Wiedźma Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Myślę, że gdybyście wiedzieli, że Brajl będzie taki biedny i chory i że tak będziecie cierpieć razem z nim, to i tak wzięlibyście go do siebie. Podziwiam Wasze wielkie serce i odwagę. Bardzo mocno Was przytulam. Tylko taka ogromna miłość jak Wasza może mu wynagrodzić to, czego doświadczył. Mam nadzieję, że tamtego nie pamięta... Quote
maciaszek Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Dzień dobry Brajlowa rodzino :). Kciuki wciąż zaciśnięte, pozytywna energia nieustająco płynie w stronę Sosnowca! Quote
ANETTTA Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 maciaszek napisał(a):Dzień dobry Brajlowa rodzino :). Kciuki wciąż zaciśnięte, pozytywna energia nieustająco płynie w stronę Sosnowca!ja tez sie pod to podpinała i kciuki trzymam Quote
ewatr Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 maciaszek napisał(a):Dzień dobry Brajlowa rodzino :). Kciuki wciąż zaciśnięte, pozytywna energia nieustająco płynie w stronę Sosnowca! Nic dodać nic ując :lol: Pozdrawiam serdecznie ! Quote
Monia70 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Nieustannie przesyłam same pozytywne mysli !!!!!!!!!!!!!!!! Quote
halcia Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Zycze powrotu do zdrowia,trzymam kciuki. Quote
Izis Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Może osoba, która wystawiała Brajlowi allegro wcześniej wznowi je tym razem jako aukcję cegiełkową na ratowanie jego życia. On przecież długo tak nie da rady walczyć. Trzeba dojść skąd to się bierze a to na pewno niemałe koszty są. Energia jest super i bardzo ważna ale bez pieniędzy niewiele się zdziała u weterynarzy czy w laboratorium :-( Co o tym myślicie kochani? Wiem, ze ten miesiąc to czarny miesiąc w finansach większości z nas. Sama mam pustki na koncie :-( Ale Brajlusiowe siły na długo nie starczą mimo, że dzielny z niego chłopak... Quote
egradska Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ja myślę, że tu musiałaby podjąc decyzję p. Edytka. Na pewno taka aukcja by się przydała, ale może tym razem byłoby lepiej, by nie mieszać do tego fundacji:shake: Braljuś na pewno potrzebuje pieniędzy... Martwi mnie brak wiadomości, ale po cichutku sobie myslę, że może wszyscy odpoczywają ... oby:calus: Quote
maggiejan Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Czy z Brajlusiem lepiej? Czy to krwawienie ustało? Quote
Bila Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Rozwiązaniem byłoby po prostu przesłanie jakichkolwiek kwot bezpośrednio na konto Edyty. Byłoby to na pewno wygodniejsze. Chory pies, to ogromne koszta, to wie każdy, kto musiał długofalowo leczyć psa. :shake: A Edyta przecież oprócz Brajla ma jeszcze cztery piechy. Ja myślę, że każda kwota się przyda, jest nas przecież dużo i na Dogo, i na Owczarku... Quote
Kazoo Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Zgadzam się, najlepszym wyjściem i najmniej problemowym jest wpłacanie bezpośrednio na konto Edytki. Nawet 10zł, które komuś może się wydać mało znaczące , przemnożone przez kilkanaście lub kilkadziesiąt osób, daje znaczną sumę. Quote
israel Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ja robiłem aukcję cegiełkową dla Brajlusia i jeśli Pani Edyta się zgodzi mogę zrobić ponownie. Gdyby pieniądze byłyby wpłacane na konto Pani Edyty nie byłaby to aukcja charytatywna tylko normalna sprzedaż zdjęć. Pani Edyta i ja jako osoby prywatne nie mamy pozwolenia na prowadzenie akcji charytatywnych dlatego poprzednim razem aukcja prowadzona była pod "patronatem" AFNu. Potrzebne by były zdjęcia Brajla, najlepiej z kliniki - niestety takie drastyczne najbardziej przemawiają do wyobraźni. Opis pierwszego ataku, diagnozy lekarzy - jakiś dobry tekst na ten temat - ja niestety nie umiem pisać w sposób chwytający za serce. Wpłacanie po 10 zł (jakby 2 cegiełki) to jest dobre rozwiązanie - tyle osób odwiedza wątek, Brajluś ma wątek na owczarku - na pewno uzbierałaby się spora suma która jest tak bardzo teraz potrzebna. Quote
al-ka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Jestem za każdą formą pomocy,bo taka pomoc jest bezwzględnie konieczna.Wpłacajmy ile kto może.Aukcja cegiełkowa też jest dobra.Jest nas dużo-możemy umieścić ten apel na innych forach. Jeśli ktoś z Was,kto mieszka w Sosnowcu lub jego pobliżu może pomóc własną obecnością i przypilnować trochę "gospodarstwa" po to żeby Edytka i Włodek mogli chociaż trochę pospać- to bardzo proszę zróbcie to,bo odpoczynek i zdrowie jest im bardzo,bardzo potrzebne. Wszystkim przypominam i serdecznie zapraszam na 22-gą, i bardzo proszę aby afirmacja była w czasie terażniejszym w formie twierdzącej(np:Brajl jest zdrowy)Nie można formułować afirmacji- "nie krwawi"-gdyż podświadomość gubi przeczenie i pozostaje-" krwawi".Pozdrawiam bardzo ciepło,ala Quote
Wiedźma Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 W opisie Edytki na gg jest napisane: Brajl lepszy :) Quote
ANETTTA Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 chciałam sie pochwalic galeria mojego benia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9299754#post9299754 brajlus trzymaj sie chłopie ........zdrowiej ;) Quote
Wiedźma Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Napisałam coś dla Ciebie. Pewnie przy Twojej dobrej woli nazwiesz to czymś w rodzaju wiersza. [FONT=Palatino Linotype]Ślepa miłość[/FONT] [FONT=Palatino Linotype][/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Psi ogon [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]alfabetem Braille’a [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]wystukuje miłość do ciebie[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Psie serce [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]alfabetem miłości[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]wystukuje swoją wierność[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Brajl[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]żywy rytm miłości[/FONT] [FONT='Times New Roman'][FONT=Palatino Linotype]„Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu”[/FONT][/FONT] Quote
fizia Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 cytuję z owczarek.pl Moi Kochani Wspaniali Przyjaciele.. "Wasze modlitwy,dobra energia i cudowna wiara przyniosły efekt.. Brajl nie krwawi(odpukuję mocno)Zastrzyki okazały się silniejsze i bardziej skuteczne.Brajl będzie musiał jeszcze je dostawać.Jak to dobrze,ze mąz moze je podawać.Gdybym musiała jeźdzć do weta 3 razy dziennie,to naprawde byłoby straszliwie cieżko.Byliśmy u weta i wróciliśmy niedawno.Jutro rano jedziemy ponownie na badania krwi,a konkretnie czasy krwawienia i czas krzepnięcia. Rozmawialiśmy na temat nadciśnienia czy tętniaka(Poker-dziękujemy za podpowedź)Możliwe są pomiary ciśnienia tętniczego i badania pod tym kątem,ale...Wykonywane są tylko przy pomocy aparatu Dopplera,a taki jest tylko w Klinikach Akademickich tzn.Warszawa,Wrocław. Aby wykluczyć tętniaka czy też poczynić dokładne ustalenia,możliwe jest to tylko w tomografii.Jedyny w Polsce tomograf jest w Warszawie. Zatem można byłoby zrobić oba badania w Warszawie.Problem zasadniczy jednak to koszt.Nie wiem dokłądnie ile takie badania kosztują,ale podobno sporo.Do tego podróz do Warszawy.:shake: Jeśłi jest jakakolwiek szansa na zdiagnozowanie to chciałabym ją wykorzystać.Będę starała się ustalić jutro jakie są koszty tego typu badań i termin wykonania. Na razie odczuwam potęzne zmęczenie i ciągle jeszcze sie boję czy nie bedzie nawrotu i czy naprawdę i tym razem się udało Uściski dla wszystkich i gorące podziękowania. " Quote
red Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Wiedźma napisał(a):Napisałam coś dla Ciebie. Pewnie przy Twojej dobrej woli nazwiesz to czymś w rodzaju wiersza. [FONT=Palatino Linotype]Ślepa miłość[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Psi ogon [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]alfabetem Braille’a [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]wystukuje miłość do ciebie[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Psie serce [/FONT] [FONT=Palatino Linotype]alfabetem miłości[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]wystukuje swoją wierność[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]Brajl[/FONT] [FONT=Palatino Linotype]żywy rytm miłości[/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Palatino Linotype]„Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu”[/FONT][/FONT]:-(:-(:-( rozczuliłam się - to piękne. Ten pies musi żyć...... Quote
Aganiok Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 właśnie, chyba przebadanie Brajla w Warszawie na SGGW to dobry pomysł. Pomimo kosztów ( myślę że Dogomaniacy jak zawsze się zmobilizują) Trzymamy kciuki za Brajlusia! Quote
maggiejan Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 A więc z Brajlusiem lepiej...co za ulga.... Quote
Recommended Posts