Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata51 napisał(a):
Panca, widzisz, jakie to łatwe :eviltong: Życzysz sobie na urodziny - masz. Kochana, urodzinowo cię ściskam.

dziekuje pieknie Agato i niezmiernie sie ciesze ze Rufi postanowil spelnic moje zyczenie:)
Murko, rozumiem ze moja wplata jeszcze nie doszla?

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Rufim jest nienajlepiej, od wczoraj niewiele zjadł, wodę pije, ale niedużo. Leki ogólnie zjada, ale np. wczoraj wieczorem musiałam trochę w niego wmusić, bo nie miał ochoty zbytnio. Na spacerach niby się rusza i nawet biega, ale w domu cały czas śpi. Powiem szczerze, że zawsze gdy do niego idę to najpierw patrzę na klatkę piersiową czy się rusza...
Jutro Rufi jedzie do Lublina na kontrolę...

Dokupiłam dzisiaj Esseliv Forte (30,20 zł), Hepatil (12,90 zł) i Furosemid (3,80 zł):
http://img517.imageshack.us/img517/7074/rufiparagon.jpg

Posted

Biedny Rufcio taki slabiutki .... ma opieke, leki, wizyty u wetow, lezy sobie w cieple, wszyscy sie o niego martwia. Pies, podobnie jak on chory na nerki, lezal w schronisku w budynku i niestety znikad pomocy :-(

Posted

Ja też sie ciesze,ze pomimo złego stanu ma cieplutko,spokój i jest przy ludziach....czekamy na opinie weta.Dobrze,ze dużo śpi,przynajmiej sie nie miota,ze cos chce,a zdrowie nie pozwala.Paskudna starośc,psia,ludzka....

Posted

Rufi jeszcze jest w Lublinie, badania trwają już od godziny ok. 15.00 Z tego co wiem to nie jest dobrze, coś kiepska wyszła krew. TZ pewnie wróci późnym wieczorem, ale postaram się dać znać przynajmniej w skrócie co z Rufciem.

Posted

Rufi został przebadany wzdłuż i wszerz. Tak ogólnie to nie wiadomo do końca co Rufikowi jest. Prawdopodobnie sypie się wątroba, jest anemia. Parametery nerkowe są lepsze niż dwa tygodnie temu. Dostał dzisiaj Rufi solidną kroplówkę i coś tam jeszcze (chyba coś na wątrobę). Dostał też Metacam dożylnie i jak mu się jutro poprawi po tym to mamy mu to podawać stale. Jeśli mu się nie poprawi to trzeba będzie wejść ze sterydem + antybiotykiem.

Rozpiska leków nie zmieniła się, tylko zmniejszona jest dawka leku na serce:

faktura za wizytę (140 zł):
http://img197.imageshack.us/img197/9278/rufifaktura1.jpg

Zakupiliśmy puszki Renala do podawania leków i do dodawania do suchej karmy, może trochę go to zachęci do jedzenia (koszt 77 zł):

faktura:
http://img337.imageshack.us/img337/1884/rufifaktura.jpg

Ze Stalowej Woli dostaliśmy trochę preparatów z kończącą się datą ważności (gratis): pasty witaminowe dla psów rekonwalescentów (po zabiegach i przewlekle chorych) i Rheumocam (środek przeciwbólowy i przeciwzapalny - Metacam w płynie). Konsultowaliśmy już dzisiaj z wetem lubelskim i pasty jak najbardziej można włączyć do leków dla Rufika, także będzie dostawał dwa razy dziennie pół tubki. Metacam będziemy podawać jak zadziała ten dzisiaj podany dożylnie.

Już dzisiaj wieczorem zaserwowałam Rufciowi leki w konserwie Renala + pasta. Pięknie poszło!

Wet stwierdził, że teraz będziemy się konsultować telefonicznie, bo nie ma sensu Rufika męczyć podróżami, zwłaszcza że jest bardzo zimno. Jutro mamy zdać relacje jak się czuje Rufi.

Posted

dobrze ze nerki sie poprawily -Renal naprawde czyni cuda
troche mi ulzylo...a czy lekarz nie zalecal nawadniac Rufika krolowkami?wiem wiem ze sie troche uwzielam ale sprawdzilam ze to dziala i przedluzylo zycie mojemu psu o rok ale wiadomo ze kazdy przypadek jest odrebny
trzym sie piesku..tyle osob Ci kibicuje