Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja dopiero wrocilam z pracy i padam na twarz jutro ide na 9 rano wiec przed praca nie zdarze ale koncze kolo 18 wiec na pewno zajme sie szukaniem rzeczy dla ramireza moze spotkamy sie w czwartek ale tez pod wieczor bo do 17 pracuje?napisz mi tylko wiola sms z przypomnieniem jutro po poludniu zeby nie zapomniala bo ostatnio nie wiem gdzie mam glowe i moge zapomniec o szukaniu tych rzeczy dla chlopaka

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdrojka napisał(a):
Arjuna, to on to ucho czy uszy ma nieleczone?!? Przepraszam, nie obraź się za napastliwość pytania, to co się dzieje? Kasa jest problemem? Jeśli tak, to na gwałt zaczynamy zbierać! Postaram się pomóc tyle, ile mogę...

2 tygodnie temu pies nie dawał mi dotknać swych uszu-trzepal głową, piszczał itp, cos tam sie działo., oboje uszu sama wyczyściłam tydzień temu-miał w nich masakrę.
pare dni temu zauważyłam jednak, ze nosi dziwnie przekrzywiony łeb, w jednym z uszu gromadzi się brunatna, smierdząca wydzielina-co wskazuje na stan zapalny.
pies nie daje mi dotknąć tego ucha. gdy próbuję mu wąchąc uszy-jedno strasznie śmierdzi, 2 tygodnie temu tego nie było.

dzięki Wam za zbiórkę kasy, to nie pójdzie w las, bo potrzeb jeśli chodzi o tego psa-jest bardzo dużo.
same wydatki na psa nas zaczynają przerastać(pies nocuje na zewnątrz więc głownym składnikiem jego diety jest mięso wołowe i indycze)-to pokryjemy, nie bierzemy też grosza od fundacji na spanie u nas, jednak jesli chodzi o leczenie-potrzebujemy pomocy.

Posted

ja tak jak obiecalam przygotowalam juz rzeczy kilka ksiazek gier na kompa jakies programy album na zdjecia...wiec tylko czekam na telefon i umowienie sie ze mna na ich odbior sadze ze nie jest to tajemnica i podam tutaj swoj numer (mam nadziej ze nie beda do mnie dzwonic zadni psychopaci ani napalency hahaha) 0698660096 ja mam czas po poludniu a nawet pod wieczor no chyba ze mam wziac rzeczy do pracy (nie mam daleko bo tylko przez ulice wiec nie ma problemu)nawet bym wolala bo wieczorem padam juz na twarz a w pracy jestem codziennie miedzy 7 a 16 wiec wiola decyzja nalezy do ciebie ale napisz tutaj jak sie umowimy

Posted

arjuna napisał(a):
pare dni temu zauważyłam jednak, ze nosi dziwnie przekrzywiony łeb, w jednym z uszu gromadzi się brunatna, smierdząca wydzielina-co wskazuje na stan zapalny.
pies nie daje mi dotknąć tego ucha. gdy próbuję mu wąchąc uszy-jedno strasznie śmierdzi, 2 tygodnie temu tego nie było.

Moja Mała miała to samo, odchylała głowę na jedną stronę, przy szczekaniu strasznie trzepała uszami, widać było, że ją boli. A śmierdziało okrutnie. Dostała Olidermyl czy jakos tak do smarowania, ale przed tym do ucha wpuszczliśmy strzykawką taki różowy roztwór środka antyseptycznego, trzeba było ucho "wyprać" (wymiętosić przy podstawie), wytrzeć i dopiero potem maść. To różowe najpierw podgrzewałam w gorącej wodzie, żeby nie było zimne.
Tylko jak to zrobić, jak on nie daje sobie uszu dotknąć? Ale jakoś trzeba, bo będzie coraz gorzej...
Pieniążki się zbierają, mam nadzieję, że jutro już będę mogła coś przelać...

Posted

Nie bylo mnie bo mam tu rottke z poderznietym gardlem i sytuacje awaryjną, jutro bede napewno ,gdyz jade na piaski kolo 18 wiec wdepne.
Przepraszam ale nie moglam sie rozdwoić:(

Posted

słuchaj wiola ja jestem w pracy do 19 a potem lece szybciutko z moimi bestiami rzeczy mam w domu bo juz ich dzis nie bralam do pracy ale mam 3 kroki do domu to po prostu wpadaj do mnie do pracy jak zdarzysz a jak nie to dryndaj na koma

Posted

Daria - bardzi Cie przepraszam ale zyje w takim natloku ze nie wyrabiam poki co ;/
ni hu hu nie moge ze wszystkiem zdazyc, rottka jedzie jutro na DT, jak wyjedzie to sie unirmuje moj czas, i bede miala wtedy czas by do ciebie wpasc.
niestety ale sie nie rozdwoje:(

Posted

Ruselek napisał(a):
Witam!

Jakoś nie mogłem się doszukać, w jakim jest pies wieku? Są jacyś chętni na niego?:razz:

niestety na razie nikt nie wyraził chęci przygarnięcia psiaka:shake:
Pies ma ok. 7 lat - dla jednych dużo...dla innych to najlepszy materiał na adopcję - pies stateczny, w sile wieku - na zdjęciach nawet na tyle nie wyglada - tylko by się miział i bawił!:lol:

Posted

Ah... Gdyby się udało namówić rodziców na kolejnego psiaka:diabloti: A jak zacząłem przeglądać wątek "Bulowate do Adopcji" to nie mogę przestać myśleć o tej rasie :roll:

Posted

Wpłaty mam nadzieję dalej na fundację AST? Zakończył się bazarek. Czy będzie potem możliwość sprawdzenia i poinformowania na PW, że kwota wpłynęła? I do kogo z tym? :p

Posted

Od APBT sól i Casi&Figi dostaliśmy preparat na zapalenie uszu, witaminy i przysmaki dla psa. dzięki dziewczyny bardzo!!

teraz trzeba uzbierać na arthroflex-to konieczość u tego psa.

musimy też zadbać o sierść ramireza, bo idą mrozy.

koniecznie trzeba znaleźć dom dla psa, on jest najszczęśliwszy, gdy jest w domu-z ludźmi..w kojcu popiskuje, stoi przy kracie i wyczekuje człowieka..

wczoraj bawił się z moją fretką-nie ma w sobie cienia agresji..