Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj Sevenek był z nami na wycieczce. Najpierw pojechał z nami na chwilę do pracy , gdzie wywalił sie na korytarzu kołami do góry i czekał aż go wszyscy będą miziać :loveu:Był bardzo grzeczny i kochany. Potem pojechaliśmy na spacerek na poligon. Nie spuszczalismy go jeszcze ze smyczy choc myślę,że by nie uciekł bo bardzo się pilnuje i denerwuje jak nas nie widzi.Potem pojeździliśmy troche po mieście, Sevenek spokojnie zostawał sam w samochodzie i po cichutku na nas czekał :loveu:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dariaopole napisał(a):
Wczoraj Sevenek był z nami na wycieczce. Najpierw pojechał z nami na chwilę do pracy , gdzie wywalił sie na korytarzu kołami do góry i czekał aż go wszyscy będą miziać :loveu:Był bardzo grzeczny i kochany. Potem pojechaliśmy na spacerek na poligon. Nie spuszczalismy go jeszcze ze smyczy choc myślę,że by nie uciekł bo bardzo się pilnuje i denerwuje jak nas nie widzi.Potem pojeździliśmy troche po mieście, Sevenek spokojnie zostawał sam w samochodzie i po cichutku na nas czekał :loveu:

aniolek nie pies :loveu: ja przekonalam sie o tym w pociagu gdzie nic a nic mu nie przeszkadzalo poprostu lezal grzecznie co jakis czas zmieniajac pozycje :loveu:

Posted

Dzis wspominałam wetce, od nas ze schroniska (tej ktora namowila mnie do zalożenia tego tematu) że pitbul tak dobrze trafił i że nowi własciciele sa z niego zadowoleni. Asia doskonale go pamiętała i w dodatku opowiedziała mi od poczatku jak to z nim było. Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak niewiele brakowalo żeby Seven został uśpiony!
Dario, Jarku, macie od niej pozdrowienia!

Posted

Inez napisał(a):
Dzis wspominałam wetce, od nas ze schroniska (tej ktora namowila mnie do zalożenia tego tematu) że pitbul tak dobrze trafił i że nowi własciciele sa z niego zadowoleni. Asia doskonale go pamiętała i w dodatku opowiedziała mi od poczatku jak to z nim było. Nawet sobie nie zdajecie sprawy jak niewiele brakowalo żeby Seven został uśpiony!
Dario, Jarku, macie od niej pozdrowienia!

dziękujemy za pozdrowienia.
Inez - jak mozesz to napisz mi na pw co wiesz o Sevenku , jak trafił do schroniska? jak się zachowywał ? i czy wiadomo jak to było z tym okiem?
interesuje mnie jego historia.

dziś Sevenek był u weta , był bardzo grzeczny i spokojny. Położył się na stole i leżał :evil_lol:
uszka ok, pachy zagojone:) z ogona wet pobrał zeskrobinę ale jak na moje oko to mu to zarasta. w środę chłopak bedzie bezjajeczny:diabloti:

potem byliśmy w sklepie zoologicznym gdzie Sevek dostał od Pani dwie kurze łapki - gryzł jąesobie leżąc na podłodze :cool3:. Kupiliśmy mu preparat z biotyną żeby chłopak miał ładniejszą sierść :) w sklepie spotkaliśmy dziewczynę z zabandażowaną ręką jak ja - włożyła palec do blendera :crazyeye: to ja już wolę mieć odgryziony :evil_lol:

Posted

dariaopole napisał(a):
dziś mój zakochany w Sevenku mąż prał własnoręcznie jego obroże :crazyeye:. nawet się nie rozebrał ani butów nie ściągnął tylko prosto do łazienki pobiegł :evil_lol:

ale chlopak wpadl po uszy normalnie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote=dariaopole;
w sklepie spotkaliśmy dziewczynę z zabandażowaną ręką jak ja - włożyła palec do blendera :crazyeye: to ja już wolę mieć odgryziony :evil_lol:

Daria Ty masz jednak zajefajne poczucie humoru:evil_lol:

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Hurrraaa, wiem dlaczego nie lubie bullowatych i sie nimi nie fascynuje , hurrraaa, wiem ..... ja mam wszystkie palce i nie wkladam ich tam gdzie nie trzeba , hurraaa :)
A myslalam, ze jakis odmieniec jestem a tu normal !!

:evil_lol:

a ja to sobie kiedys ucielam paluszka na maszynce do krojenia chleba naszczescie zroslo sie ladnie i nic nie widac :eviltong: a innym razem prasowalam husteczki do nosa i wyprasowalam sobie raczke, blizne mam do dzisiaj :evil_lol:

Posted

A ja pięknego dnia jak suki się gryzły postanowiłam tej bardziej poszkodowanej pomoc;) a że nie mogłam tej silniejszej cholery oderwac to wpadłam na pomysł ,ze ja tez ja zacznę gryźć w kark.
Efekt był taki ,ze ja straciłam dwojkę i moja suka bardziej poszkodowana straciła kła:p

Posted

no takie już jesteśmy my te kocjające bullowate ;D dziwne ale to nic ;D ;D

ja miałam tak jak tu ktoś już podobnie z winda byłam mała i nie dosiegałam do guzika na 10 piętro <gdzie mieszkała moj babcia> złapałam się dzwi podniosłam na palcach i wesło że dosięgnełam zapomniałam wziąść ręki drzwi się zamkneły a mi zmiarzdzył środkowy palec tak jedną poduszke,ale naszczęście odrosło nie chciałabym mieć 2/3 palca ;PP

Posted

Będę lepszy a mianowicie:

Sam osobiści za małolata przestrzeliłem sobie dłoń ( przypadkiem ) :)

A jak już jestem przy urazach za małolata to
- obciąłem sobie maszynką do chleba opuszek w palcu wskazującym , przyczepiłem ,jest do dziś ale ma mniejsze czucie
- strugając maczetą patyki nastrugałem sobie palec do kości ale przyczepiłem i sie zrosło :)
- biegając po poddaszu jakoś nie zauważyłem belki i tak w nią przywaliłem że połamałem sobie nos.
- uprawiając sport wyczynowo zerwałem wiązadła w stawie skokowym i mogę wygiąć tak stopę że kostką uderzę sie o to po czym idę.

do tego wszystkiego miałem

- połamane żebra , dowiedziałem sie o tym parę lat później
- popękane wszystkie kości w prawej dłoni do dziś to odczuwam
- pękniętą stopę
- ukruszone od upadków kości w obydwu łokciach tak że do dziś nie mogę się opierać nimi o coś twardego bo te okruchy dalej tam gdzieś tkwią
- połamałem nadgarstek ,przedramię obojczyk

A później pracując w reklamie nożykiem znowu pozbawiłem sie opuszka ale w innym palcu ,choć nie było tak tragicznie jak za małolata

Ps

Nasza znajoma ma to takie białę małe o White Teriera czy jakoś tak z reklamy Oscara a tak ją w nocy załatwił bo sie przestraszył że miała szytą brodę i wargę a do bullowatego mu daleko :):)

Posted

JarekOpole napisał(a):
Będę lepszy a mianowicie:

Sam osobiści za małolata przestrzeliłem sobie dłoń ( przypadkiem ) :)

A jak już jestem przy urazach za małolata to
- obciąłem sobie maszynką do chleba opuszek w palcu wskazującym , przyczepiłem ,jest do dziś ale ma mniejsze czucie
- strugając maczetą patyki nastrugałem sobie palec do kości ale przyczepiłem i sie zrosło :)
- biegając po poddaszu jakoś nie zauważyłem belki i tak w nią przywaliłem że połamałem sobie nos.
- uprawiając sport wyczynowo zerwałem wiązadła w stawie skokowym i mogę wygiąć tak stopę że kostką uderzę sie o to po czym idę.

do tego wszystkiego miałem

- połamane żebra , dowiedziałem sie o tym parę lat później
- popękane wszystkie kości w prawej dłoni do dziś to odczuwam
- pękniętą stopę
- ukruszone od upadków kości w obydwu łokciach tak że do dziś nie mogę się opierać nimi o coś twardego bo te okruchy dalej tam gdzieś tkwią
- połamałem nadgarstek ,przedramię obojczyk

A później pracując w reklamie nożykiem znowu pozbawiłem sie opuszka ale w innym palcu ,choć nie było tak tragicznie jak za małolata

Ps

Nasza znajoma ma to takie białę małe o White Teriera czy jakoś tak z reklamy Oscara a tak ją w nocy załatwił bo sie przestraszył że miała szytą brodę i wargę a do bullowatego mu daleko :):)

JArek - pobileś wszystkie nasze wyczyny!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A czy ktos szedl kiedyś tylem i jak się odwrocil to przywalil glową w prostokątny trzepak i zrobil sobie diurę w glowie???? bo ja tak:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Beatka - nie wypisuj się, bo będzie smutno:eviltong:

Posted

Ja się tylko zastanawiam, jak Wam sie udało dozyc i ile jeszcze ???
Jakbym słuchała opowiesci pechowców . Wyglada na to , ze ja jestem szczesciarz choc nigdy nie znalazlam 4 listnej koniczyny a buty piore ciagle bo wiecznie w jakies jedno samotne gowno na trawniku lub polu wejde. Ale to tylko tyle.