Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

weszka napisał(a):
Nooo odpisałam i póki co ciiiiiiiiiisza :( Ale... bądźmy dobrej myśli. Póki co odnowię allegro bo się skończyło.

Musi się udać. Jego nie można nie kochać!

Posted

Byłam dzisiaj u naszego Benjaminka. A ponieważ miał termin wyciągnięcia szwów, no i z łapką nadal nie było wiele lepiej, ubrałam naszego Benjaminka w kaganiec i podprowadzilam do samochodu. I co????????? Bendzik sam chciał wskoczyć do bagaznika!!!! A że trochę za wysokie progi jak na jego nogi, to musiał być wwindowany do samochodu przeze mnie.
No i szwy ma wyciągnięte, ranka się pięknie zagoiła. Teraz trzeba czekac na wyniki hist-patu.
Czekamy też na wyniki mykologiczne.
Wetka zasugerowała, żeby mu prześwietlić te łapkę, bo od piątku dostawał rimadyl, a nie widac, żeby mu się łatwiej chodziło. No ale prześwietlenie nic nie wykazało, więc jest to sprawa najprawdopodobniej naciągniętego ścięgna. Za to przeszedł biedak dzisiaj skromny zabieg kosmetyczny. Pani dr powycinała mu spomiędzy opuszek koszmarne filce. On miał pomiedzy palcami włoski, które były w dotyku jak stara szczoteczka do zębów. To mu przecież tez napewno przeszkadzało w chodzeniu.
Teraz najbardziej konieczną rzeczą byłoby kąpanie brudaska conajmniej 2 razy w tygodniu w specjalnym szamponie, bo przez taka zrogowaciałą skórę nie ma szans się przebić żaden włos!!!

Posted

jejku te filce musiały go strasznie boleć :shake: dobrze, że już ma wycięte :multi: ja pamiętam jak Bolo miał je po schronisku i ledwo chodził a jak mu wycięłam to od razu odżył dziadunio mój :loveu:

strasznie się cieszę z metamorfozy Benjego - chodzi mi o jazdę samochodem :multi::loveu: i tym bardziej zastanawiam sie jak musili go traktować tamci "ludzie" (TFU!!!:angryy:) że już oni mówili podobno w schronie, że nie lubi jeździć :shake:

Posted

Biedny Bendżik... wyobrażam sobie jakie to musi być miłe mieć taką szczecinę między palcami :(. Ale dzięki kochanej Amidze już jest wolny od tego paskudztwa!

Bardzo cieszy przemiana samochodowa psiaka :)! No, no, no... sam chciał wskoczyć :).

Posted

Ja się cały czas zastanawiam, gdzie oni go trzymali w tym domu. Przecież w pomieszczeniu zamknietym (czytaj moja pandeczka) momentalnie od niego rozchodzi się taki fetorek:shake:. On ma sórę z łojotokowymi zmianami i pewnie już od jakiegoś czasu tak miał. Czy oni go trzymali gdzieś poza domem? W domu na dłuższą metę przecież tego by się nie dało wytrzymac!!!

Posted

Niestety chyba nie za bardzo. Weszka coś pisała o kimś, kto pytał w mailu o Bendjego, ale myślę, że jeśliby były jakieś dalsze konsekwencje tego maila, to weszka by nam dała znać.

Posted

AMIGA napisał(a):
Niestety chyba nie za bardzo. Weszka coś pisała o kimś, kto pytał w mailu o Bendjego, ale myślę, że jeśliby były jakieś dalsze konsekwencje tego maila, to weszka by nam dała znać.

No właśnie :shake::placz: Więcej się osoba nie odezwała :placz:
Ale jest jakikolwiek pozytyw - Amiga na twoje konto przelałam 530 zł za cegiełki :multi:

Posted

Weszko :loveu: - co za wspaniałe wyniki, już nie drżę co będzie z hotelem za marzec.

Usiłowałam się dzisiaj popołudniu dodzwonić do hotelu, żeby się dowiedzieć co z łapką Benjego, ale niestety nikt nie odbierał tel. Bede znowu jutro próbować, a zresztą w sobote i tak do Benjego jadę, to sobie z nim osobiście porozmawiam :p

Posted

Wysciskam, wyściskam. I wezmę "pod lupę";), bo Bendzik od ostatniej wizyty u weta dostaje jakies tabletki z nienasyconymi kwasami tłuszczowymi (nie wiem, czy dobrze zapamiętałam) na tę skórę.