AMIGA Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='weszka']Zapłaciłam zdziercom tez prawie 100 zł. No ale Benio ma nową aukcyjkę http://www.allegro.pl/show_item.php?item=350272392 z fotkami Anashara i tekstem Haneczki (mam nadzieję że można go użyć). Kochana Cioteczko - to moze weź te 100 zł z tych, co dostałaś na Bendżika Quote
weszka Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Odświeżyłam ogłoszenia: www.adopcje.org (czeka na zatwierdzenie) www.zwierzakiwkrakowie.blox.pl http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=24901 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/954417_sznaucer_sredni_benio_szuka_czlowieka_o.html Quote
weszka Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 [quote name='AMIGA']Kochana Cioteczko - to moze weź te 100 zł z tych, co dostałaś na Bendżika Nie ma mowy Beniowi się przydadzą, a to mój skromny wkład w całą akcję :oops: I jeszcze 2 nowe ogłoszenia: http://www.eoferty.com.pl/id73598.html ; http://krakow.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/195489-sznaucer_redni_kocha_mia.html Quote
weszka Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Przyszedł sympatyczny e-mail z allegro. Czy cos z tego będzie nie wiadomo ale zawsze jest szansa... Czekamy. Quote
Edi100 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 weszka napisał(a):Przyszedł sympatyczny e-mail z allegro. Czy cos z tego będzie nie wiadomo ale zawsze jest szansa... Czekamy. Oby ta szansa, była tą własciwą! Quote
AMIGA Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Nie mówię nic, żeby nie zapeszyć. Ale............................ trzymam kciuki Quote
maciaszek Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 To i ja się dołączę do kciukowania! :) Quote
AMIGA Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 No i wreszcie dostałam wyniki Bendżika. Nie dziwota, że tak to długo trwało, skoro Bendżik miał kastrację 29 lutego,a materiał został wysłany do Lublina dopiero 12 marca!!! Wynik mam, ale jestem cała głupia, mimo, ze trochę medycznych określeń z racji swojej pracy słyszałam. Tu wynik jest jednozdaniowy GUZ KOMÓREK LEYDIGA (interstitial cell tumor) Ktoś coś wie czy słyczał na ten temat, bo nie za bardzo mam czas terazgrzebać w internecie:shake: Quote
dagusiek Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Ja znalazłam takie coś http://www.vetpol.org.pl/ZW2006/2006_12_nowotwory_jader.pdf Quote
maciaszek Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 Hmmm... trafiłam na jaki artykuł dotyczący co prawda ludzi, ale za to pocieszający. Wygląda, że to nic groźnego. Ale może lepiej niech wypowie się wet, zanim zaczniemy się cieszyć... Quote
AMIGA Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Jutro zadzwonię do lecznicy, w której teraz jest prowadzony basz Benio. Niech się wypowiedzą. Oby maciaszek miała rację Z tego artykułu do którego link nam podała dagusiek i tak nic nie rozumiem, tzn rozumiem, ale nie wiem, czy to bardzo złośliwe czy nie:shake: Quote
dagusiek Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Miejmy nadzieje, że to nie jest nic poważnego! Quote
AMIGA Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Aa no i zapomnialam zameldować, że od środy czeka przygotowana dla Bendżika łaźnia w hotelu. Tylko ja będę mogła najwcześniej pojechac jako ta łaziebna dopiero w piątek Quote
weszka Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Hmmm... najlepiej niech weci się wypowiedzą. Ale na bardzo złego chyba nie wygląda z opisów w necie. Quote
madziamn Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 kochany psiaczku aby to nie było nic groźnego Quote
maciaszek Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 Myślę, że najważniejsze jest to iż w nazwie, zarówno polskiej, jak i łacińskiej, nie ma słowa rak! Quote
AMIGA Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 [quote name='maciaszek']Myślę, że najważniejsze jest to iż w nazwie, zarówno polskiej, jak i łacińskiej, nie ma słowa rak! Też mnie właśnie to podtrzymuje na duchu. Wprawdzie "tumor" to jednak guz, no ale czasami to jeszcze o niczym nie świadczy. Dzwoniłam wczoraj do lecznicy, ale odebrała inna wetka, niż ta, która "prowadzi" Bendżiego. Powiedziała mi tylko, że to coś tam, coś tam, z jakichś tam komórek. I że zapyta mojej wetki. No i uusłyszałam głos mojej wetki, żebym te wynik przesłała do nich mailem. Jedno więc pewne, że wynik Bendżiego chyba pobija rekord wedrowania w necie :evil_lol: Pani mi się tłumaczyła, że mają strasznie zakręcony dzień. Benio jutro nie wystąpi w programie, za to od dzisiaj przypuszczamy szturm na jego "szatę". Agamika :loveu:mi obiecała, że mi pomoże go dzisiaj pierwszy raz wykąpać. Nie wiem, chyba muszę zabrać ze sobą z kilo kabanosików, czy parówek, bo on musi przez jakiś czas postać taki naszamponowany, żeby trochę szampon podziałał na tej biednej zrogowaciałej skórze Quote
maciaszek Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 Nie każdy guz to rak! I tego się trzymajmy :). I jeszcze trzymania kciuków się trzymajmy ;). Powodzenia w kąpieli! Poprosimy o fotosesję... Quote
malawaszka Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 trzymam :kciuki: za kąpiel!!! a co z tamtym: Nie mówię nic, żeby nie zapeszyć. Ale............................ trzymam kciuki :cool3::oops: Quote
monita Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Mam nadzieję, że Bendżi nie sprawiał problemów :roll: Quote
AMIGA Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Bendżi nie sprawiał problemów, bo niestety nie był dzisiaj kąpany. pan Tomek nie zdążył przygotować "łaźni" Ale co się odwlecze to nie uciecze... kąpiel przełożona na piątek. Nie wiem co to się porobiło z Bendżim - ale on nie ma czasu chodzić na spacerki, bo zawsze po spacerach psy dostają michę. No i Bendżi gna z powrotem jak szalony do michy. Najchętniej wcale by nie wychodził. Byłam tez w lecznicy, żeby obgadać wynik, Pani dr stwierdziła, że wynik jest dośc enigmatyczny, ale że na szczęście nie jest to "TO" najgorsze. Że jest to już usunięte i że przerzutów nie ma, więc sprawa jest zakończona...ufffffffffffff Quote
Recommended Posts