Apbt_sól Posted October 16, 2007 Author Posted October 16, 2007 jakaś tam sól - pisze co mysli i jej Fe i Be - maja na celu unikniecie tragedi i by nie zapomiono po jakis przejsciach jest pies i nie robiona na z niego na siłe anioła -tzreba byc swiadomym z jakim psem ma sie doczynieia. jestem ostanią osoba która by napedzała MIT MORDERCY!- własnie w tym sek by tego uniknać - myslałam ze wspólny cel........ a czy moje doświadcznie jest z ulicy , czy nie to zamin tak napiszesz powinieś zweryfikowac- to samo moge napisac o Tobie a nie mam zamiaru podwazać Twoich kompetnecjji gdyż Cie znam . Ani razu nie napisałam ze zle sie psem zajmujesz wiec o co do mnie ziejesz? chwała Ci za to ze jest u Ciebie i poktoć to powtórze . Nie szargaj z błotem kogos o kim nie masz zielonego pojecia. Ps. Fuks na ocieplaną bude jakas? Dziekujemy za wpłaty w imieniu Fuksika :) Quote
A_Cichy Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 A z jakim psem mamy do czynienia? Jakież to fakty z jego życia napawają grozą niektóre użytkowniczki. Chyba zacznę wchodzić do kojca w ringo :diabloti: Quote
CASIA&ttb Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 A_Cichy napisał(a):A z jakim psem mamy do czynienia? Jakież to fakty z jego życia napawają grozą niektóre użytkowniczki. Chyba zacznę wchodzić do kojca w ringo :diabloti: wchodź do kojca na golasa nawet ale nie zapomnij że Ramirez jest psem już ukształtowanym i to że w chwili obecnej nie wykazuje pewnych cech nie oznacza że taki z niego aniołek-pies jest w nowym środowisku,po zabiegach chirurgicznych i potrzebuje czasu żeby odzyskać równowagę psychiczną.Ja mu życze z całego serca tego żeby pozostał takim kochanym ciapkiem i znalazł swój kąt u człowieka który będzie go traktował tak dobrze jak robisz to Ty,niech wkońcu zobaczy że człowiek nie tylko potrafi krzywdzić ale że kocha i nie pozwoli zrobić mu żadnej krzywdy. pozdrawia użytkowniczka z pit bullem i amstafem po przejściach ;) Quote
doddy Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 A_Cichy w jakich warunkach obecnie przebywa Ramirez? Bo tak serio to juz strasznie zimo jest w nocy... Na zdjeciach jest skiper, stad moje pytanie. Quote
Agusia i Busiu Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Fajnie że Fuksik zdrowieje i że ma taki świetny DT , większość psów o osobistym szkoleniowcu może tylko pomarzyć. Ale moim osobistym zdaniem to w jaki sposób Fuks zachowuje sie przy Tobie nie oznacza że tak będzie sie zachowywał zawsze. Jesteś osobą doświadczoną, przkazującą mu jasne instrukcje i sygnały i pewnie jesteś dla niego przewodnikiem. Niestety wiele osób nie potrafi stać sie przewodnikeim własnego stada , a pies błyskawicznie wyczuwa takie rzeczy. Tym bardziej amstaff bo trzeba powiedzieć że absolutnie nie jest to rasa morderców, ale napewno jest to rasa która ( jak wszystkie) potrzebuje konsekwentnego prowadzenia i choć minimalnej wiedzy o prowadzeniu psa. A takich ludzi znaleźć niestety co raz trudniej. Mam nadzieję że Fuks zawsze będzie taki jak przy Tobie , lecz musimy brać pod uwagę różne sytucje które moga sie zdarzyć w jego przyszłym domu. Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy pomogli Fuksikowi . "Zwykła amatorka " ;-) Quote
RITA & DIANA Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Miałam mało czasu na pisanie, ale bacznie sledziłam watek... Moi drodzy prosze, nie szukajmy dziury w całym, po co wasnie i niepotrzebne uniesienia. To fakt, ze Apbt sol załozyła watek psa , pomogła kiedy ja o to poprosiłam i dziękuje za te pomoc jednak ale to ja go miałam pod okiem cały czas,to ja go zabrałam z ulicy i zawiozłam do lecznicy, to ja spotykałam sie z nim na spacerach , szukałam dla niego domu , schronienia i spokoju. Cichy to człowiek z doświadczniem głowa na karku .Jest naszym przyjacielem, zawdzięczamy mu sporo... Nie mam zamiaru rozpisywac sie o rasie i doswiadczeniu z astami, bo takowego nie mam. Poznałam tego psa w krytycznym dla niego momencie.Nie był agresywny ani dla mnie czy tez mojego dziecka, całkowicie spokojny u człowieka , który wział go pod swoj dach po wypadku. Wszyscy mamy na celu dobro zwierzat, ale nie skreslajmy psa bo ma przeszłosc.Jezeli zostanie zaadoptowany to trafi tylko w rece osoby ktora wie jak postepowac z takim psem,ktora poswieci mu mnostwo czasu i serca, na pweno nie trafi w rece laika lub kolejnego szalenca. Ja mam w domu tez dwie duze sunie, w tym jedna po przejsciach .Przebyłysmy długa droge i wiele jeszcze przed nami... Dlatego jeszcze raz prosze o spokój na watku Fuksa, pomagajmy sobie wzajemnie, wymieniajmy doswiadczenia a nie skaczmy sobie do gardeł Quote
Apbt_sól Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 W rzexczy samej - nie skaczmy do gardeł! teraz najwazniejsze jest znalezienie domu a nie przepychanki słowne . Rita psa znalazła i zabrała go do weterynarza. W góre po domek! Quote
Apbt_sól Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 Fuks na: http://www.aaaby.pl/100,46960,,,,23048686,Zwierzaki,OK.html? http://dogs.pl/ogloszenia/oddam.php3 http://www.polskastrefa.eu/ogloszenia/adopcja_amstaffa_128744_13340.html Quote
andzia69 Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Fuksiku - miej dalej fuksa i znajdź dobry i mądry domek!!!! Quote
doddy Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Wplaty: cybon88 (allegro) - 15zl Anita Kokoszewska (bazarek) - 11zl RAZEM: 471zl Dziekujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
A_Cichy Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Witam, jeżeli kogoś uraziłem przepraszam, mam ostry chrakter (niejeden pies może mi pozazdrościć) :lol: Ramirez jest w kojcu z budą ocieplaną. Nałożyłem mu sporo słomy i ma swój ulubiony kocyk. Nie ma niestety możliwości aby go przenieść do kojca z grzejnikami ponieważ są tam na razie szczeniaki. Robimy co możemy, pies ma zwiększone racje żywnościowe, a wieczorem podawane podgrzane. Pozdrawiam Quote
Angel_ Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 A_Cichy napisał(a):Witam, jeżeli kogoś uraziłem przepraszam, mam ostry chrakter (niejeden pies może mi pozazdrościć) :lol: Ramirez jest w kojcu z budą ocieplaną. Nałożyłem mu sporo słomy i ma swój ulubiony kocyk. Nie ma niestety możliwości aby go przenieść do kojca z grzejnikami ponieważ są tam na razie szczeniaki. Robimy co możemy, pies ma zwiększone racje żywnościowe, a wieczorem podawane podgrzane. Pozdrawiam No to ma jak z bajki ;) Teraz do szczescia nam potrzebne tylko newe foteczki fuksiarza ;) Quote
dariaopole Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 a najlepiej byłoby oglądac foteczki już z nowego domku !!! Quote
Angel_ Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 dariaopole napisał(a):a najlepiej byłoby oglądac foteczki już z nowego domku !!! Oj taaak z tym się zgodzę ;) Quote
A_Cichy Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Ja tam wiszę jeszcze chyba ze 30zł z bazarku więc właśnie wpłacam :-) Na otarcie łez :lol: Quote
doddy Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Czyli mamy 501zl. Jeszcze 99zl i bedzie na miesiac :lol: Quote
Angel_ Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Przy okazji.. Wszystkich którym lezy na serduszku los Fuksa a także innych bullowatych gorąco prosimy o zagłosowanie na Fundację AST: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=91381 Quote
dariaopole Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 prosimy prosimy bo aktualnie przegrywamy z kotami :cool1: Quote
doddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Dzisiejsze wplaty: MANFORTE - 25zl Katarzyna Cichon - 30zl RAZEM: 556zl Dziekujemy :loveu::loveu::loveu: Adrian wysylaj fakturke :) Quote
andzia69 Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 doddy - czy z mojego bazarku na Fuksia doszla juz wpłata???? za dalmasia??? Quote
doddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Anitko a kto wplacal? Bo jak ktos mi nie napisal w przelewie lopatologicznie Fuks to nie ma tu wyszczegolnienia ;) Ale nie ma problemu bym sprawdzila ;) Quote
doddy Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Znalazlam ten Bazarek. Usia miala wplacic 32zl. Przesledzilam wplaty od 1 pazdziernika ale patrzylam tylko pod aspektem kwoty 32zl. Nie znalazlam takowej. Zeby to wyjasnic, popros Usie o dane z przelewu na pw poprosze to sprawdze i skoryguje co trzeba. Quote
Recommended Posts