Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AnkaG']Jak dobrze, że (tfu tfu) nic groźnego nie ma.

Super Amiga opiekujesz się Bendżim. :loveu:

Jak widzisz AniuG nie jestem osamotniona w tym opiekowaniu sie Beniem.

Agamika:loveu: dzięki za super zdjęcie Bendżika:p

Posted

[quote name='malawaszka']http://i301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/benio01.jpg

a to zwyrodnienie kręgosłupa to to miejsce gdzie ma taki garbek na pleckach????

cieszę sie, że to nic strasznego ten guz :multi:

Ja też mam takie wrażenie, że to akurat w miejscu garbka jest to zwyrodnienie. Ale pewności oczywiście nie mam, bo się na odczytywaniu zdjęć rentgenowskich absolutnie nie znam.
A zapomniałam wczoraj napisać, że wydawało mi się, że ta odlezynka już trochę lepiej wygląda.
Za to Benio dostaje od kilku dni metronidazol. Ma go dostawać przez dwa tygodnie, bo czasami w jego koo.. są slady krwi :shake:

Ja już po prostu boje się do niego jechać żeby znowu się czegoś nowego nie dowiedzieć:-(

Posted

Amigo droga - jestem szczęśliwą posiadaczką (wirtualną jeszcze) bazarkowych gadżetów - z bazarka dagusi. Dogadałyśmy się, że może ja Tobie dostarczę pieniązki bezpośrednio.
Proponowałabym - ale jeszcze nie obgadałam tego z agamiką - że jeśli macie się jutro zobaczyć - to ja bym jej kopertkę przekazała - co Ty na to?
Chyba że spotkacie się w innym terminie?

Posted

Yorija napisał(a):
Amigo droga - jestem szczęśliwą posiadaczką (wirtualną jeszcze) bazarkowych gadżetów - z bazarka dagusi. Dogadałyśmy się, że może ja Tobie dostarczę pieniązki bezpośrednio.
Proponowałabym - ale jeszcze nie obgadałam tego z agamiką - że jeśli macie się jutro zobaczyć - to ja bym jej kopertkę przekazała - co Ty na to?
Chyba że spotkacie się w innym terminie?

Oczywiście, że tak będzie najlepiej. Po co płacić bankom za przelewy
Wielkie dzieki w imieniu Bendżika:loveu:

Posted

monita napisał(a):
Ojej guzek jest spory :shake:

Od następnego tygodnia, pomogę przy kąpieli Benia.

Monito - ta zmiana nie polega na tym, ze sie utworzył guzek. Cały szkopuł polega na tym, że od wewnętrznej strony kręgów porobiły się zrosty. I to wcale nie jest powiedziane, ze ta wypukłośc na pleckach Benia to wlasnie w tym miejscu.
Za każdą pomoc dziekuję z góry. A najbardziej za pomoc w szukaniu domku dla Benia :p

Posted

Kochane sznaucerowe cioteczki - czy macie namiary na domki, które były zainteresowane Beniem, ale go nie wzięły ze względu na wiek? Dziś do katowickiego schroniska przyjechała właścicielka oddać 5-letniego czarnego sznaucera średniego. "Przypomniało" jej się, że 1 maja wyjeżdża... Pies na razie został u niej, ale jak nie znajdzie domu do 29 kwietnia, to jedzie do schronu :(.

Posted

[quote name='maciaszek']Kochane sznaucerowe cioteczki - czy macie namiary na domki, które były zainteresowane Beniem, ale go nie wzięły ze względu na wiek? Dziś do katowickiego schroniska przyjechała właścicielka oddać 5-letniego czarnego sznaucera średniego. "Przypomniało" jej się, że 1 maja wyjeżdża... Pies na razie został u niej, ale jak nie znajdzie domu do 29 kwietnia, to jedzie do schronu :(.
Cholera :( Maciaszek prześlę ci wieczorem na PW namiar na tego ostatniego pana co pisał w sprawie Benia. Ale on ma już sznaucera psa (łagodnego) wiec ten czarny średniaczek by musiał być zdolny do współżycia z nim.

Posted

[quote name='maciaszek']Kochane sznaucerowe cioteczki - czy macie namiary na domki, które były zainteresowane Beniem, ale go nie wzięły ze względu na wiek? Dziś do katowickiego schroniska przyjechała właścicielka oddać 5-letniego czarnego sznaucera średniego. "Przypomniało" jej się, że 1 maja wyjeżdża... Pies na razie został u niej, ale jak nie znajdzie domu do 29 kwietnia, to jedzie do schronu :(.
SŁUCHAJCIE IM DŁUŻEJ JESTEM NA DOGOMANI TYM BARDZIEJ DOCHODZĘ DO WNIOSKU ŻE LUDZIE TO IDIOCI NIE OBRAŻAJĄC NIKOGO ALE JAK TAK MOŻNA ODDAC PSA Z POWODU WYJAZDU?

Posted

madziamn napisał(a):
SŁUCHAJCIE IM DŁUŻEJ JESTEM NA DOGOMANI TYM BARDZIEJ DOCHODZĘ DO WNIOSKU ŻE LUDZIE TO IDIOCI NIE OBRAŻAJĄC NIKOGO ALE JAK TAK MOŻNA ODDAC PSA Z POWODU WYJAZDU?

Czasem rzeczywiście to ostateczność i nie ma innej możliwości. Nie można też sprawy upraszczać. Nie do pomyślenia jest żeby zostawić to na ostatnią minutę i oddawać psa do schroniska zamiast szukać mu domu odpowiednio wcześniej.

PS. Oczywiście ja bym nigdy tego nie zrobiła i szukała wszelkich mozliwych sposobów żeby psa zabrać. Ale ludzie idą na łatwiznę i widac też jaki jest ich szacunek dla zwierząt :(

Posted

Przecież nie mogą go uśpić, więc co mają zrobić - tak myśli większość ludzi. Wybierają schron, bo uważają to za mniejsze zło.

Posted

No i Berndżiś już wykąpany. Był przegrzeczny. Stał spokojnie. I choc na wszelki wypadek założyłysmy mu kaganiec, bo on potrafi ząbkami postraszyć, to potem , jak chciałam mu wyprać brodę mu ściągnęłam i nic nam nie "powiedział"
Po kapieli trafił na jakiś czas do klatki, bo niestety on po tych kwarantannach zaczął się załatwiać w boksie. A został w nagrzanym domku letniskowym i pan Tomek nie chciał, żeby mu Bendżiś zapaprał całą podłoge, no i przy okazji sam siebie.
Po kąpieli Bendżik zrobił się prawie czarny:loveu:.
Łapka z odleżynka wygląda już wiele lepiej, choć nie całkiem dobrze.

Posted

[quote name='maciaszek']No właśnie... jakieś fotki :)!

Hmmmmmmmmmmm, jak go kąpałysmy, to nie miałyśmy wolnej 5 ręki, żeby coś popstrykac, a potem to juz wyszły smętne zdjęcia, bo Bendżiś trafił do kennelki

Zresztą przyznam się bez bicia, że o wzystkim pamiętałam: o szamponach, o ręcznikach, o grzebieniu, nawet o gąbeczce, która się własciwie na nic nie przydała, ale aparatu nie zabrałam :shake: Zdjęcia są więc zrobione komórką, więc jakośc ich jest poniżej krytyki