Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy nic się nie polepszyło? Czary odprawiamy...
Mureczko, ugotuj mu trochę ziemniaków, dodaj tłuczonych do karmy. Psy bardzo lubią ziemniaki - może zaskoczy. On musi jeść, a renal jest niesmaczny, niestety.

Posted

Rufiś jest w domu; już dwa razy mało zawału nie dostałam przez niego, bo spał twardo wyciągnięty na materacu jak fryga... Dałam mu leki w innej konserwie i ładnie zjadł rano. Zjadł też trochę karmy, tej z Lublina. Niewiele jak na takiego psa, ale zawsze coś. Zaczął pić sporo wody, może dlatego, że jest w cieple. Musimy pilnować teraz, aby nie pił zbyt dużo.

Posted

śliczny jest Rufi, mojej mamie się podoba, bo ona lubi wielkopsy ( Fryzię też kocha, a coś piszczy, że jej się podobają labradory ).

Rufik uszy do góry, coś taki przygaszony chłopak się zrobiłeś.

Posted

To chyba dla Ciebie Panca ;) Rufi opitolił dzisiaj całą miskę Renala (ma dwie średnie miski, w jednej Renal w drugiej ta karma z Lublina). Leki ładnie zjada. Sam Rufi bez większych zmian, jest mało ruchawy, głównie leży/śpi. Na spacerach człapie sobie tu i tam bez większego entuzjazmu.

Posted

Panca napisał(a):
dzis sa moje urodziny i zycze sobie zebys Rufiku wyzdrowial,sil nabral ..dla mnie...prosze...

Murka napisał(a):
To chyba dla Ciebie Panca ;) Rufi opitolił dzisiaj całą miskę Renala (ma dwie średnie miski, w jednej Renal w drugiej ta karma z Lublina). Leki ładnie zjada. Sam Rufi bez większych zmian, jest mało ruchawy, głównie leży/śpi. Na spacerach człapie sobie tu i tam bez większego entuzjazmu.

Panca, widzisz, jakie to łatwe :eviltong: Życzysz sobie na urodziny - masz. Kochana, urodzinowo cię ściskam.

Posted

Rozliczenie Rufcia:

Stan konta na 18 styczeń wynosił +90,90 zł
Wpłaty:

30 zł eloise
50 zł agusiazet
50 zł Ra dunia
200 zł Malibo57
200 zł Malibo57 (przeniesione z Loriego)
100 zł agata51
50 zł Beata Z.
300 zł bazarek Murki
200 zł jess
10 zł Dark Lord
Razem: 1270,90 zł

Koszty:
360 zł hotelowanie
24,90 zł Esseliv Forte
12 zł Spironol
70 zł przyjazd weta, badanie, leki
16,30 zł antybiotyk
20 zł wizyta w lecznicy
3,70 zł Furosemid
156 zł wizyta w klinice w Lublinie
70 zł transport do Lublina
12 zł Spironol
35 zł Immunoglukan
435 zł leki zamówione w Lublinie
52 zł Rubenal 75mg
60 zł Rubenal 300mg
Razem: 1326,90 zł

1270,90 zł - 1326,90 zł = -56 zł
Stan konta na 17 luty wynosi -56 zł.

Rufi bardzo chętnie zjadł wieczorem leki, mało mi z ręki miseczki nie wyrzucił. Machał przy tym pociesznie ogonkiem, kochane psisko. Nadal bardzo dużo śpi. Myślę, że nie jest to związane z ciepłem i poczuciem bezpieczeństwa, bo w boksie też dużo leżał w budzie. Kiedyś ciężko go było zastać leżącego w budzie, przeważnie był "na nogach", jak kogoś usłyszał (zwłaszcza gdy przychodził czas spaceru) to donośnie szczekał przypominając o sobie. A przez ostatnie dni jak był w boksie to zupełna cisza i co się weszło do boksu to Rufcio zwinięty w sianku i tylko głowę leniwie odwracał czy warto wyłazić z budy.
Także to niestety raczej kwestia osłabienia organizmu.
Taki anemiczny ten nasz Rufcio :( spróbuję mu jutro okrasić czymś suchą karmę.

Zainteresował się niestety kotem, a może stety, może to wróży poprawę jego stanu zdrowia...

Posted

Jak wcina, to lepiej nic nie dodawać do karmy, bo można zaszkodzić. On jest po prostu podtruty i źle się czuje. Zapytajcie lekarza, czy jednak go nie przepłukać?
Może kropelki Nux Vomica? Homeopatyczne - odtruwają. Tylko trzeba weta zapytać.