Jump to content
Dogomania

Silver,kudłatek w Hoteliku u szafirki.10.12.15 pojechał do swojego domku.

Recommended Posts

Posted

Myślę, ze najlepiej chyba powtórzyć wersje podróży Nikusia, czyli dowóz psiaka od nas do Warszawy...

Ale poczekajmy, może odezwie się ktoś jeszcze z FB...

Wczoraj i dzisiaj szukałam transportu do Krakowa dla kotów - niestety żaden z nich nie może zabrać psa,  :( ; jednym i drugim autem jedzie prawie komplet no i koty  (w jednym 3, w drugim 2).

A ja zapraszam na wątek sunieczki, która jedzie dzisiaj do Murki na miejsce Pszenicznego

http://www.dogomania.com/forum/topic/251584-jeszcze-wczoraj-bezimienna-bezdomna-%E2%80%93-teraz-ma-nas-ju%C5%BC-jedzie-do-murki/

Posted

Sciskam kciuki 

za Srebrniczka 1110.gif

przecudnego 

malutku malutku 

wyruszysz po nowe zycie kochany 

Ciociu Anulo 

pisz od nas 5 zl stalej 

pozdrawiam sciskam

ale cudny piesiunio

Ewuś bardzo dziękuję za stałą deklarację dla Silvera.Jednorazowa deklaracja 10,00zł też wpłacona i umieszczona w 2 poście.

Posted

Serdecznie dziękuję.

Ja oczywiście też przenoszę i zapewne Bogusik.

Bogusik dzięki za pomoc w szukaniu transportu.Gdyby miał Silver jechać 19,09. z P.Maćkiem to potrzebny jest transport z Zamościa do Warszawy.Może agat21 pomoże?

Jednak szukamy dalej,może coś wcześniej się znajdzie.Ja napisałam na transportowym.

Prośba o transport na fb już zamieszczona.Tolu telefon jest podany do Ciebie :)

Sprawa wygląda tak, że Pan Maciek z dziewczyną będą jechać albo w piątek wieczorem, albo w sobotę rano. Jeśli w piątek, to w Warszawie byliby w nocy ok. 24. Jeśli wyjadą w sobotę, to w Warszawie byliby ok. południa. O tym, kiedy wyruszą, będzie wiadomo w czwartek dopiero. Pan Maciek wyraził chęć transportu, więc wstępnie jest zamówione miejsce.

Mam problem z zorganizowaniem transportu na trasie Zamość - Warszawa :(

Obdzwoniłam wszystkich, którzy kiedykolwiek pomagali mi w transporcie na tej trasie i nic

Dzwoniłam do agat, ale jest zajęta pomocą psiakom chyba z Siedlec i nie bardzo ma czas, musiałaby zresztą brać urlop, bo nie ma wolnego.

Z Nikusiem nie było problemu, bo agat jechała wtedy do Murki oddać transporter i skorzystaliśmy z okazji...

Ma jeszcze dać znać, ale trzeba szukać innego rozwiązania.

Dzwoniłam tez do Murki z zapytaniem, czy jej TZ nie zawiózłby psiaka do Warszawy, ale niestety nie da rady.

Tak sobie myślę, że  jak nic nie znajdziemy to trzeba może zastanowić się nad płatnym transportem do tej Warszawy, bo szkoda stracićszansę na przewóz Silverka do Nowej Soli przez p. Maćka?

Bogusik - z FB nikt nie dzwonił :(

Posted

Może ktoś mi przypomni, ile zapłaciliśmy p. Mackowi za transport Nikusia?

Zajrzaam na watek Niko i wychodzi mi,  ze 100 zł?

Rozmawiałam z pati C - nie ma problemu z przewozem psiaka - koszt ok. 350 zł - trochę dużo...

Posted

Tak, 100 zł. A może szukać też transportu dołem, czyli przez Kraków? Tamtędy jest, mam wrażenie, większy ruch. Tolu jaki duży jest Silverek? wielkości np. zarośniętego Niko?

Posted

Tak, 100 zł. A może szukać też transportu dołem, czyli przez Kraków? Tamtędy jest, mam wrażenie, większy ruch. Tolu jaki duży jest Silverek? wielkości np. zarośniętego Niko?

Wydaje mi się, ze niższy, drobniejszy, ale to taki osąd przez kraty...

Posted

Jestem i ja, choć prawdę mówiąc nie wiem na jak długo, bo ten rok mnie nie oszczędza. Nie chcę nawet już nic pisać, żeby nie zapeszyć...

Czy numer konta Silverka taki sam jak Filipka?

Śliczny jest i kciukam za niego. :)

Posted

Transport już właściwie wstępnie ustalony:

Psiaka zabieram w czwartek ze schronu, wiozę jak zwykle do zadry.

W piątek raniutko  z Zamościa odbiera go pati C, wiezie do Warszawy i ok. 11 przekazuje psa p. Maćkowi.

Być może z Zamościa pati będzie miała jeszcze jednego psiego pasażera  i wtedy koszy będą dzielone na 2 psy, ale to jeszcze nic pewnego...

Jak nic z tego nie wyjdzie to transport będzie nas trochę kosztował, ale innej opcji nie znalazłam.

Posted

Jak rozmawiałam wczoraj z p. Mackiem, to zapytałam wprost ile chciałby za przewóz pieska. Powiedział mi, że tak jak za osobę, czyli 50-60 zł. Ostatnio dostał 100, więc zawsze to 40-50 zł mniej do zbierania.

Posted

Jak rozmawiałam wczoraj z p. Mackiem, to zapytałam wprost ile chciałby za przewóz pieska. Powiedział mi, że tak jak za osobę, czyli 50-60 zł. Ostatnio dostał 100, więc zawsze to 40-50 zł mniej do zbierania.

Pewnie, ze łatwiej uzbierać 60 zł niż 100 zł. Spróbujemy na bazarku zebrać tą dodatkową kwotę.
Posted

Transport już właściwie wstępnie ustalony:

Psiaka zabieram w czwartek ze schronu, wiozę jak zwykle do zadry.

W piątek raniutko  z Zamościa odbiera go pati C, wiezie do Warszawy i ok. 11 przekazuje psa p. Maćkowi.

Być może z Zamościa pati będzie miała jeszcze jednego psiego pasażera  i wtedy koszy będą dzielone na 2 psy, ale to jeszcze nic pewnego...

Jak nic z tego nie wyjdzie to transport będzie nas trochę kosztował, ale innej opcji nie znalazłam.

To dopiero ustalenia - nie mam odpowiedzi Anuli, czy tak może być, nie wiem co mam jutro robić?

Posted

Skomplikowany plan... Ja w sobotę jadę do Mysłowic (spod Warszawy). Jeśli mogłabym jakoś pomóc, piszcie. Będę wiozła moją tymczasię do DS i chyba szczeniaki, jeśli uda się dla nich znaleźć do piątku DT.