Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś poźnym popłudniem na jedej z dzielnic Wałbrzycha został znaleziony pies ast -tatuowany- najprawdopodobniej Z . Legnicy.Ale to sie jeszcze ustali dokladnie.
Pies lezał bez ruchu - okazało sie ze chwile predzej tam bójka dwóch mezczyzn .
Jeden był z ast ,drugi zas z podchalanem w kagacu .
Gdy owi ludzie sie bili ast gryzł sie z podchalanem ,zerwał mu kaganiec i skoczyło sie smiercią podchalana :placz: :( ast jest bardzo pogryziony jego właściel uciekł pozostawiajac ledwie zyjacego psa na pastwe losu - po spozyciu..:angryy:
Rita i Iza które go znalazły zabrały psa do weta wiec jest opatrzony i poszyty.
Wszystko Rita zogłsila na policje.
Ów człowiek poniesie srokie konsekwencje za śmierć podchalanka :-(
i narażenie na śmierć "swojego" psiaka!:mad::mad::angryy:
Ma na głowie 27 ran szarpanych i jedna szyta na 7 cm.
Obejrzałam psika , ma zeby w tragicznym stanie , zapaprane uszy strasznie :( - to wiem tak na świezo pozniej obejrze go dokladniej.
Fuks bo takie ma imie narazie - do czwartku jest na tymczasie .
Szukamy nawet płatnego tymczasu u ludzi doswiadczonych z tą rasą .
Coś wiecej o charakterze Fuksa napisze jak jutro go zobacze juz po narkozie.
Zdjecia okropne ale jak na złość padły mi wszystkie akumulatory ,:angryy:
jutro postaram sie zrobić lepsze!
Dzieki Ricie i Izie pies zyje! i dostał drugą szanse! :loveu::multi:

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże dziewczyny :loveu:..........jak dobrze, że Wy tam byłyście.
Chyba Was Bóg tam zesłał żeby pomóc temu psiakowi :shake:
Ależ biedak jest pogryziony :-(
Mam nadzieję, że ten $#%^$#@ :angryy: :angryy:....odpowie za śmierć podhalanka i za to w jaki sposób potraktował swoją psinę (także narażając go na śmierć )

Posted

Narazie jest u znajonego Rity ale nie chcemy by tam został na tymczasie - teraz to sytuacja awaryjna.
Moze byc nawet płatny jakoś damy rade .
No i najwazniejsze jaki pies jest -charakter - bo ez tego ani rusz domu szukać.
Kastowanko oczywiscie bedzie ale dopiwro jak sie wygoii chlopak ,bo narazie szyty i nie zaciekawie wygląda.
Zeby - sa połamane tragedia werecz , wiec i tym trzeba bedzie sie zajać- obejrzec go zabardzo nie mogłam po Jasiu był a ruszac go nie chciałam bo obolały cały zapewne .
Jutro jeszcze go obejrzymy i tataz trzeba dokladnie odczytac - dowiemy o właściela wtedy o jego dane .
Droga długa i ciezka bedzie.... :(
Ale mam nadzieje ze Fuksik da rade
Fuks narazie na oko ma okolo 7-8 lat , ale to sie jeszzcze okaze , na taki wiek wskazuja zeby bo sa fatalne ale to mze być i oznaka zaniedbania a pies moze być młodszy!

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Czy już ktoś kontaktował się z doddy w tej sprawie :roll:
Napisałam jej info.....jeśli już też to ktoś zrobił to dostanie dwa :razz:

Nie zdazylam jeszcze do niej napisać -dzieki wielkie:), ale Doddy tez zapsiona , ciezko o tymczasu nawet powiem bardzo ciezko :placz:.
Moge chlopaka wypadać jaki jest i ect. ale zabarc go nie moge , bom zapsiona psami co obcych niet :-( a i jego nie znamy - wiec tymczas bez psów być musi i napewno nie laik

Posted

Ja proponuje umiescic chlopaka w hotelu k. Wroclawia.Od Was nie bedzie wybitnie daleko, ale miejmy nadzieje, ze za daleko dla wlasciciela.
Do hotelu moze jezdzic kiddy i nawet cos doszkalac psiaka.

Istnieje mozliwosc doleczania psiaka w hotelu z tego co pisala kiddy.

My sie dolozymy w miare mozliwosci do finansowania.

Posted

na razie pies jest jest u mojego znajomego pod nosem, musimy odszukac własciciela psa!!! Wczwartek mamy wizyte kontrolna u weta, musimy tam byc, poki co nie chce zmieniac mu lekarza , do tego mam zaufanie i zawsze moge na niego liczyc.Własciciel zagryzionego psiaka złozył na komisariacie pismo od weta, ktory stwierdził zgon psa w skutek licznych obrazen. Jestem taka wsciekła, ze nie udalo sie uratowac tamtego białaska, z tego co wiem to znałam go z widzenia, jak chodziłam na spacery z moimi aniołami.
Doddy, slicznie dziekuje z chec pomocy, na razie sprawa jest w toku.Jezeli bede potrzebowała pomocy odezwe sie do Ciebie na pw.Mam tez ogromna prosbe, podaj mi na pw swoj nr telefonu wtedy wyjasnie Tobie co i jak.
Viola -Tobie tez bardzo dziekuje za pomoc, a wszystkim na watku Fuksa za zainteresowanie. Leczenie bedzie pewnie długie i kosztowne, ale postaramy sie, aby wyzdrowiał i znalazł lepszy dom i prawdziwego przyjaciela a nie padalca, ktory zostawił go na pewna smierc.

Posted

no to już jest jak na parę dni za dużo jak dla mnie,najpierw ja znajduje wyrzuconą z samochodu maleńką suczke a teraz Fuks... :( ,to może obrazować co sie dzieję w tym naszym cholernym mieście(wałbrzych)

mam w domu 10 talerzyków (frisbee) z logo danona(actimel) może na bazarek je wrzuce a kasa pójdzie na pomoc dla Fuksa,dziewczyny co Wy na to??

EDIT
czy Fuksowi jest potrzebna krew,stracił jej dużo w czasie walki i jest słaby a moja suka juz oddawała krew i może to zrobić w każdej chwili!!!

Posted

Ulaa napisał(a):
:-o:-o:-o
A czy jest możliwe, że on był szkolony do walk?

Raczej nie sadze by był szkolony do tego celu a walka miedzy nim i bialaskiem :placz: wynikła z sytuacji bójki ich właścieli. :(

Casiu za bazarek :loveu: i za krewke - w razie czego damy znać.:loveu:
Ciotka rob bazarek ;) a ja cos znajde i jeszcze dorzuce :cool3:

Justynko - oby udało sie sciagnac od niego zaplate za to -ale tu wchodzi w gre chyba sad...

poproudniu foty Fuksa i reszta,

Dziekujemy!!
Rita wiesz ze jak cos to niema sprawy.....:cool3:

Posted

fidelek2 napisał(a):
Czekamy na fotki i wieści z oględzin ;)

Po pierwszym wpłacę grosika na Fuksa. Na jakie konto można wpłacać?

Fundacja Ast:loveu: udostepnila nam konto :razz:
Liczy kazda złotóweczka dla Fuksika wiec piniazki mozna wpłacać na :

AST - Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
nr. konta: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
Nr KRS: 0000006471

z Dopiskiem "FUKS"

Dziekujemy za kazdą najmniejsza wpłate , to dla Fuksa ogromnie wiele znaczy!!

Posted

FUKS troche doszedł do siebie...był na spacerku z na razie jest spokojnu i bardzo wylekniony, pewnie tez obolały
Jutro wizyta kontrolna , jezeli sie okaze , ze niebezpieczenstwo mineło musimy przetranspotrowac psa pod Wrocław. Nie moge narazac siebie i osob bioracych w tym udział na jakies akty wandalizmu grozace nam ze strony własciciela psa, bo z tego co sie dowiedziałam to niezłe ziółko....