Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agamika buziak za ogłoszenia :)
Ja jeszcze w tym tygodniu wyślę Benia do Dziennika, Gazety Wyborczej i Gazety Krakowskiej. Ale tu wszędzie kolejka długa i nie wiem na kiedy uda się biedakowi załapać :(
Cholerne wyniki hist.-pat. by się przydały żeby wiedzieć czy się zamartwiać czy nie...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madziamn napisał(a):
bendzi podnoszę cóż mogę więcej:-(

ogłaszać :diabloti:
niewiem skąd jesteś :oops: , ale może macie jakieś regionalne forum ? może od tej strony uderzyć ? ;)

Posted

maggie1971 napisał(a):
Wspaniałe wieści:multi:, Mam nadzieje że ktoś sie w nim zakocha:loveu:, On na to zasługuje

No własnie, tez tak uważam. Postaram się jutro mu jakoś doprowadzić bródkę do jako takiego wyglądu, żeby się dziadzio jakoś zaprezentował:p

Posted

AMIGA napisał(a):
Słuchajcie słuchajcie - pewna nadzieja wstępuje w moje serce. Bendżisław wystąpi na zywo w czwartek w programie "Kundel bury i kocury"

To widzisz - jednak Twój pomysł znalazł gdzieś posłuch. A ja nawet już próbowałam zrobić mix ze zdjęć ale walczę z Corelem to moze chwilę potrwać - ino możliwe że już nie zdąrzę jak się śliczny sznupik pojawi w TV. Trzymam kciuki. Jadę jutro na delegacje wrócę w piatek i od razu tu przybędę sprawdzić wieści.

Posted

JA też trzymam za niego kciuki.
Jedna rada. Wśród nowych zdjęć, dawajcie też stare.
Szczególnie to:

Bo teraz "smutno wygląda" a trzeba mu robić dobry marketing.
Jak dostanie domek, poprawi się, trochę zarośnie to bedzie dobrze wyglądał, ale nie ma co liczyć na ludzką wyobraźnię, tzreba pokazać go z jak najlepszej strony...
Nie tylko jak wygląda, ale jak może wyglądać w innej długości sierści - bo teraz chyba jest zbyt mocno przycięty jak na jego chude ciałko...

UPDATE: Warto zwrócić uwagę w ogłoszeniach gdzie hostuje się zdjęcia. Ludzie sporo oglądają w pracy, a wielu adminów blokuje dostęp np. do imageshack, rzadziej fotosik.
Trudno spodziewać się, że będą danej strony uparcie szukać po powrocie do domu - a jak nie zobaczą, to się nie zainteresują ...
Najlepiej hostować na mniej znanych lub (o ile ktoś ma taką możliwość - prywatnych kontach FTP.)
Większość darmowych serwerów oferujących grupy lub fora (np. Yahoo) ma hostowanie niewielkich galerii (ok. 50 MB). Ale można ich założyć kilka lub zmieniać zdjęcia "rotacyjnie" po pomyślnym zakończeniu spraw...

Posted

M@d napisał(a):
bo teraz chyba jest zbyt mocno przycięty jak na jego chude ciałko...

on nie jest przycięty - on jest łysy :-(

kurcze nie wiedziałam o tym blokowaniu hostów :angryy::mad: większość ogłoszeń ma opcję, że do nich siewgrywa zdjęcia, ale np na allegro mam z imageshacka - i co? ludzie ich nie widzą? :placz:

Posted

Przykro mi Cię martwić, ale u mnie w pracy, przeglądając dogomanię mam czasem całe strony animowanych gifów przedstawiającyh czerwone znaki z napisem STOP i tyle ... (np. fotosik filtry u mnie puszczają, imageshack nie).

Co do łysienia, to mój mały Beksa miał pod koniec życia to samo!!!
Uszkodzenie wątroby powodowało nieprzetwarzanie amoniaku w mocznik (wydalany z moczem).
Przy normie 50 miał zawartość amoniaku we krwi 250!!!
To prowadzi nie tylko do łysienia, ale także do encefalopatii - uszkodzenia systemu nerwowego.
Badanie amoniaku robią nieliczne laboratoria, ale nie jest jakoś kosmicznie drogie - razem z kompletem innych badań krwi i prób wątrobowych (AspAT Alat) płaciłem ok. 70 zł...

UPDATE:
U mnie przykładowa strona adopcyjna ze zdjęciami psa wygląda tak:

Tak jest w wielu biurach, dużych firmach, korporacjach...
A to interesujący target group bo to ludzie o ustabilizowanych zarobkach, często z domami z ogódkiem, mogący potencjalnie sypnąć groszem na sympatyczna mordkę lub dać jej własny kąt z wyjściem na ogród - szansa także dla tych "dużych" nieszczęśników ...

UPDATE 2
Czy Bendżi okresowo nie rzyga? Np. samą śliną ?

Posted

Benji nie wymiotuje. Najwyzej czasami w samochodzie. A co do tych łysin, to najprawdopodobniej były spowodowane nowotworowo zmienionym jądrem (na wyniki hist-patu czekamy już od 29 lutego!!!?)

Słuchajcie - jest zmiana planów co do jutrzejszego wystąpienia Bendżika w tv
Poniewaz okazało się, że jest wolne miejsce w Dzienniku Polskim. Tam co tydzień, oprócz zwykłych ogłoszeń jest jeden artykuł ze zdjęciem psa i z jego historią. Poslałam zdjęcia Benjego i krótki opis i czekamy do piątku. Jest większa szansa na dom po tym artykule. Jak się okaze (tfu tfu tfu) że nie będzie efektów po artykule, to Bendżisław wystąpi w przyszły czwartek w programie:p

Posted

[quote name='AMIGA']Uzupełnienie rozliczenia

Bylo 445 zł
za hotel wydałam 365
z bazarku dagusiowego z kartkami przyszła wpłata 10 zł od irysek

Zostało więc 90 zł

Uzupełnienie rozliczenia

Szczepienie Benjego + wizyta z łapką - 50 zł

Zostało 40 zł

Posted

Zgodnie z życzeniem Amigi pominęłam szczegóły zdrowotne. One są do podania przy ewentualnym kontakcie bezpośrednim.
Anashar, wykorzystałam Twoje zdjęcie. To :

Czy może być coś bardziej smutnego dla kochających psy od takiego spojrzenia ? W tym spojrzeniu zawarte są wszystkie smutki świata niechcianego psa.
I wszystkie prośby.
Jest w nim prośba o trochę zainteresowania, o ciepło, które można otrzymać – ale także dać. Tylko potrzebna jest szansa na to, aby pojawił się ktoś, kogo tym ciepłem można obdarować.
W styczniu umieściliśmy w hotelu dla zwierząt sznaucera średniego, którego właściciel przywiózł do schroniska. I zostawił.
Świat, w którym dotychczas pies przebywał nagle zniknął.
Benji przestał jeść i pić, z każdym dniem stawał się coraz mniejszy i – chociaż wydawało się to już niemożliwe – coraz smutniejszy . Nie mogliśmy pozwolić, aby odszedł niechciany i nie kochany.
Piesek, pochodzący ze słowackiej hodowli wychowywał się z dziećmi. Jest spokojny i lekko zdystansowany, nie lubi jednak innych psów.Jest wykastrowany.
Benji przez ponad dziesięć lat uczestniczył w życiu rodziny . W zamian za przywiązanie i wierność otrzymał bezdomność.

Posted

Ja to chyba będę coraz rzadziej zaglądać na dogo. Bo jak tylko znikam na jakiś dłuższy czas (czyli w moim wypadku kilkanaście godzin ;), to od razu lepsze wieści! Hehe...
Trzymam kciuki!