Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A pani Biala wczoraj nam uciekla :mad:
Byla zapieta do smyczy ale przy otwieraniu bramy stwierdzila ze jaj obroza nie jest wystarczajaco mocno scisnieta i sie z niej jawnie wysliznela. A ze mieszkamy przy bardzo ruchliwej ulicy serce mi zamarlo. Myslalam ze przebiegnie na druga strone a ona piersze co zrobila to pobiegla chodnikiem do odrodzenia sasiada ktory ma sunie owczarka niemieckiego i do niej z zamiarem zabkow pokazania. Dobrze ze mieli brame zamknieta i ja zlapalam ale nie ukrywam cieplo mi sie zrobilo. Byla bez obrozy i jakby jej sie zaplanowaly wieksze wycieczki to mialabym nieciekawie:shake:

Posted

O kurczę, ale miałaś Aguś przeżycie ... :shake: Całe szczęście, że nic się jej nie stało i że nie zaginęła .... Ufff ... aż mi ciarki po plecach przeszły :p
A może po prostu Biała schudła i obróżka się za duża zrobiła???? :evil_lol::loveu:

Ja miałam podobną sytuację z Fiodorkiem i Sarą jakieś 2 tyg. temu – prąd wyłączyli pod naszą nieobecność w domu i Fiodkowi udało się otworzyć furtkę, a psiaki nie miały na sobie obroży (teraz noszą je dzień i noc). Mąż przyjeżdża z pracy, furtka na oścież otwarta, a psiaków nie ma. Biedny, wpadł w panikę, nie wiadomo było od kiedy ich nie ma, gdzie zacząć szukać... :shake: i nagle usłyszał szczekanie ... wsiadł w samochód, pojechał kilka domów dalej, gdzie mieszkają dwa owczarki niemieckie i kogo widzi??? Sarunię i Fiodorka, ujadających pod ogrodzeniem sąsiadki, a owczarkom aż piana z pysków leciała .... :evil_lol:
Co takiego te owczarki w sobie mają, że nasze psiaki tak ich nie lubią? :diabloti:

Buziaki dla bialasków :loveu::loveu::loveu:

Posted

o matko! a mnie podwojnie ciarki przeszły

co te cholery małe ciągnie zeby tylko dalej od domu :mad:
na szczęście te Wasze chcialy tylko z sasiadami się przywitać :evil_lol:

Posted

Nie zazdroszczę stresu, jaki musiałaś przez tę chwilę mieć...
Dobrze, że Biała chciała tylko owczarka sąsiadów zjeść ;). Myślę, że ona tam dobrze wie, gdzie jej najlepiej i nie w głowie jej długie i dalekie eskapady... Choć, jak wiadomo, lepiej dmuchać na zimne ;).

• 2 weeks later...
Posted

jakie piękne, samoopalające się cycuchy:evil_lol:

Aga - no to miałaś ciepło, jak ci Biała zwiała:razz: dobrze, ze gość miał dobre ogrodzenie:p moze jej samozaciskową obrożę zakładaj na wielkie wyjścia:cool3:

Posted

Moje skarby dwa.Wrocilam dzisiaj po tygodniowej nie obecnosci. Biala z radosci piszczala i zazdrosnica nie dopuszczala Chico do mnie. Jak zwykle bywa przy jej powitaniach oberwalam w policzek. Na bank jutro bedzie siny:evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Biala jest bardzo slaba od dwoch dni. Dzisiaj dostala witaminyale nic jej to nie pomoglo. Po polodniowym spacerze myslalam ze bede musiala ja doniesc do domu.Nie je i nie pije. Jutro z rana jedziemy na badania.:-(

Posted

:shake:
Białka, nie choruj... Proszę...
:-(

ab-agnieszka napisał(a):
Jutro z rana jedziemy na badania.:-(
I co? Jesteście po badaniach? Co powiedział wet?

A nie użarł jej ostatnio kleszcz? Może to babeszjoza?

Posted

Uzarl ale to nie to. Zrobilismy badania krwi wszystko jest w porzadku nerki watroba. Dostala antybiotyk dwie kroplowki i jakies zastrzyki witaminy.
Wet nie wie co to jest jutro rano jedziemy do weta ponownie.
Biala jest tak slaba ze wypadla mi z samochodu a teraz tylko lezy.
Trzeba sie liczyc z tym ze Biala to juz wiekowa panna i napewno nie ma 7-lat tylko troche wiecej. Mam nadzieje ze to tylko chwilowe zalamane.:-(