Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale cały czas musimy mieć zwarte szyki.
Po lekturze całego wątku widzę, że Nela wcale tego szczęścia nie ma :shake:.Całe dzieciństwo w schronie. Rodzeństwo znalazło domki a ona bidula została tam sama.
Potem Rybcia przez rok o nią walczyła, żeby znalazła domek. Już już prawie był .....i zrezygnował.
A teraz ten koszmar. :-(

Musimy to odwrócić.
Rybciu, czy Ty będziesz mogła pojechać do Neli do tego hoteliku zobaczyć co u niej???
Sorrki, ale nie wiem gdzie mieszkasz i jak masz daleko do Elbląga :oops:

Posted

[quote name='Red Dingo']basiu oby takich dni bylo jak najwiecej
nie otwiera mi sie strona z twojego banerka

Banerek kiedyś zalożyła mi Rybcia. On chyba nieaktualny. Powinnam umiescić w nim psy z mojego Psiego Raju ale nie potrafię tego zrobić .

Posted

Wybaczcie offtop kochani!

Biore udział w konkursie na Blog Roku 2008
Obecnie konkurs jest na etapie glosowania.
Baaardzo bym wszystkich prosila w miare mozliwosci
o glosowanie na moj blog!
Blog opowiada o moich zwierzetach i tych hotelowych =]
Adres bloga dostaniecie w SMS zwrotnym po zaglosowaniu.

Jesli chcecie zaglosowac wysylajcie sms
o tresci A00254 (zero zero nie o o =]) na numer 7144

Jezeli zaglosujecie bede wdzieczna jesli napiszecie mi o tym na priv!
Kazdy glos sie przyda.

Posted

basia0607 napisał(a):
dzisiaj mam dobry dzień. Wydałam ostatniego szczeniaka z czwórki szczeniaków wzietych przeze mnie z tego schroniska. Trafil do super pana.
Rybo to ten gwałcony !

Super Basiu ! :loveu:

Dzisiaj Nela miała dość długi spacerek. Cienko chodzi na smyczy, bo się boi, ale daje radę. :cool3:
W poniedziałek p. Ania będzie gadała z .. yyyyy... :roll: panią weterynarz P. kiedy można Nelę zabrać.. :roll:

Posted

Wreszcie się dobiłam do kompa- niestety jestem na wyjeździe i nie będę miała dostępu do kompa przez ok 3dni az do powrotu do domu- jeśli uda mi si e wbi c to tak jak teraz- na chwilę:cool3:
MAm nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży- i w poniedzialek dowiemy się co i jak-ja na pewno znajdę mozliwoś zeby tu wleźc i sie dowiedziec- chocbym pekła:lol: Pozdrawiam tymczasem wszystkie cioteczki i cieszę sie razem z Basiż z udanej adopcji- chyba nie ma nic piękniejszego niż znaleźc dobry domek dla swoich ulubieńców..oby i dla Neli to był dobry początek- w co wierzę:roll: Proszę o mizianki dla naszej Sunieczki:loveu::loveu::loveu:

Posted

BARDZO, BARDZO się cieszę, że Neluś będzie miała nowy, dobry domek bez męczących podróży, szczególniew jej stanie. I najważniejsze, że wraca do zdrowia :multi:.
Chyba Gonia66 pytała, gdzie mój domek - Grodzisk Wlkp ( połowa drogi pomiędzy Poznaniem a Zieloną Góra ), więc z Elbląga to prawie pół Polski. poza tym kiedyś pewnie będę musiała przyjąc do azylu Koss z jej Antosiem. Obiecuję, że jak do tego dojdzie będzie spała na tapczanie z 4 psami. O! :diabloti:

Posted

[więc z Elbląga to prawie pół Polski. poza tym kiedyś pewnie będę musiała przyjąc do azylu Koss z jej Antosiem. Obiecuję, że jak do tego dojdzie będzie spała na tapczanie z 4 psami. O! :diabloti:

Z 5- ma, -mam jeszcze DOSIĘ -siostre NEL:shiny:

Posted

Zatuszowałam twarz, bo może nie życzyć sobie, żeby był w internecie, prawda? :)
Jest bardzo fajny i przepadam za nim, zawsze , gdy wydaje jakiegoś psa, całuje go na do widzenia ! :)

To Nela, zabierana na izolatkę.

Posted

Historia naszej bohaterki jest, jak tysiace pozostałych , spotykanych na dogomaniackim forum- mówi o ludzkim aroganckim okrucieństwe, zdradzie, rozpaczy porzuconego niechcianego psa,o bólu ,samotności,strachu. Ot, zwykła banalna opowiesc ,jakich miliony ..mozna przeczytać.....

NELA-mała -dokolankowa sunia-w swoim bardzo krótkim zyciu( ma około 2 lat) doznała tego wszystkiego: całe prawie zycie spędziła w "psim wiezieniu" o zaostrzonym rygorze-skazana ....bez wyroku. Dominowana przez inne suki-nie wychodzila praktycznie z budy -szukając tam schronienia-tam tez ją znaleziono-roszarpaną przez swoja towarzyszkę z boksu...spędziła tam 2 dni ,skulona, przerażona ...o czym myslała....???

Neli udzielono juz wymaganej pomocy weterynaryjnej,obecnie przebywa w izolatce,ale to chwilowe rozwiaząnie...schronisko zgodnie z polską norma jest przepełnione.

GDZIE MA POWRÓCIĆ SUNIA???-ona nie rozumie,ze w zwiazku ze zmianą wladzy schroniska -pracownicy zrobią wszystko,zeby ta historia sie nie powtórzyła-ona juz zawsze kojarzyć bedzie to miejsce z kaźnią ,która stała sie jej udziałem!!!!!!!!!!!!

ZBIERAMY FUNDUSZE NA HOTELIK-GDZIE SUNIA BEDZIE REHABILITOWANA I FIZYCZNIE, I CO NAJWAZNIEJSZE PSYCHICZNIE: NOWE MIEJSCE,OBECNOŚC CZŁOWIEKA, CIERPLIWOSC,MIŁOSC I....CZAS TO JEST LEKARSTWO DLA TEGO PSIEGO SZCZYLA
TAKI HOTELIK MAMY -POTRZEBNE FUNDUSZE.!!!

Czy w związku z tym,ze jest to banalna historia, tysiące takich juz było...tysiące ...będzie...możemy być na nią obojętni ,a więc KTO pozostanie wierny i lojalny wobec tych wszystkich pokrzywdzonych, opuszczonymch ...nie zamykajmy oczu i naszych serc..jesteśmy IM to winni

TO tekst na cegiełkowe allegro dla Lilith ..nie wiem,czy dobrze ???na ..cegiełkowe pierwszy raz piszę:oops:

Posted

LILITH - ABSOLUTNIE NIE MOZE TERAZ ZROBIC ..CEGIEŁEK ...NAJWCZESNIEJ ZA TYDZIEN,, NIE TO ZE NIE CHCE -NIE MOZE!!!!
Czy ,ktos może sie tego podjąć???? POTRZEBNE JEST CEGIEŁKOWE ALLEGRO !!!!!!

Posted

[quote name='koss']LILITH - ABSOLUTNIE NIE MOZE TERAZ ZROBIC ..CEGIEŁEK ...NAJWCZESNIEJ ZA TYDZIEN,, NIE TO ZE NIE CHCE -NIE MOZE!!!!
Czy ,ktos może sie tego podjąć???? POTRZEBNE JEST CEGIEŁKOWE ALLEGRO !!!!!!
Więc może niech Lilith zrobi allegro za tydzień?
Tak czy siak na 1 miesiąc pieniążki mamy, z deklaracji :cool3:

Posted

[quote name='Rybc!a']

Zatuszowałam twarz, bo może nie życzyć sobie, żeby był w internecie, prawda? :)
Jest bardzo fajny i przepadam za nim...

Jupi!!...mam kompa na noc, zaraz będzie gorący:lol: Hmmmm...No tak...To my już Rybc!u wiemy, dlaczego Ty tak chętnie chodzisz do schroniska:eviltong:;)...hehhe...a tak na poważnie- śliczna jest ta fotka- Nela cierpiąca, a patrzy (chyba w Ciebie) albo w opiekuna- no prościej- patrzy w CZŁOWIEKA jak w obrazek...ciągle ufa...wierzy...no i tym razem moze i u Neli Wiara uczyni cud....
A jeśli chodzi i cegielki- zgadzam się z Rybc!ą- mogą chyba zaczeka tydzień...poki co kaskę na miesiąc mamy nawet z malutką nadwyżką (jakby co..):roll:
Koss...piękny tekst...ja dałabym go na pierwszą stronę też...mówi tak naprawdę wszystko...Mam nadzieję, że lilith za tydzień bedzie już mogła i wykorzysta go do szlachetnego celu cegiełkowego:loveu: