szajbus Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Szyszka nie rób nam takich numerów. Weź się w garść dziewczynko! Olenko trzymamy za was dwie mocno kciuki. Ja mam nadzieję, ze ona z tego wyjdzie, pomimo, ze to tak źle wygląda. Quote
Ayia Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 ogolnie glodowka to glodowka, pic tez nie powinna... choc jak dostaje kroplowki to nie trzeba jej podawac pic :roll: Quote
olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 dałam pół szklanki wydudliła błyskawicznie Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Chciałabym się zapytać o taką sprawę: w podanych wynikach jest: objawy polidypsji i poliurii, Czy wykluczono cukrzycę? Elżbieta Quote
olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ayia napisał(a):ogolnie glodowka to glodowka, pic tez nie powinna... choc jak dostaje kroplowki to nie trzeba jej podawac pic :roll: jej się bardzo chce pić , mlaska cały czas , dałam troszkę to w miseczce dno chciała wydrapać jak już skończyła Quote
olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 waldi481 napisał(a):Chciałabym się zapytać o taką sprawę: w podanych wynikach jest: objawy polidypsji i poliurii, Czy wykluczono cukrzycę? Elżbieta nie wiem nic o cukrzycy a te dwa na "p" nie mam pojęcia co to jest Quote
hanka456 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 troszeczkę tylko, żeby śluzówka byla lekko nawilzona, wyobrażam sobie pragnienie Szyszki tak jak kobiety po porodzie np. cesarskim, gdzie nie wolno pić, a tylko zwilzyć usta. Quote
quasimodo Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 olenka_f napisał(a):jej się bardzo chce pić , mlaska cały czas , dałam troszkę to w miseczce dno chciała wydrapać jak już skończyła A nie masz możliwości kontaktu tel z wetem, żeby tylko o to jedno zapytać? Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Dużo pije..Dlatego pytałam o cukrzycę i te objawy polidypsji i poliurii:shake: Elżbieta Quote
szajbus Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Cukrzycy nie ma. Poziom cukru we krwi ma prawidłowy. Przy chorobach nerek występuje zwiększone pragnienie Quote
olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 quasimodo napisał(a):A nie masz możliwości kontaktu tel z wetem, żeby tylko o to jedno zapytać? dzwoniłam , chyba ma mnie dość:eviltong: ale jest miły zawsze , po odrobince ale lepiej wcale Quote
olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 waldi481 napisał(a):Dużo pije..Dlatego pytałam o cukrzycę i te objawy polidypsji i poliurii:shake: Elżbieta Elżuniu wytłumacz ja Cie proszę to :shake: Quote
szajbus Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 nie jestem wetem ale o ile mi wiadomo to: polituria to inaczej wielomocz, a polidypsja to zwiększone przyjmowanie płynów i wystepuje w wielu chorobach między innymi nerek Quote
olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 szajbus napisał(a):nie jestem wetem ale o ile mi wiadomo to: polituria to inaczej wielomocz, a polidypsja to zwiększone przyjmowanie płynów i wystepuje w wielu chorobach między innymi nerek więc na to jest leczona a już myślałam że coś nowego wypatrzyłyście Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Bo jak się wpisze w wyszukiwarkę objawy polidypsji i poliurii-to wyrażnie są informacje,że to wskazuje na cukrzycę.Stąd moje pytanie. Jak piszecie,że poziom cukru jest właściwy to ok ---------------------------------------------------- Czy ona czesto się załatwia?Trzyma mocz? Ela Quote
szajbus Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Cioteczko ona ma podwyższony poziom mocznika i kreatyniny i dlatego głownie lekarze zajmują się nerkami i bardzo dobrze. Quote
maggiejan Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 olenka_f napisał(a):dałam pół szklanki wydudliła błyskawicznie Może na temat picia wypowie się ktoś kompetentny, kto miał doczynienia z tym schorzeniem/schorzeniami, bo w stanie Szyszki każdy błąd może mieć tragiczne skutki. Quote
hanka456 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Tak jest. To prawda. Tylko że trudno tak patrzeć na cierpiacą psinę. Quote
maggiejan Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ale jak jej podasz wodę, a nie wolno, to jej cierpienie będzie dużo większe... Dobrze by było wiedzieć dokładnie ile można podać. Ja wiem, że Szyszunia jest bardzo biedna i cieszę się egoistycznie, że nie muszę patrzeć na na jej ból, bo nie wiem, co bym zrobiła... Quote
olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 mogę podać troszkę wody, to od weta , skoro tak bardzo się domaga , jeśli zwymiotuje tą wodę to absolutnie nie Szyszunia cierpi zwłaszcza kiedy sie dotknie brzuszka ale cóż zrobic nie można odwracać głowy tylko walczyć a że serce boli , boli i to bardzo jestem tak wykończona psychicznie że czekam tylko kiedy zleci kroplówka i zamykam kebab i idę spać Quote
szajbus Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Słuchajcie może jest ktos kto miał psa chorego na nerki i cos poradzi. Ja wiem tylko tyle, ze w takich sytuacjach pies powinien mieć dostąp do wody , bo ona przez niego po prostu przelatuje i dlatego pies pijąc walczy z odwodnieniem organizmu. Jednak Szyszunia miała kroplówki nawadniające , wymioty ,ma powiększoną wątrobę i nie wiem co doradzić, Olenko czy ona miał robione badanie moczu? Quote
maggiejan Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Olenko, cóż można pomóc w tej sytuacji... Może Morfeusz pomoże i przyśni Ci się coś bardzo miłego...? Każda chwila odprężenia na wagę złota... Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Polidypsja jest to zwiększone pragnienie i jest jednym z objawów nieleczonmej cukrzycy Poliria-zwiekszenie częstotliwości oddawania moczu i jest jednym z objawów nieleczonej cukrzycy --------------------------- Te właśnie informacje spowdowały,że zadałam wczesniejsze pytanie. Ela Quote
szajbus Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 cioteczko duże pragnienie i częstomocz występuje w cukrzycy jak najbardziej, ale nie tylko. Podobnie te objawy masz przy schorzeniach wątroby i nerek. Jednak przy cukrzycy musi być podwyższony poziom cukru we krwi czego nie ma Szyszka. Moja sunia zeszła na cukrzycę. Miała poziom cukru 516 Quote
olenka_f Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 szajbus napisał(a):Słuchajcie może jest ktos kto miał psa chorego na nerki i cos poradzi. Ja wiem tylko tyle, ze w takich sytuacjach pies powinien mieć dostąp do wody , bo ona przez niego po prostu przelatuje i dlatego pies pijąc walczy z odwodnieniem organizmu. Jednak Szyszunia miała kroplówki nawadniające , wymioty ,ma powiększoną wątrobę i nie wiem co doradzić, Olenko czy ona miał robione badanie moczu? nie badania moczu ja nie robiłam a jak to było w Łodzi nie wiem ale chyba dostałabym wynik, więc myśle że nie Quote
Recommended Posts