Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po encortonie u Szyszki była znaczna poprawa brzucha,tzn zmniejszył się obrzęk.
Nasz weterynarz powiedział ze Szyszka nie musi byc na diecie Hepatic bo dieta hepatic jest dla psów które maja szanse wyzdrowiec,to jest karma lecznicza. Szyszce to i tak zdrowia nie przywróci wiec moze jesc puszki z małą zawartoscia tłuszczu + ryż i do tego chude mięso. Taka dieta z pewnnoscia jej nie zaszkodzi.
Co do nerek,nic o tym nie wiemy. Weterynarz mówił ze moze duzo pic i duzo sikac bo to normalne.

Koniecznie trzeba sie wypytac lekarza co podawac jej przy takich atakach, zeby tak nie cierpiała :-(

• Replies 999
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje psy prywatne i psy służbowe bywały i są na rozmaitych dietach, ale pierwszy raz spotykam się ze stwierdzeniem, że dieta weterynaryjna jest dla psów, krtóre mają szansę wyzdrowieć. Jeżeli mam cukrzycę - to nigdy nie wyzdrowieję - czy mam przestać przestrzegać diety? wiesz co wtedy ze mną będzie? Po co mam brać insulinę skoro zajadam się ciastem i golonką?
Dieta jest po to, żeby nie obciążać chorych organów - dieta nie leczy, dieta wspomaga leczenie. Pies z mocznicą nie wyzdrowieje, ale podając mu Urinary czy Renal zmniejszę jego cierpienie.
Kurczak i ryż - ok. Ale tylko pierś, a ryż gotowany na wodzie - wtedy jest mala zawartośc tłuszczu.
Co lekarz to zwyczaj. Ja stosuję diety weterynaryjne

Posted

a ja mam takie pytanie - jakie to ciasto było????

A o badaniach krwi - z biochemią i OB, ASPAT - to wskazuje o watrobie - pisałam wcześniej...

Biedna Olenka, biedna Szyszunia...:-(

Posted

musimy sie pozbyc stanu zapalnego, do końca tygodnia jeżdzimy na zastrzyki
nie miała pobieranej krwi, usg też nie tylko sprawdzane serce - jest słabe, badania zostaną zroboine po wyleczeniu tych węzłów bo teraz będą przekłamania , zresztą Szyszka ma próby wątrobowe z grudnia
w przypadku gdyby się taki atak pojawił mam podać no-spa i najlepiej gnać do lekarza (mam nadzieję że już się nie powtórzy a jeśli musi to nie w sobotę w nocy)

Szyszunia czuła się wczoraj fajnie i dziś też radosna , porobiłam zdjęcia ze spaceru ale oczywiście fotograf do d... i wyszło mało:angryy:

czy ten obrzęk na brzuchu jest mniejszy, bo tak powiedziałam że była grubsza
encorton juz mam nie podawać, muszą być przerwy

tak na prawdę wiem na dziś bardzo mało ale już jest leczona:lol:

Posted

A ja wstawie małe rozliczenie Szyszki:

[FONT=Arial]Wpłaty za bazarki:
Eloise – 21 zł
Tygryskowa – 20 zł
Atina – 7 zł
Lawinia – 15 zł
Kida i Olo – 5 zł
Edi100 – 10 zł
Asia-s – 65 zł

Enchantress – 10 zł (nie przelane jeszczena Olenki konto)
Razem: 153 zł

Fundacja zakupiła dla Szyszki karme za 199,10 zł z krakvet która powinna lada dzien dojsc.

Z pienięzy bazarkowych kupiłysmy Szyszce jako wyprawke:
3 x Karma w puszcze, wątrobowa „hepatic” – 30 zł
Zabawka – 7 zł
Obróżka – 7 zł
Razem: 44 zł

Pieniądze przelane dla Oleńki:
34 zł do ręki,gdy odwoziłysmy Szyszke
65 zł z bazarków
80 zł darowizna od pani z Londynu (wysłane 4.01)
200 zł darowizna od pani z Londynu (wysłane 7.01)

Bede to rozliczenie uaktualniac na pierwszej stronie,aby kazdy mógł spojrzec.

[/FONT]

Posted

[quote name='Niewiasta_21'][FONT=Arial]Enchantress – 10 zł (nie przelane jeszcze)[/FONT]
[/quote]
Jak nie przelane ?! Chodzi o te pieniądze za dwie książki ? Przecież kasę przelałam już kilka dni temu i nawet dostałam książki. :cool3:

Posted

Enchantress wybacz,żle to ujęłam. Chciałam napisac ze jeszcze nie zostało przleane na Olenki konto. Ale wpłata jak najbardziej doszła.

Dzisiaj wysłąłam 200 zł, 80 zł przesłąłam w piątek,wiec jutro powinno byc juz na koncie :-)

Posted

dostaliśmy karme 7kg suchego Hepatil i 8 puszek
z tego co obliczyłam to wystarczy na 28dni , przy założeniu że Szyszka zjada 1 puszke dziennie kiedy skończy się suchy
wyzywienie Szyszki to 10zł dziennie w świetle cen jakie są napisane w rozliczeniu a ja już wiem że do końca tygodnia wydam na lekarstwa 150zł , za jeden zastrzyk płacimy 30zł do piątku codziennie jeździmy

powiem szczerze jestem przerażona :shake: