Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mialam wczoraj późnym wieczorem pierwszy tel o Bendzim (tzn tak na 100% nie wiadomo czy to napewno on był widziany)
Pani sama poszukuje od poniedziałku swojego onka, który też wyszedł sobie za bramkę. Ale pani przynajmniej swojego szuka.
Mniej wiecej na terenie zaginięcia Benia pani widziala jakiegoś małego psa wałesającego się bez opiekuna. Może uda mi sie dzisiaj podjechać w tamte okolice i tam tez porozwieszać ogłoszenia.
Pani mnie też pocieszyla, że to wcale nie jest prawda, że nikt nie zrywa kartek z numerami tel z ogłoszeń, jak twierdzila pani od Benia

Posted

No właśnie ja dokładnie dopytywałam, bo pani mi powiedziała, że ten pies przebiegł jej przed oczami. Wiec od razu założyłam, że to nie Benio, bo wątpię, żeby był w stanie przebiec. No wiec pani uścisliła, że właściwie to przeszedł. A na pytanie jaki mały byl tamten, to pani powiedziała, że w porównaniu z jej onkiem, to tamten byl mały. Może tak do połowy łydki

Posted

No i takie to życie jest niesprawiedliwe, dobre wieści zaraz ścigane są złymi... Bendżiego dziś znaleziono martwego :( umarł sam w jakiejś zburzonej stodole, samotny, przerażony, przemarznięty... nie taką miał mieć końcówkę życia :(

Bendżi piesku ['] spij spokojnie :(

Posted

To najgorzej boli, że oni potraktowali wyjście Bendżiego jak całkiem normalną sprawę, ze wcale go nie szukali :-(:shake: A brali go ze słowami, że chcą, żeby godnie dozył ostatnich swoich dni.
No i co?????? To było godne odejście??????

BRAK MI SŁÓW PO PROSTU

Bendżi

• kochany staruszku śpij spokojnie i pozdrów tam wszystkich naszych przyjaciół, którzy już trafili za TM

• Posted

Jestem szoku :shake: :placz:. Nie chcę sobie nawet wyobrażać co musiał przeżywać biedny Bendżi... :placz: Jakbym dorwała tych &%((&($(#&^%@& właścicieli to.... (&($^*$##$*Q^$* :angryy: Czy oni już wiedzą? Życzę im, żeby co noc śnił im się taki koszmar, jaki musiał przeżywać ten biedny pies...
    Jestem wściekła i rozżalona.
    I tak strasznie mi źle, choć to nie moja wina, że biedny Benio odszedł właśnie tak... :-(. Mam nadzieję, że nie cierpiał bardzo :-(.

Posted

Poprosiłam moda o zmianę tytułu.

TZ mnie pociesza, że może Bendżi czuł, że przychodzi ten czas i chciał odejść w samotności, dlatego "uciekł".
    Nie wiem, może...

Ale i tak jakbym była w Krakowie, pojechałabym do "właścicieli", a kiedy otworzyliby drzwi, strzeliłabym w pysk i wyszła. Choćby za to, że go nie szukali...

Posted

Jezuuu, czytam i ryczę:-(, biedny Bendżi , miał mieć kochający domek do końca swoich dni, a te wściekłe dranie nawet go nie szukały i chyba dobrze nie wiedzą kiedy "wyszedł sobie"! Też chętnie pojechałabym do nich i wytrzaskała po pyskach, bezduszne stwory. A żeby ich demony szarpały za biedną psinę :angryy:. Nawet nie chcę myśleć co czuł ten biedaczek jak odchodził w samotności. Biegaj szczęśliwy Bendżiku za TM z moimi pieseczkami, tam już nic złego Cię nie spotka :Dog_run:

Posted

Oj ja się też nie spodziewałam takiego zakończenia Bendziego życia. Po to przecież poszukiwałyśmy mu prawie przez rok domu, żeby mial spokojnie i godne ostatnie swoje chwile. A on biedak i tak odszedl w stresie i samotności.
    Nawet nie chcę pomyśleć co on czuł, jak sie bał, jaki się czuł zagubiony, jak mu było zimno i glodno.

Takie było jego godne odejscie - takie mu zapewnili jego "wlaściciele"

Posted

Jestem wzruszona i od nowa zasmucona.
    Obcy ludzie się bardziej przejmują losem naszego dziadzia niz jego "właściciele" Mialam właśnie telefon z telewizji Kraków. Pani zadzwoniła, żeby się spytać, czy ma dzsiaj jeszcze raz ogłosić Bendżiego w programie, czy może się znalazł. Jak jej opowiedziałam co się stało to obie się prawie popłakałyśmy (tzn ja nie prawie). Nie może się to zmieścić nam w głowie, że można tak bez emocji podchodzić do zaginięcia psa, który przez półtora roku żył z nimi pod jednym dachem