Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moria napisał(a):
Powoli uczy sie chodzic na smyczy. Na pcozatku nie chciala jesc teraz wcina od razu cala miske. Przy czyszczeniu ran jest super swietna! Z psami sie dogaduje. kilka pierwszych zastosowany6ch metod nie dalo efektu, wiec pomyslalam sobie ze "Kto najlepiej zrozumie psa? Jak nie inny pies?" i wtedy Nela poznala Frotke. Spokojna sunia. Bardzo do ludzi i pomoglo! Chyba zauwazyla ze inne psy podchodza do ludzi i im z tym dobrze =]
Frotka ladnie chodzi na smyczy wiec jak zaprzyjazni sie z Nela mam nadzieje ze beda chodzily razem.
Jesli ktos mial okazje zobaczyc jak zucala sie w schronisku na smyczy w sobote... zapewniam ze juz jej przeszlo! =] Smycz juz nie jest wrogiem publicznym numer 1 =]

Dziękujemy za informacje :lol:
Cioteczki, podjęłyśmy bardzo dobrą decyzję umieszczając Nele w tym hoteliku. Szanse Neli na dom wzrosły o 200%
:Rose:

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Dziękujemy za informacje :lol:
Cioteczki, podjęłyśmy bardzo dobrą decyzję umieszczając Nele w tym hoteliku. Szanse Neli na dom wzrosły o 200%

Negri, proszę, przelej na to konto jeszcze 25zł.
Dziękuję . :loveu:

Posted

Negri_2008 napisał(a):

I o to nam wszystkim chodziło:multi::multi::multi::multi: No...ale też samo to, że Nela jest już bezpieczna i szczęśliwa...to spora nagroda dla nas..a jak już znajdzie domek- to...hmmmm upijemy sie ze szczęścia, po czym znajdziemy w tempie expresowym następna bidulinę i umieścimy ją w hoteliku...:eviltong::multi::multi::multi:

Posted

może jeszcze któraś miałaby szelki dla Nelci, bo te ktore nosi pogryzła i jest obawa, że może sie zerwac ze smyczy, a te które ma może któraś potrafilaby zreperować.

Posted

Dziewczyny, jak myślicie, w tym miesiącu mamy jeszcze 19zł, może przelejemy je do hotelu i za te pieniążki kupią Neli nowe szelki ( stare pogryzła ) ?
Nowe zdjęcia dodaję do 1 postu, są świetne.

Posted

Rybc!a napisał(a):
Dziewczyny, jak myślicie, w tym miesiącu mamy jeszcze 19zł, może przelejemy je do hotelu i za te pieniążki kupią Neli nowe szelki ( stare pogryzła ) ?
Nowe zdjęcia dodaję do 1 postu, są świetne.

Chyba tak trzeba zrobić.

Rybciu napisz tylko czy szelki zakupi Moria i czy trzeba przelać pieniądze.

Nela na zdjęciach w hoteliku jest zupełnie innym psem :loveu:

Posted

Nela w hoteliku to normalnie...hmmm..miodzio..na te trudne ostatnie dni...pełne smutku...te fotki Neli są osłodą i nadzieją, że jednak warto...bo miałam chwile zwątpienia, kiedy w ciągu dwóch dni zapaliłam trzy świeczki...(Szamanek, Koszałek, Azorek...
[*])...ale gdy dziś ujrzalam Nelcie- z wysoko postawionymi uszami i zupełnie innym wzrokiem- patrzącą wesoło i jakoś tak...hmmm...zawadiacko...to nawet nie ma porównania...jaka jestem szczęśliwa, ze Nela ma już dobrze...jak zwykle..szczęście w nieszczęściu...ale mam nadzieję że limit nieszczęści dla Neli już się wyczerpał- teraz może być już tylko lepiej:lol::lol:...co ja piszę..teraz BĘDZIE JUŻ TYLKO LEPIEJ:multi::multi::multi:

Posted

Red Dingo napisał(a):
jaki rozmiar szelek bylby dobry dla Nelci ?... ja jej wysle w prezencie .. aby sie cieszyla ze spacerkow

rozmiar L najprawdopodobniej
bo te co ma na sobie to xl ale takie zwykle bez firmowe ma okolo 60cm w klacie moze troszke wiecej ;)
napewno sie ucieszy z prezentu :multi:

Posted

Boze ,jak ona jednak przypomina moja dziewczynke( a swoją siostrę) -tak bardzo sie ciesze.....-cudne to miejsce,w którm piesy tak sie ":pprzeanieielają"

basiu0607- :loveu::loveu::loveu:- Ty wiesz za co. Za wszystko....

Posted

szelki M maja rozmiary :
Szerokość taśmy 18mm ,
Obwód przy szyi 37cm - 53cm ,
Obwód przy barkach 42cm – 65cm

a L :
Szerokość taśmy 25mm ,
Obwód przy szyi 52cm - 78cm ,
Obwód przy barkach 55cm - 89cm

prosze obecna opiekunke o pomiary naszej slicznotki :) .. i wybranie ktory rozmiar bedzie dobry

Posted

identyczne wymiary jak te L maja te szelki co ma na sobie bo ja kupowalam tylko ze to xl pisalo;)
no ale dla pewnosci niech zmierza zeby na mnie nie bylo ;)