andzia69 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 W górę Fuksiku - niech ci sie fuksnie domek!!! Quote
Apbt_sól Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Przypominam o Fuksie- potrzebuje szczepień -Arto , kastracji i oczywiscie domku. Doddy - jak wyglada stan konta Fuksa?(tzn-ile na minusie... :( ) Quote
arjuna Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 to chyba pierwsze święta ramireza bez domu... pies się marnuje w kojcu, pomocy znikąd...w powietrzu już pachnie schroniskiem.. myslalam, że finał tej historii będzie weselszy, tym bardziej, że to pies idealny... Quote
doddy Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Postaram sie w najblizszym czasie nadrobic zaleglosci co do wplat Fuksa. Monia Wesolych Swiat. Wysciskaj Fuksa ode mnie. Quote
Apbt_sól Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 ogłszenia - poaktualizuje jutro . Monia jaki dac kontakt? po świetach wpłace pieniachy na chlopaka bo narazie pusto w kiermance:( Quote
arjuna Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 szykuje się dom dla ramireza, oby wszystko sie udało. prosimy o wpłaty na leczenie psa(wciąż powracające zapalenie ucha, krew, zeskrobiny z ogona(bardzo łysieje), u psa pojawił się też guz-w okolicy łopatek, jeśli nie zejdzie w ciągu tygodnia-trzeba też będzie sie tym zająć)...pies w takim stanie nie może być wydany do nowego domu, prosimy wiec o pomoc. gdy pies będzie już miał dom, także będziemy was prosić o finansowe wsparcie w razie choroby psa-nowi przyszli właściciele boją się wziąć starego psa do siebie właśnie ze względu na duże ryzyko różnych chorób.. Quote
andzia69 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 to cudownie, że jest szansa dla niego:loveu: na pewno nie zapomnimy!!!! Arjuna - podaj mi na pw nr konta to po nowym roku cosik wyślę:oops: Quote
Apbt_sól Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 BAZAREK Wszystko pojdzie na fuksa, wprawdzie to pewnie nie wiele bedzie ale zawsze pare groszy wiecej;) Quote
arjuna Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 andzia69 napisał(a):to cudownie, że jest szansa dla niego:loveu: na pewno nie zapomnimy!!!! Arjuna - podaj mi na pw nr konta to po nowym roku cosik wyślę:oops: kochana, wszystkie pieniążki niechaj wpływają na konto Fundacji AST z dopiskiem FUKS. Na pewno się przydadzą. Dzięki za pamięć;) Viola-Tobie tez wielkie dzięki. szkoda tylko, że tak mało osób proponujących relaną pomoc:( Quote
Apbt_sól Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 no coz , trzeba sie liczyc z tym ze na poczatku na sensacje jest "szał" im bardziej pies pokaleczony.... :( A pozniej - cisza.... obiecanki cacanki - to tak na marginesie... W kazdym razie jak liczyc to tylko na siebie - niestyty, nie ma to jak pozbyc sie problemu.... nie? Quote
darunia-puma Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 ciesze sie wiola ze wystawilas juz bazarek i widze ze rzeczy sie ciesza zainteresowaniem jak je sprzedasz daj znac to dam ci kolejna partie rzeczy na ramireza Quote
Apbt_sól Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 No ba! odezwe się napewno :) własnie wlepiam foty z ksiazki;) i chybasama ją zalicytuje :razz: Quote
darunia-puma Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 z ktorej ksiazki bo tam jest kilka ? a reszte rzeczy tez wystawisz w tym bazarku ? Quote
Apbt_sól Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 Wirusy-fajna jest , nawet bardzo :diabloti: Quote
arjuna Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 darunia-puma napisał(a):ciesze sie wiola ze wystawilas juz bazarek i widze ze rzeczy sie ciesza zainteresowaniem jak je sprzedasz daj znac to dam ci kolejna partie rzeczy na ramireza dzięki za pomoc, miło, że chociaż Ty nie jesteś gołosłowna i pomagasz tyle ile możesz. pozdrawiam 3 stycznia jedziemy do wrocławia, jeśli pies się spisze-zostanie tam warunkowo. jeśli współpraca będzie się układać i nie będzie problemów z pomocą finansową ramirez zyska bardzo dobry dom. do tego czasu pies zostanie zaszczepiony i odrobaczony. Quote
_Mikuunia_ Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 te zdjecia wygladaja strasznie! biedna psina:( Quote
Apbt_sól Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 przypominam ze Fuks potrzebuje pomocy... wciaż . Doddy znajdziesz miniutke by zobaczyc jak maja sie finanse psa? wiem ze jestes zalatana :( Quote
darunia-puma Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 arjuna nie ma sprawy zawsze do usług tak jak powiedzialam zawsze znajde w domu rzeczy krote innym mogą sie przydac a mnie juz nie za bardzo jakby ludzie chcieli to w kazdym domu takie rzeczy sie znajda Quote
doddy Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Wczoraj spislam wplaty Fuksa od listopada to jak wrócę do domu to wkleję. Quote
Apbt_sól Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 RITA! Ramirez na się dobrze - jak byś sie martwiła,wiesz..... Niewiem czemu nie odzywasz sie ... moj telfefon masz... a moze teraz zakopany lezy w ogrodzie Moni... hm...? Jak Rami nie mail sie gdzie schronić , moj tel sie znalazł a teraz juz nie... Dody czekamy cierpliwie:) Quote
arjuna Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 domu dla ramireza najprawdopodobniej nie będzie. pies okazał się chory bardziej niż sądziłam. Byliśmy dziś u lekarza: oprócz przewlekłego zapalenia ucha, które leczymy teraz clotrimazolem, pies cierpi na hiperandrogenizm. Są podejrzenia raka jąder i wskazaniem jest natychmiastowa kastracja psa-zanim prawdopodobny rak rozsieje się po organiźmie. pies ma zrobiony komplet szczepień-poniżej wklejam zaświadczenia. na lysiejący makasrycznie ogon(związane z hiperandrogenizmem) dostaje biotynę z cynkiem, lorinden na ucho clotrimazol za tydzień zostanie odrobaczony(dziś przy szczepieniach nie można) jeśli fundacja AST nadal chce pomóc i wyłoży pieniądze-pies zacznie dostawać arthroflex-bo łapki też sa w kiepskim stanie... są podejrzenia przerostu prostaty... ogolnie to się załamałam-nie mamy pieniądzy na kompleksowe leczenie psa, ostatnia szansa psa na normalny dom zniknęła, odkąd pies jest u nas-wszystkie wydatki pokrywamy sami. poza pomocą Violett i Casi, kilku dziewczyn z dogo i stąd,i obietnicą pomocy z fundacji AST-nie możemy na kogo liczyć. ja już nie mam pomysłów co robić dalej. Quote
andzia69 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 o matko:placz::placz::placz: Arjuna - co to jest to hiper...cos tam??? ile kosztuje kastracja???? Quote
doddy Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Moniko tak jak pisalam, dla mnie kastracja moze byc nawet jutro. To samo z Arthoflexem. Quote
arjuna Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 [quote name='andzia69']o matko:placz::placz::placz: Arjuna - co to jest to hiper...cos tam??? ile kosztuje kastracja???? skopiowałam: U psów dotkniętych hiperandrogenizmem obserwuje się przerost gruczołuogonowego, zmiany o charakterze gruczolaków lub przerostu w gruczołach okołoodbytowych i przerost gruczołu krokowego. Także w przypadku tego zaburzenia skuteczną terapią jest kastracja psa. co do kastracji przeprowadzona zostanie za jakieś 2 tygodnie-czyli jak najszybciej. Quote
Recommended Posts