arjuna Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 pies posiada tatuaż w pachwinie. Wygląda wiec na to, że mamy do czynienia z psem rasowym. Quote
doddy Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Wiemy ;) Wlasciciel nigdy tego nie ukrywal ;) Quote
arjuna Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 ok,.po prostu odniosłam się do wypowiedzi poprzedniego opiekuna psa-który twierdził, ze pies nie ma tatuażu. postaramy się dowiedzieć z jakiej hodowli pies pochodzi, może hodowca coś poradzi? swoją drogą-to podobno jeden z pierwszych rasowych astow na naszych terenach, to nieprawdopodobne jak bardzo piesek jest zaniedbany. Ma połamane 2 zęby-dowiedziałam się, że kieł został mu złamany...butelką, kiedy wlasciciel napierniczał Ramireza, bo tamten gryzł się z innym psem...nie ma to jak profesjonalne rozdzielenie zwierzecia... Quote
pusia2405 Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Co ten pies musiał przeżyć w swoim życiu:-( Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej i trzymam kciuki za chłopaka. Quote
darunia-puma Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 dokladnie oby bylo tylko lepiej zgadzam sie z pusia za duzo juz cierpienia daj znac arjuna jak bedziesz cos wiedziala i skontakujesz sie z hodowca Quote
doddy Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Przypominam, ze pilnie potrzebne dalsze finanse! Fakt, ze Monika dala tymczas nie oznacza, ze wziela sobie na barki leczenie Ramireza. Potrzebne jest wykonanie kastracji, zrobienie RTG lap, zakup Arthoflexu. Jakos kazdy stal sie obojetny na tego psiaka... Quote
andzia69 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 ja wystawiłam allegro cegielkowe dla przystojniaka...ale na razie cisza jak makiem zasial:-( Quote
solito Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 andzia69 napisał(a):ja wystawiłam allegro cegielkowe dla przystojniaka...ale na razie cisza jak makiem zasial:-( Andzia, a możesz tu wstawić link do tej aukcji? Quote
zdrojka Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Oby coś się ruszyło z cegiełkami, często tak bywa, że początki są kiepskie. Postaram się wystawić jakiś bazarek, ale to dopiero jutro, tzn. dziś :evil_lol: Quote
andzia69 Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 wstawiam link do aukcji cegiełkowej Fuksa: http://www.allegro.pl/item275373722_fuks_cudem_ocalony_ratujmy_razem_.html Quote
zdrojka Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 A ja obiecany bazarek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9026199 Quote
arjuna Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 pies ma stan zapalny uszu, potrzeba mu biotyny, bo ma sierść w tragicznym stanie(a śpi w kojcu), potrzeba arthroflexu, bo ma cos ze stawami przednich łap, potrzeba na kastrację, na rtg łap, na badania krwi...a tu cisza.... nie jestesmy w stanie pokryć tych wszystkich wydatków-możemy mu zaoferować jedynie spanie i jedzenie(a trzeba Wam wiedzieć, że pies nie toleruje dobrze niczego poza ryżem, warzywami, wołowiną i indykiem-inaczej ma mega biegunkę)-nwet nasze własne psy tak nie jadają, a to niestety kosztują. prosimy o wspieranie fundacji, niedługo bedziemy musieli sie pozbyć psa....a jeśli do tego czasu nie uzbieracie na kojec dla niego, czy nawet na hotel-pies się znajdzie na bruku lub w schronisku.. Quote
darunia-puma Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 arjuna a do kiedy ramirez moze u ciebie byc? aha i jeszcze jedno na pewno jak juz pisalam znajde jakies rzeczy na bazarek ale sama go nie wystawie czy ktos z wałbrzycha moglby sie ze mna skontaktowac i zrobic to za mnie?ja moge dac jakies rzeczy ale niestety nic wiecej.prosze o wiadomosci jak moglabym przekazac rzeczy? Quote
andzia69 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 prosimy o pomoc - może ktoś ma zbędne rzeczy, o ktorych wpomniała arjuna???? A co do arthrofleksu...ja kupowałam "ludzką" glukozaminę i chondroitynę z firmy Olimp i ją dawalam mojej suce;) Wychodzila dużo taniej - tak poradzil mi wet Quote
Apbt_sól Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Darunia , jak masz czas mozemy sie jakos umowić i wezme bazarkowe rzeczy . Mi pasuje po 17 codziennie . Dzieki :) Quote
arjuna Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 darunia-puma napisał(a):arjuna a do kiedy ramirez moze u ciebie byc? aha i jeszcze jedno na pewno jak juz pisalam znajde jakies rzeczy na bazarek ale sama go nie wystawie czy ktos z wałbrzycha moglby sie ze mna skontaktowac i zrobic to za mnie?ja moge dac jakies rzeczy ale niestety nic wiecej.prosze o wiadomosci jak moglabym przekazac rzeczy? ile może być to ja jeszcze nie wiem. chciałabym jednak, by każdy, kto interesuje się losem tego wspaniałego psa-myślał o nim jako o bezdomnym - bo trzeba już teraz zbierać pieniadze na jego życie...nie chce sytuacji, w której pies będzie musiał znaleźć sie na bruku, pomocy userów nie będzie-i czeka go schornisko. trzeba uświadomić ludziom, że choć teraz psu śmierć nie grozi-to za tydziń czy miesiac-może tutaj znowu być tragedia. to naprawdę fantastyczny pies, idealny do domu z dziećmi, dziś nawet lizał moją fretkę-choć pies tego typu najczęściej bywa do tego typu zwierząt agresywny. my już nie wiemy, co mamy robić-pies potrzebuje leczenia,ucho napieprza go tak, że nie mogę mu nawet głowy dotknąć, bo piszczy. andzia-do "olimpu" zaufania nie mamy-zresztą były robione badania pod kątem składu w specyfikach tej firmy, okazało się, że zawarto tam jedynie sladowe ilości substancji, które widnieją na etykiecie. ludzcy chirurdzy nawet biorą arthroflex gdy mają problemy ze stawami-choć to drogi specyfik, to jednak niezawodny. sprawdziłam go na kilku psach-daje świetne efekty i tym chcialabym leczyć ramireza(130 zł. kosztuje 0,5 litra specyfiku-wystarcza na bardzo długo). Quote
justynavege Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 jak mozecie wpiszcie w tytuł wątku ze pilnie potrzebne pieniadze na leczenie Quote
zdrojka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Arjuna, to on to ucho czy uszy ma nieleczone?!? Przepraszam, nie obraź się za napastliwość pytania, to co się dzieje? Kasa jest problemem? Jeśli tak, to na gwałt zaczynamy zbierać! Postaram się pomóc tyle, ile mogę... Quote
CASIA&ttb Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 uszy nie są leczone z powodu braku środków na weta :(-pies cierpi a nie jesteśmy wstanie mu pomóc gdyż nawet u Swojego weta już mamy dług za leczenie różnych bid... Quote
zdrojka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Na razie z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101224 jest 30 zł, wiem, że to niedużo, ale jutro ruszam na poszukiwania. Quote
CASIA&ttb Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Dziękujemy ZDROJKA,z mojego bazarku na astowym forum tez 30zł sie uzbierało,najgorsze jest to że Ramirez ma jeszcze 480zł długu za hotel... :( Quote
darunia-puma Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 w takim razie wiola ja jutro (bo dzis juz nie zdarze)po pracy wyszukam na ramireza jakies *******y na bazarek i moze przedwstepnie umowimy sie na srode na popoludniu ze do mnie wpadniesz i je wezmiesz?ale jakby co to mamy kontakt telefoniczny Quote
Apbt_sól Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Darunia , nie ma problemu - dzieki ! Zdrojka dziekujemy za bazarki :) Casia:) Quote
Recommended Posts