gamoń Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Napisz do Kory i do Arki ona tez ma namiary na łapaczy -jeden nazywa się Grodecki Waldemar. Quote
mycha101 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 gamoń napisał(a):Napisz do Kory i do Arki ona tez ma namiary na łapaczy -jeden nazywa się Grodecki Waldemar. napisałam dziękuję:loveu: Quote
dorota412 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Ja tez sprobuje pomoc finansowo, tylko niech ta pani ja przyjmie:modla: Quote
lamia2 Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 gamoń napisał(a):Napisz do Kory i do Arki ona tez ma namiary na łapaczy -jeden nazywa się Grodecki Waldemar. Grodecki zdaje się, że bierze 250,00 zł tylko to nie jego rejon. Sterylkę potrzymuję. Quote
mycha101 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 lamia2 napisał(a):Grodecki zdaje się, że bierze 250,00 zł tylko to nie jego rejon. Sterylkę potrzymuję. Dzięki:loveu: Czekam z telefonem do p. Grodeckiego, bo Neris będzie rozmawiać z wyłapywaczem, który mieszka 20 km od stacji i być może będzie taniej... Quote
asiuniap Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Pani potwierdziła, to ten pies. Mycha wysyłam jej nr tel. na priva. Quote
mycha101 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Asia, ty mi chyba z nieba spadłaś z tym mailem:p Rozmawialam z panią. Sprawa jest taka, pani najpierw musi ogrodziś nowo wybudowany dom, do tego czasu proponuje sunię umieścić w Psim Aniole i za pobyt suni tam będzie płacić (już z nimi rozmawiała). Potem pani do mnie zadzwoni, bo teraz za specjanie nie mogła rozmawiać. Rozmawiałam też z panią A. Nojszewską behawiorystką, bo myślałam, że może do swojego hoteliku ją przyjmnie, ale tego zrobić nie może, ale może pomóc w ułożeniu psa (warunek blisko Wawy). Jakoś się w całość wszystko zaczyna układać. Quote
asiuniap Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Z kim ta pani rozmawiała? Azyl nie hoteluje psów. Jest teraz zakaz przyjmowania zwierząt, nie możemy sobie na to pozwolić w obecnej sytuacji. Proponuję szukać jakiegoś hotelu, jeśli jest oferta pokrycia kosztów. Aha, azyl może pożyczyć klatkę do złapania suni. Quote
mycha101 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 asiuniap napisał(a):Z kim ta pani rozmawiała? Azyl nie hoteluje psów. Jest teraz zakaz przyjmowania zwierząt, nie możemy sobie na to pozwolić w obecnej sytuacji. Proponuję szukać jakiegoś hotelu, jeśli jest oferta pokrycia kosztów. Aha, azyl może pożyczyć klatkę do złapania suni. Ja tylko przekazuję informację. Za opłatą 450zł może pomieszkać u kogoś od Neris (u pani wet) i tu trenerka by sie sunią zajęła. Asiu, sunia zostanie uśpiona za pomocą magicznego strzału. To chyba najlepsze rozwiązanie. Quote
Neris Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 A nie lepiej najpierw spróbować klatką - łapką? Ja to się boję tych usypiaczy... Quote
mycha101 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Jestem po dłuuuuuuuuugiej rozmowie z panią od maila. Pani tego psiaka chce przygarnąć. Buduje dom pod Wawą i teren budowy (wcześniej źle zrozumiałam, myślałam, że dom już gotowy) nie jest jeszcze ogrodzony. Pani do końca listopada ogrodzi teren i ta stanął by też kojec dla suni. Miałaby mieszkać na tym terenie razem z jeszcze jednym psiakiem pani. Miałyby porządne budy, pani by przyjeżdżała, a poza tym tam cały czas by ktoś był. Na obecną chwilę tylko tyle mogłaby jej zapewnić. Do końca listopada sunia miałby przebywać w jakim przytulisku. Pani miesięcznie może przeznaczyć 200zł, czyli jak byłoby więcej trzeba by było uzbierać. Pani dużo mi o sobie powiedziała. Opowiedział o spotkaniu z sunią. Pani oferuje transport suni i klatki(jakby była) Powiedziałam pani o propozycji Neris i jak najbardziej się spodobała, tylko kwestia kasy. Quote
ARKA Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Neris napisał(a):A nie lepiej najpierw spróbować klatką - łapką? Ja to się boję tych usypiaczy... Neris a ma ktoś taką klatke? Byla jedna u Ewy Gontarek ale niestety jest totalnie zepsuta a poza tym jej klatka(uzywalam ja kiedys) chyba zamala bylaby dla tej suni.:shake: Dlatego jesli znasz kogos kto ma taką klatke podaj, to naprawde sa bardzo super klatki są. Chciaz tą klatke(z USA) Ewy, ta sunia co ja łapałam, za pierwszym raz porostu rozwalila, uwolniła się;) Klatke naprawilismy i juz drugi raz bylo ok. Wet byl na wyciagniecie doslownie teki i jak sunia siezlapal podjechal i podal jej "glupiego jasia" aby sie nie motała bidulka w klatce:shake: :shake: Czy ta sunia to nie jest mix jużaka? Quote
Neris Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Słuchajcie, rozmawiałam z wetką i mówiła mi żejakaś pani z Pomiechówka usiłuje złapać tę sunię i zabrać do siebie do domu. Jest już tak zdecydowana, że szuka pomocy profresjonalnego "łapacza" To chyba nikt z nas? Quote
mycha101 Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Neris napisał(a):Słuchajcie, rozmawiałam z wetką i mówiła mi żejakaś pani z Pomiechówka usiłuje złapać tę sunię i zabrać do siebie do domu. Jest już tak zdecydowana, że szuka pomocy profresjonalnego "łapacza" To chyba nikt z nas? Czyli są dwie chętne osoby na sunię??? Quote
ARKA Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Neris napisał(a):Słuchajcie, rozmawiałam z wetką i mówiła mi żejakaś pani z Pomiechówka usiłuje złapać tę sunię i zabrać do siebie do domu. Jest już tak zdecydowana, że szuka pomocy profresjonalnego "łapacza" To chyba nikt z nas? ;) Ja mysle,ze to chodzi o mycha101-obym sie myliła i oby bylo wiele osob sunią zainteresowanych. Quote
malagos Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Nie no, Mycha jest z Ciechanowa, nie z Pomiechówka. Z Pomiechówkiem za to kojarzy mi sie to dzikie schronisko na 70 szuk :shake: Quote
Neris Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Ale to nie ja!:diabloti: To pani Antonina... Quote
Kora Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Napiszcie do ziuta-23 tam odlawia ten wet z Brwinowa. I jeszcze jedno czytalam ogloszenie o zaginionym psie bialym podobnym do sznaucera. Szukam! Quote
Neris Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Brwinów i Jabłonna są ze dwa razy dalej niż Pomiechowek... dlaczego nie może odłowić ten facet z Pomiechówka? Quote
ARKA Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 Kora napisał(a):Napiszcie do ziuta-23 tam odlawia ten wet z Brwinowa. I jeszcze jedno czytalam ogloszenie o zaginionym psie bialym podobnym do sznaucera. Szukam! On nie jest wet tylko technik. wet. Widzialam jak on odlawia. Moim zdaniem nie odlowi...ze sprzetem, ktory ja przynajmniej widzialam. Chyba,ze ma jednak bron palmera, dmuchawkę... Quote
mycha101 Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Szczerze mówiąc to nie ma znaczenia kto sunię odłowi, ma to zrobić tak jak trzeba i jak najtaniej, a czy on przyjedzie z Wawy czy z Pomiechówka czy skądś jeszcze to nieważne. Neris prośbę mam jeszcze jedną, czy możesz z wetką porozmawiać o ewentualnym przetrzymaniu suni do momentu kiedy pani będzie mogla sunię wziąć? Pani oferuje 200zł miesięcznie, koszt pobytu to 450 zł miesięcznie, myślę, że wspólnymi siłami byśmy uzbierali. Quote
asiuniap Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 mycha101 napisał(a):Asia, ty mi chyba z nieba spadłaś z tym mailem:p Wiesz, że to chyba palec boży. Ja nie widziałam nigdy tego wątku :-o Bardzo się cieszę, bo to i dla azylu o jeden problem mniej, bo planowałam w końcu wybrać się w tamto miejsce, a czasu brak. Kiedy akcja, już dogadane? Quote
Recommended Posts