Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
47 minut temu, Nesiowata napisał:

Czy są może jakieś nowe wieści o Zulce?

Tak, są, tyle, że ja ciągle nie mam czasu zdać relacji.

Dokładnie tydzień temu byłyśmy z anecik  w odwiedzinach u Zulki.

Biedna zestresowała się.

Chyba się bała, że będziemy chciały ją zabrać.

Patrzyła po kolei na swoich Ludzi z pytaniem:

"Nie oddacie mnie, prawda?"

Innych gości Zula zazwyczaj wita.

Zaraz wstawię zaległe fotki od p. Andrzeja (jeszcze sprzed naszej wizyty).

O Zulkę nie musimy się martwić odnalazła SWOICH LUDZI i Dafinkę i jest z nimi szczęśliwa.

Chodzi na długie spacery, które uwielbia, zachęca Dafi do zabawy, wyleguje się na kanapie.

Ot, takie życie psa, który jest kochany i uwielbiany.

Takich Ludzi jakich ma Zulka powinno się klonować.

• Upvote 3
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Najnowsze wieści z Zulkowego domu:

Dziękuję, u nas wszystko w porządku.

Zula nabiera ciała, przytyła ok. 1kg a na spacerach jest bardzo „zabawowa” . Nauczyła się już chodzić na smyczy bez ciągnięcia – choć tu trzeba cały czas pilnować bo jest bardzo ciekawska, lubi wąchać - cały świat by obwąchała więc zapomina się ciągnąc do ciekawego miejsca. Doskonale dogaduje się ze swoimi ulubionymi znajomymi psami a do nowo poznanych lub nielubianych pozostaje z rezerwą.

Często widuje się z Cavalierem mojej mamy i moją mamą, bardzo się zaprzyjaźniła z Ginger i co ciekawe bardzo lubi i ufa mojej mamie, potrafi usiąść obok niej na kanapie i prawie położyć łeb na kolanach - o głaskaniu jednak nie ma mowy. Z nami bez zmian, robi jak chce, jesli się zapomni albo czegoś wystraszy to potrafi na kolana wskoczyć, na co dzień może  przyjść i powąchać twarz czy liznąć rękę ale za zwyczaj poza spacerami i byciem na smyczy unika dotyku i bliskości. Widać, że potrzebuje człowieka, ciągnie ją do ludzi, zazdrości Dafi czy Ginger bo je obserwuje gdy są blisko z nami, ale jednak lęk pozostaje.

W dłuższej perspektywie wygląda to lepiej, patrząc na co dzień czy na „co tydzień” zmian nie widać ale jeśliby porównywać zachowanie w okresach miesięcznych to jednak idzie ku lepszemu…  pozdrawiam serdecznie

• Upvote 2
Posted

Bardzo odpowiedzialni ludzie. Zobaczcie , Zulka nadal na podwójnym zabezpieczeniu,

Zdjęcie trójeczki super.

Miała ,a właściwie ma szczęście suńka.

Posted

Zauważyłam właśnie, że sunia na podwójnym zabezpieczeniu. I sam fakt, że nikt nic nie naciska, że wiedzą, że ona potrzebuje czasu... Powiedzcie mi - gdzie są tacy Ludzie? Przydałyby się dla Tinki i Likusi.

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Zauważyłam właśnie, że sunia na podwójnym zabezpieczeniu. I sam fakt, że nikt nic nie naciska, że wiedzą, że ona potrzebuje czasu... Powiedzcie mi - gdzie są tacy Ludzie? Przydałyby się dla Tinki i Likusi.

Jeśli chodzi o dom Zuleczki jestem spokojna i pewna, że wszystko jest i będzie OK.

• Upvote 1
Posted

Kilka dni temu Pan Andrzej przysłał mi maila, ale dopiero dzisiaj go zauważyłam.

Chce mi się tańczyć, śpiewać i skakać z radości.

Oto powód:

Witam, wysyłam trochę zdjęć Zuli i jej nowej towarzyszki Perełki. Zulka nadal jest strachliwa ale w pewnych sytuacjach jak winda (liże mnie po ręce), spacery na smyczy, kanapa na smyczy czy na legowisku daje się obłaskawić  i widać, ze jeśli z pomocą pokona strach to lubi dotyk ludzkiej ręki i pieszczoty. Spore nadzieje wiążemy z Perełką, suczką przygarniętą ze schroniska w Bytomiu, Perła to tzw. „zwykły” pies, jest wesoła, lgnie do ludzi, nie jest kłopotliwa na spacerze etc. W sumie taki piesek jak dawny towarzysz z DT  Bary. Zula bardzo ładnie chodzi na smyczy z Perełka i ją naśladuje, oczywiście alfą jest Perełka ale Zulka jest zadowolona z takiego „mentora”. Zobaczymy jak się ta socjalizacja przez towarzystwo normalnego psa (sorry ale Dafi to ani pies ani normalna nie jest ) rozwinie, jak na razie jest super!

Pozdrawiam serdecznie

Andrzej

IMG_20170624_081950-001.jpg

IMG_20170624_082007-001.jpg

IMG_20170624_082513-001.jpg

IMG_20170701_083845.jpg

z1.jpg

• Upvote 3
Posted
16 minut temu, anecik napisał:

No kto by się spodziewał :D

I o Barusiu Pan Andrzej pamiętał. Miło :)

Też zwróciłam uwagę na wzmiankę o Barusiu.