Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam wielką prośbę. Zróbcie/wybierzcie jakies najfajniejsze zdjęcia Odisia + jego opis z wszystkimi wadami i zaletami i tel do Agamiki poprosię......i to wszystki ładnie spakujcie, przwiązcie kokardką i wyślicie mailem do mnie, dobrze?
Mam taki jeden pomysł......ale na razie nie powiem:diabloti:

Posted

wszystko jest na wątku , łącznie ze spisem zalet i wad :evil_lol: ...

co innego ze tylko Bóg wie gdzie na wątku :grab: :grab::grab: :lol:

postaram sie jutro z rana to zrobić, a jak nie jutro rano to wtedy w niedziele wieczór dopiero , a link do filmiku tez ? czy nie potrzebny ?

(ps. co do zdjęć ... hmm na w pewno będzie to duży wybór :diabloti:... irenaka dobrze wie o czym mówię hihi .. ja po prostu nie potrafię wybrać najlepszych fot bo dla mnie wszędzie jest cudowny

Posted

Agamika może ja prześlę wszystko co mam do Neigh? Będzie szybko bo zrobię na zasadzie prześlij dalej?
Jeszcze mam prośbę do autora filmiku. Czy możemy kopiować ten film do ogłoszeń o Odim? Może uda mi się poprosić jeszcze o wklejenie do Mojego Psa?

Posted

agamika napisał(a):
wszystko jest na wątku , łącznie ze spisem zalet i wad :evil_lol: ...

co innego ze tylko Bóg wie gdzie na wątku :grab: :grab::grab: :lol:

postaram sie jutro z rana to zrobić, a jak nie jutro rano to wtedy w niedziele wieczór dopiero , a link do filmiku tez ? czy nie potrzebny ?

(ps. co do zdjęć ... hmm na w pewno będzie to duży wybór :diabloti:... irenaka dobrze wie o czym mówię hihi .. ja po prostu nie potrafię wybrać najlepszych fot bo dla mnie wszędzie jest cudowny

Link do filmiku tez......
A nie znacie kogoś sprawnego edytorsko? Bo muszę taki mail z podobiznami i opisami psiaków zrobić. Ktoś kto ma w bazie ponad 2 tys adresów mailowych - obiecał mi to puścić. Najlepiej gdyby jeszcze dołaczyć biednego Odisia. Chciałabym zeby w jedym mailu był nie tylko sam Odiś..........tyle ze chciałabym, zeby to sie od razu ludziom otwierało a nie przez załącznik.......Załączniki to się ludzie boją otwierać..
Znacie taką sprawną osobę??

Posted

OFICJALNY SPIS WAD I ZALET ODIEGO

W przednich łapach ma zmiany krzywiczne , łapy go nie bolą , nie powodują trudności w chodzeniu czy bieganiu ;-) u mnie bez problemu radził Sobie z 4tym piętrem , psie sporty jakieś intensywne niewskazane raczej , ale normalne długie spacery i ruch jak najbardziej jest ok

W wieku ok 5 lat powinien mieć zaczęty podawany preparat z glukozaminą (np artroflex, czy karmę z tym ) - koniecznie.

Wady Odiego :
- załatwia się w domu , nie wiem ile czasu zajmie mu nauczenie sie czystości

- jest nieufny/strachliwy wobec obcych męszczyzn (chodzi o bycie w domu , na spacerze zupełnie inny pies ) , może na początku warknąć szczeknąć , nawet kłapnąć może nie mocno, ale zawsze . Jak ktoś ma odpowiednie podejście, to niema problemu bardzo szybko Odi akceptuje wtedy nieznanego faceta . Natomiast, ktoś jak sie boi, lub wręcz przeciwnie, bierze sie za dominowanie, krzykiem czy uderzeniem :shake: to nie ma szans na to ze Odi przestanie ... Odi jest bardzo posłuszny , komendę "nie wolno " zna i mnie słucha

- koty - nie zjada , ale ma ochotę pogonić i postraszyć , jak mu sie nie pozwoli to sie obraza :roll:

- niektórych psów nie akceptuje

- jest zaborczy / zazdrosny o "swoja pańcię"

- ma pewien rodzaj klaustrofobii, zamknięty sam w pokoju wpada w panikę (PEWNIE DO WYćWICZENIA) i biega po pokoju skacze po drzwiach. Natomiast sam zamknięty w przedpokoju jest spokojny - zazwyczaj po prostu śpi , nie gryzie , nie niszczy

- nie lubi weterynarzy :evil_lol:

więcej wad na ten moment nie pamiętam :diabloti:

a reszta to same plusy :loveu:

Zalety :evil_lol:

- piękny pies
- młody pies
- bardzo inteligentny ,
- szybko się uczy
- przytulasty , figlarny
- wesołek , cieszy go wszystko
- można z nim zrobić wszystko - jak już komuś ufa !!! Ja mu z gardła wyciągałam, różnorakie rzeczy na polu , trzymałam go u weta (którego panicznie sie boi ) , robiłam mu koło łap , zaglądałam w zęby uszy ... i NIGDY nawet nie mruknął na mnie . To jest pies, który za swoim człowiekiem pójdzie w ogień :cool3:
- jest rozbrajający:lol:

Opis taki ogłoszeniowy , wiem ze już Pani Irenka przesłała :loveu: - dziękuję

Mam dużo ślicznych zdjęć nowych od Israela :multi: :loveu:( w pełnej rozdzielczości)_.. teraz niestety nie zdążę ich przesłać :oops: ,,, ale jakby były potrzebne przed niedzielą wieczór to wszystkie są pod linkiem , który Neigh dostaniesz na pw, bo są ta niektóre zdjęcia jakie muszę poobcinać przed pokazaniem :oops::diabloti:

PAni Irenko wydaje mi się ze Israel nic nie będzie miał przeciw rozpowszechnianiu tychże filmików:loveu: , po to m.in były robione zeby rozpowszechnić :cool3:- a nie wiem kiedy będzie na necie żeby sam odpowiedział :oops:

tel mój to 889 628 346 , meil [email protected]

Posted

Zalety :evil_lol:

- piękny pies
- młody pies
- bardzo inteligentny ,
- szybko się uczy
- przytulasty , figlarny
- wesołek , cieszy go wszystko
- można z nim zrobić wszystko - jak już komuś ufa !!! Ja mu z gardła wyciągałam, różnorakie rzeczy na polu , trzymałam go u weta (którego panicznie sie boi ) , robiłam mu koło łap , zaglądałam w zęby uszy ... i NIGDY nawet nie mruknął na mnie . To jest pies, który za swoim człowiekiem pójdzie w ogień :cool3:
- jest rozbrajający:lol:

zapomniałaś dodać:
-wspaniały pies
-cudowny pies
-kochany pies

:evil_lol:

Posted

[quote name='Marzenuś']zapomniałaś dodać:
-wspaniały pies
-cudowny pies
-kochany pies

:evil_lol:
* Oraz mądry pies !!! :multi:
* Bardzo oryginalny pies !!! :loveu::loveu::loveu:
* Niepowtarzalny pies !!! :cool1:

Pzdr. :p

Posted

Oczywiście filmik Odisia i wszystkie zdjęcia które robiłem można wykorzystywać dla dobra Odisia :) Bardzo chciałbym żeby to pomogło w znalezieniu mu domku. Mocno trzymam za to kciuki.

Nie znam Odisia długo ale co do wad myślę, że nie ma ich więcej niż każdy psiak po przejściach za to zalet ma ogromnie dużo :)

Odiś nie potrzebuje wiele - potrzebuje mądrego, doświadczonego przyjaciela z sercem.

Posted

żeby ciocie Odisiowe miały spokojny sen :eviltong: pasożyty przebadaliśmy w qpalu i czyściutko jest :)

tak więc w przyszłym tyg ( bo tym razem wet był dość zajęty, a potrzebuje duuuuuzo czasu na obrady ) mam przyjechać do niego na "pogaduchy" co dalej robimy

psisko do serca sobie chyba wzięło ze swetry można robić z jego sierści i lnieje na potęgę :diabloti:

Posted

Aga, wyślij jeszcze raz proszę PW do elik + możesz na wątku ile jest do zapłaty za hotel Odiego. Jak dla mnie to powinnaś doliczyć sierpień......Aaaa, i koniecznie dane do przelewu. To już nie na wątku;) Jest decyzja o wypłacie. Ja Cię za to zamieszanie przepraszam.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Aga, wyślij jeszcze raz proszę PW do elik + możesz na wątku ile jest do zapłaty za hotel Odiego. Jak dla mnie to powinnaś doliczyć sierpień......Aaaa, i koniecznie dane do przelewu. To już nie na wątku;) Jest decyzja o wypłacie. Ja Cię za to zamieszanie przepraszam.

dane już przesłałam na pw i gg Elik , ale nie wpisałam kolejny raz kwoty :shake::oops:
a wcześniej za sierpień wole nie brać, bo P.Tomek nie przyjmuje wpłat wprzód ;)