irenaka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Znowu jestem "opóżniona" w czytaniu wątków. Moim zdaniem powinnaś się Agamika wstrzymać z fakturą od Pana Tomka. Pan Tomek jest chyba Vatowcem? Więc może lepiej żeby zapłata za Odiego poszła bezpośrednio na Ciebie Agamika. Chyba, że Pan Tomek nie jest Vatowcem i wtedy brać rachunek. Elik wymaga wpisu na wątku ogólnym rozliczenia kosztów dlatego najpierw trzeba sprawdzić co z Vatem a później wpisać rozliczenie do zapłaty na watku. A co do adopcji to też jestem za tym aby osoba która zna najlepiej Odiego decydowała jak ma się to odbyć. Na przykładzenie mojego niewidomego Cezarka mogę stwierdzić, że jak ktoś chce to bedzie przyjeżdżał do psa w odwiedziny kilka razy przed zabraniem go do domu i wtedy faktycznie taka adopcja odbywa się "bezboleśnie" dla psa. Naprawdę warto poczekać na ten jedyny dom dla Odiego. Cały czas mu kibicuję :loveu: Quote
agamika Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 blondynka próbuje wszystko ogarnąć :diabloti:: 1. napisac do ellik : ze na Odiego za hotel czerwiec lipiec , tyle a tyle , na takie a takie konto /(na ogólnym tez ) 2. dac P.Tomkowi do łapki (najprosciej ? bez zastanwianiasie czy jest czy nie Vatowcem ? ) i wziąsc potwierdzenie wpłaty w postaci fv/rachunku itp ? 3.zeskanowac i przesłać ellik ? Pytam bo potencjalni adoptujący zadają pytania różniaste. ojjj... wiem :roll: moje ulubione ostatnio, ale o innego psa : "itam , jestem zainteresowany adopcją Hektora, ale mieszkam 700 km od Krakowa . Macie na to jakąś radę? " A CO U PLUSKWYYYYYYYYY ???? NUCZYŁY JĄ MOJE SWINIE TROCHE DARCIA SIE I TAKIE TAM ? :D Quote
gusia0106 Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='agamika']blondynka próbuje wszystko ogarnąć : 1. napisac do ellik : ze na Odiego za hotel czerwiec lipiec , tyle a tyle , na takie a takie konto /(na ogólnym tez ) 2. dac P.Tomkowi do łapki (najprosciej ? bez zastanwianiasie czy jest czy nie Vatowcem ? ) i wziąsc potwierdzenie wpłaty w postaci fv/rachunku itp ? 3.zeskanowac i przesłać ellik ? ojjj... wiem moje ulubione ostatnio, ale o innego psa : "itam , jestem zainteresowany adopcją Hektora, ale mieszkam 700 km od Krakowa . Macie na to jakąś radę? " A CO U PLUSKWYYYYYYYYY ???? NUCZYŁY JĄ MOJE SWINIE TROCHE DARCIA SIE I TAKIE TAM ? Może tak być Blondyna:) Quote
Neigh Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Pluskwa - super. Po okresie szpiegowskich działań i wychodzenia tylko w nocy i ukrywania się w domku.......Pluskwa króluje całą gębą:-). Na razie nie jest z Helką w jednej klatce, bo o ile na wybiegu ( jak nie padało wrrrrrrrrr) było ok, to w klatce Helka trochę małej dokucza. Zielone jemy już niemal wszystko ( bazylia nadal beeee). Na rękach gada....wczoraj natomiast wskoczyła na domek i darła się jak opętana. Łiiii łiiii na widok wchodzącego - żarcie niosą - to już norma:-). I jako jedyna sama przychodzi i się nadstawia do głaskania pod brodą. Bardzo rozrywkowa Małolata. Quote
Avaloth Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Znowu jestem "opóżniona" w czytaniu wątków. nie ty jedna.. ja dwa tygodnie neta nie miałam i teraz nigdzie nie wiem o co chodzi.. Odiś na pierwszą Quote
irenaka Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Dostałam informację potwierdającą ogłoszenie Odiego w Moim Psie: "Odi jest w prawym górnym rogu jako pierwszy" Quote
agamika Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='irenaka']Dostałam informację potwierdającą ogłoszenie Odiego w Moim Psie: "Odi jest w prawym górnym rogu jako pierwszy" :loveu: jeszcze raz dziekuje za miejsce :loveu: i za informacje :loveu: Pluskwa - super. Po okresie szpiegowskich działań i wychodzenia tylko w nocy i ukrywania się w domku.......Pluskwa króluje całą gębą:smile:. Na razie nie jest z Helką w jednej klatce, bo o ile na wybiegu ( jak nie padało wrrrrrrrrr) było ok, to w klatce Helka trochę małej dokucza. Zielone jemy już niemal wszystko ( bazylia nadal beeee). Na rękach gada....wczoraj natomiast wskoczyła na domek i darła się jak opętana. Łiiii łiiii na widok wchodzącego - żarcie niosą - to już norma:smile:. I jako jedyna sama przychodzi i się nadstawia do głaskania pod brodą. Bardzo rozrywkowa Małolata. u mnie najlepiej sie z ślepą Wronką dogadywała i jej się trzymała . WRonka w ogóle barrrdzo tolerancyjna świnia, byle dac jej jesć ... reszte generalnie ma od tej strony co bobki wychodzą :evil_lol: gdzies czytałam ze dorosłe swinie tak lubią małolatom podokuczac ;) suuuper :multi: .. u mnie sie pod pólkę chowala :shake: Quote
gusia0106 Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Aga, jeszcze jedno pytanie. Teraz to Odi ile ma tak mniej więcej? - z półtora roku? Quote
agamika Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 tak , na poczatku było mówione ze ma dwa lata, ale jak przyjechał do Krakowa to wyraznie było widac ze jest o wiele młodszy ;) ... tylko to zaniedbanie.... tak więc chłopak wydoroślał namto do ok 1,5 roku własnie ... chyba sie ciachac będziemy w sierpniu :roll: w koncu ... Odi na pewno sie ucieszy :diabloti:... tylko jeszcze z wetem musze to obgadeć Quote
Marzenuś Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Odisiowi zniką jajka? :diabloti: No ja nie wiem, czy będzie z tego zadowolony :diabloti: Quote
Avaloth Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 no czy Odiś będzie taki zadowolony to aj nie wiem :evil_lol::evil_lol: ale najważniejsze zdrowie i dobry domek ;) Quote
Neigh Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Isia & Chester napisał(a):no czy Odiś będzie taki zadowolony to aj nie wiem :evil_lol::evil_lol: ale najważniejsze zdrowie i dobry domek ;) W sumie to należałoby opracować metodę klonowania cudownych ludzi, którzy wprawdzie nieczesto, ale jednak się tym naszym psom zdarzają. A moze zrobić takie allegro - Kosmici poszukiwani....... Quote
marzenna79 Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 [quote name='agamika'] chyba sie ciachac będziemy w sierpniu :roll: w koncu ... Odi na pewno sie ucieszy :diabloti:... tylko jeszcze z wetem musze to obgadeć [FONT=Arial Black]Jak mus to mus Agusiu. :eviltong: Im szybciej chyba, tym lepiej. :roll: Biedny Odiś nawet nie wie, że będzie wkrótce bezjajeczny...:evil_lol: [/FONT] Quote
Avaloth Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 W sumie to należałoby opracować metodę klonowania cudownych ludzi, którzy wprawdzie nieczesto, ale jednak się tym naszym psom zdarzają. o to byłby dobry pomysł ^^ a Odiś będzie na końcu MP w ogłoszeniach czy w tym kąciku adopcyjnym ? Quote
Marzenuś Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 To klonowanie ludzi to całkiem całkiem pomysł. ;) Quote
agamika Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Odik wymienia sierść .. masakra ... co ko wyskubie, wyczesze.. po kilku dniach to samo zastaje :shake: Quote
marzenna79 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 [quote name='agamika']Odik wymienia sierść .. masakra ... co ko wyskubie, wyczesze.. po kilku dniach to samo zastaje :shake: Agusiu, zrób mu z tego poduszeczkę lub pierzynkę na zimę. :eviltong: :evil_lol: A tak na poważnie, to pewnie Odisiowi za gorąco w takie upały, dlatego zmienia sierść... ;) Quote
Avaloth Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 oj wyobrażam sobie, też mam onka, a raczej dinka i jego kłaki są wszędzie mio że codziennie góra co dwa dni jest czesany.. naprawdę poduszek to by się z tego zrobiło już z 5 :D Quote
Neigh Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Isia & Chester napisał(a):oj wyobrażam sobie, też mam onka, a raczej dinka i jego kłaki są wszędzie mio że codziennie góra co dwa dni jest czesany.. naprawdę poduszek to by się z tego zrobiło już z 5 :D Co Wy wiecie o wypadaniu:diabloti:z Tolki sie sypie cały rok na okrągło..........można codziennie odkurzać.......ale tak naprawdę to nie ma to sensu:-) Quote
irenaka Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 A co powiecie na sprzedaż tego "pięknego inaczej włosia" na bazarkach? Może jakieś tupeciki dla facetów?;) Quote
Neigh Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 irenaka napisał(a):A co powiecie na sprzedaż tego "pięknego inaczej włosia" na bazarkach? Może jakieś tupeciki dla facetów?;) Ciotka mojego eks - znana hodowczyni nowofunlandów - kiedyś zgręplowała ( jakoś tak się ten proces nazywa:-) ) sierść i zrobiła z niej włoczkę. Potem na drutach zrobiła sweter. Był bardzo ciepły........ale hihih podczas prania lub zmoczenia.....cóż no pachniał mokrym psem:-)A to jestdość specyficzny zapach. Podobnie jak zapach szczeniaków. Sceniory tak specyficznie pachną.....ja ten zapach kocham:-)Daaawno nie było dziecka w domu Quote
gusia0106 Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Tyyyyyy, weź mnie nie denerwuj....Ja zbieram Variuchowe kłaki w tym celu właśnie. Jakoś kurde nie pomyślałam o zmoczeniu.....:mad: Quote
Recommended Posts