Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jakaś tam sól - pisze co mysli i jej Fe i Be - maja na celu unikniecie tragedi i by nie zapomiono po jakis przejsciach jest pies i nie robiona na z niego na siłe anioła -tzreba byc swiadomym z jakim psem ma sie doczynieia.
jestem ostanią osoba która by napedzała MIT MORDERCY!- własnie w tym sek by tego uniknać - myslałam ze wspólny cel........

a czy moje doświadcznie jest z ulicy , czy nie to zamin tak napiszesz powinieś zweryfikowac- to samo moge napisac o Tobie a nie mam zamiaru podwazać Twoich kompetnecjji gdyż Cie znam .
Ani razu nie napisałam ze zle sie psem zajmujesz wiec o co do mnie ziejesz?
chwała Ci za to ze jest u Ciebie i poktoć to powtórze .
Nie szargaj z błotem kogos o kim nie masz zielonego pojecia.

Ps. Fuks na ocieplaną bude jakas?

Dziekujemy za wpłaty w imieniu Fuksika :)

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A_Cichy napisał(a):
A z jakim psem mamy do czynienia? Jakież to fakty z jego życia napawają grozą niektóre użytkowniczki. Chyba zacznę wchodzić do kojca w ringo :diabloti:

wchodź do kojca na golasa nawet ale nie zapomnij że Ramirez jest psem już ukształtowanym i to że w chwili obecnej nie wykazuje pewnych cech nie oznacza że taki z niego aniołek-pies jest w nowym środowisku,po zabiegach chirurgicznych i potrzebuje czasu żeby odzyskać równowagę psychiczną.Ja mu życze z całego serca tego żeby pozostał takim kochanym ciapkiem i znalazł swój kąt u człowieka który będzie go traktował tak dobrze jak robisz to Ty,niech wkońcu zobaczy że człowiek nie tylko potrafi krzywdzić ale że kocha i nie pozwoli zrobić mu żadnej krzywdy.

pozdrawia użytkowniczka z pit bullem i amstafem po przejściach ;)

Posted

Fajnie że Fuksik zdrowieje i że ma taki świetny DT , większość psów o osobistym szkoleniowcu może tylko pomarzyć.

Ale moim osobistym zdaniem to w jaki sposób Fuks zachowuje sie przy Tobie nie oznacza że tak będzie sie zachowywał zawsze. Jesteś osobą doświadczoną, przkazującą mu jasne instrukcje i sygnały i pewnie jesteś dla niego przewodnikiem. Niestety wiele osób nie potrafi stać sie przewodnikeim własnego stada , a pies błyskawicznie wyczuwa takie rzeczy. Tym bardziej amstaff bo trzeba powiedzieć że absolutnie nie jest to rasa morderców, ale napewno jest to rasa która ( jak wszystkie) potrzebuje konsekwentnego prowadzenia i choć minimalnej wiedzy o prowadzeniu psa. A takich ludzi znaleźć niestety co raz trudniej.

Mam nadzieję że Fuks zawsze będzie taki jak przy Tobie , lecz musimy brać pod uwagę różne sytucje które moga sie zdarzyć w jego przyszłym domu.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy pomogli Fuksikowi .

"Zwykła amatorka " ;-)

Posted

Miałam mało czasu na pisanie, ale bacznie sledziłam watek...
Moi drodzy prosze, nie szukajmy dziury w całym, po co wasnie i niepotrzebne uniesienia. To fakt, ze Apbt sol załozyła watek psa , pomogła kiedy ja o to poprosiłam i dziękuje za te pomoc jednak ale to ja go miałam pod okiem cały czas,to ja go zabrałam z ulicy i zawiozłam do lecznicy, to ja spotykałam sie z nim na spacerach , szukałam dla niego domu , schronienia i spokoju. Cichy to człowiek z doświadczniem głowa na karku .Jest naszym przyjacielem, zawdzięczamy mu sporo...
Nie mam zamiaru rozpisywac sie o rasie i doswiadczeniu z astami, bo takowego nie mam. Poznałam tego psa w krytycznym dla niego momencie.Nie był agresywny ani dla mnie czy tez mojego dziecka, całkowicie spokojny u człowieka , który wział go pod swoj dach po wypadku.
Wszyscy mamy na celu dobro zwierzat, ale nie skreslajmy psa bo ma przeszłosc.Jezeli zostanie zaadoptowany to trafi tylko w rece osoby ktora wie jak postepowac z takim psem,ktora poswieci mu mnostwo czasu i serca, na pweno nie trafi w rece laika lub kolejnego szalenca.
Ja mam w domu tez dwie duze sunie, w tym jedna po przejsciach .Przebyłysmy długa droge i wiele jeszcze przed nami...
Dlatego jeszcze raz prosze o spokój na watku Fuksa, pomagajmy sobie wzajemnie, wymieniajmy doswiadczenia a nie skaczmy sobie do gardeł

Posted

W rzexczy samej - nie skaczmy do gardeł!

teraz najwazniejsze jest znalezienie domu a nie przepychanki słowne .
Rita psa znalazła i zabrała go do weterynarza.

W góre po domek!

Posted

Witam, jeżeli kogoś uraziłem przepraszam, mam ostry chrakter (niejeden pies może mi pozazdrościć) :lol:

Ramirez jest w kojcu z budą ocieplaną. Nałożyłem mu sporo słomy i ma swój ulubiony kocyk. Nie ma niestety możliwości aby go przenieść do kojca z grzejnikami ponieważ są tam na razie szczeniaki. Robimy co możemy, pies ma zwiększone racje żywnościowe, a wieczorem podawane podgrzane.

Pozdrawiam

Posted

A_Cichy napisał(a):
Witam, jeżeli kogoś uraziłem przepraszam, mam ostry chrakter (niejeden pies może mi pozazdrościć) :lol:

Ramirez jest w kojcu z budą ocieplaną. Nałożyłem mu sporo słomy i ma swój ulubiony kocyk. Nie ma niestety możliwości aby go przenieść do kojca z grzejnikami ponieważ są tam na razie szczeniaki. Robimy co możemy, pies ma zwiększone racje żywnościowe, a wieczorem podawane podgrzane.

Pozdrawiam

No to ma jak z bajki ;)
Teraz do szczescia nam potrzebne tylko newe foteczki fuksiarza ;)

Posted

Znalazlam ten Bazarek.
Usia miala wplacic 32zl.

Przesledzilam wplaty od 1 pazdziernika ale patrzylam tylko pod aspektem kwoty 32zl. Nie znalazlam takowej.
Zeby to wyjasnic, popros Usie o dane z przelewu na pw poprosze to sprawdze i skoryguje co trzeba.