Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wracam od Benjego. Pan Tomek poinformowany, że ktoś przyjedzie dzisiaj Benjego pooglądać. Ma o nim mówić w samych superlatywach. Zresztą bez "nawijania" Benji ma opinię bardzo grzecznego i bezproblemowego psa.
Jest czyściutki, w kojcu nie brudzi.
Ale powiem Wam dobrą nowinę - Benji nie ma grzybicy. W badaniu wyszła tylko "pleśń" co jest normalne przy brudnej sierści. No i wyraźnie już po nim widać, że mu łysinki zarastają. Najgorsza jest jeszcze szyja, ale nad ogonkiem już wyraźnie znika ta łysa plama. Nieładnie za to wygląda jego łapka - ta odleżyna niestety nie za bardzo się goi. W poniedziałek albo we wtorek wetka ma być u psów w hotelu, to obejrzy dokładniej tę łapkę i zaordynuje coś. No i znowu pojawił się temat kąpieli. Teraz najwiekszą potrzebą jest conajmniej dwukrotna w tygodniu kąpiel - najpierw czymś tam z cynkiem chya, a potem kąpiel w specjalnym szamponie. Ale na to jest jeszcze za zimno.
No i chyba jeszcze jedna nowość - wydaje mi się, że Benji znowu trochę schudł. Już wg mnie nie powinien więcej chudnąć. Dzisiaj Pan Tomek mu poda tabletki na odrobaczenie tak na wszelki wypadek.
No i melduję, że Benjik został porządnie wymiziany od Wszystkich Cioteczek

Posted

[quote name='maciaszek']No to same fajne wieści. Mam nadzieję, że po dzisiejszej wizycie będą jeszcze fajniejsze![/quote]
Tfu tfu tfu na psa urok. Pamiętajmy, że przede wszystkim człowiek jedzie sprawdzić, czy to nie jego, zaginiony przed 2 laty sznaucer

Posted

[quote name='AMIGA']Tfu tfu tfu na psa urok. Pamiętajmy, że przede wszystkim człowiek jedzie sprawdzić, czy to nie jego, zaginiony przed 2 laty sznaucer[/quote]Pamiętamy, ale liczymy na to, że pan się zakocha...

Posted

[quote name='malawaszka']no chyba już po wizycie co???:razz:[/quote]

Pewnie tak, ale ja nic nie wiem:-(. Gość miał dzwonić do [B]weszki[/B] a nie do mnie

Posted

Kuurcze :-(, niby sobie zdawałam sprawę z tego, że to byłby cud, ale jednak miałam w duszy iskierkę nadziei. Tak chciałam, żeby Benjik skruszył serducho pana. No ale z drugiej strony, jeśli pan ma nadal po 2 latach nadzieję, że znajdzie swojego zaginionego psa, to przeciez nie może wziąć innego:shake:

Posted

[quote name='malawaszka']a wiadomo czy był ten Pan?
Dowiedziałam się właśnie,że był ten pan oglądac Benjego. Ale on przyjechał tylko po to, żeby sprawdzić, czy to nie jest przypadkiem jego zaginiony pies. Właściciel hotelu usiłował mu zasugerować, że może by przygarnął Benjego, ale NIC Z TEGO :placz::placz:

Posted

Dzwoniłam wreszcie do Krak-vetu. Wyników nadal nie ma! Ostatnie wyniki jakie przyszły są z 22 lutego, a Benjik miał zabieg 29 lutego!
A tu czas leci, a Bendżik wg mnie chudnie!:-(

Posted

Kochane dziewczyny, dzwoniła rano do mnie przyjacółka z Warszawy, jej sąsiadka umiera i zostawia 7-letniego sznaucera... poprosiłam o zdjecia, ale juz teraz zapytam, moze macie kogoś zainteresowanego sznucerem, nie tak starym przecież, z Warszawy?... :oops:

Posted

AMIGA napisał(a):
Dzwoniłam wreszcie do Krak-vetu. Wyników nadal nie ma! Ostatnie wyniki jakie przyszły są z 22 lutego, a Benjik miał zabieg 29 lutego!
A tu czas leci, a Bendżik wg mnie chudnie!:-(

Czy oni sobie jaja robią??? Ile to będzie trwało?

A może Bendżik chudnie, bo mu źle bez domku? :(

Posted

malagos napisał(a):
Kochane dziewczyny, dzwoniła rano do mnie przyjacółka z Warszawy, jej sąsiadka umiera i zostawia 7-letniego sznaucera... poprosiłam o zdjecia, ale juz teraz zapytam, moze macie kogoś zainteresowanego sznucerem, nie tak starym przecież, z Warszawy?... :oops:

cholera jasna zamiast ubywać to przybywa psiaków :shake: jaki to sznaucer? załóż mu wątek najlepiej i daj linka