przeszedł bez echa wieszać ciotki wieszać :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
AMIGA Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 [quote name='agamika']http://upload.miau.pl/3/105543.pdf nowy plakat Benia ... ( AUTORSTWA JAGIENKI I MOJEGO ) może ten przypadnie do gustu:eviltong:bo poprzedni przeszedł bez echa wieszać ciotki wieszać :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Suuuuuuuuuuper! Ale ja nie mam kolorowej drukarki buuuuuuuuuuu Quote
Recommended Posts