Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie chce się 90 km autostradą do nieba, to bezowocny telefon; nic, a nic z tego nie wyjdzie, więc wcale, a wcale nie czekamy na piątek, tzn. może i czekamy, bo piąteczek to weekendu począteczek:)

Posted

A tam, niech się pani w łokieć pocałuje.I tak Amiśki nie dostanie.Za wysokie progi na pani nogi.

no właśnie.. A poza tym skąd ja szarlotkę domową wezmę? Nie chce mi się pichcić <_< :cool1:

• Upvote 1
Posted

Dziękujemy za pozdrowienia, Ewciu :)

A tak Wam powiem, choć to nikogo nie interesuje, że ....

był telefon w sprawie Amiśki...

Pani  z Warszawy szuka psiątka młodego, ale nie szczeniaka, przytulanki, towarzyszki dla 14-letniego syna. Wypytała o wszystko i Ami zgadza się z Jej oczekiwaniami. Na pytanie "gdzie mogę obejrzeć sunię" i moją odpowiedź "90 km od Warszawy" była chwila ciszy i "to jednak daleko...". Przede wszystkim to syn ma zadecydować o wyborze psa, bo tęskni po odejściu ich psiaka w ubiegłym roku i nie chcą brać w ciemno. Powiedziałam Pani, że do nas na wieś można sobie zrobić wycieczkę na domowa szarlotkę i kawę. ano zobaczymy, bo syn wraca z wakacji w piątek, pani ma wtedy zadzwonić.

No dobra, wcale nie czekam, i Wy tez nie czekajcie, bo to pierwszy telefon.

e tam - napewno znajdzie pieska gdzieś bliżej - po co jechać taki kawał ?no nic czekamy na następny telefon hihi

Posted

&nbsp;

Śmiejecie się, a ja naprawdę uważam, że 90 km to pikuś, jeśli człowiek się zakocha....

&nbsp;
W tym sęk, ze człowiek się jeszcze nie zakochał, bo w piątek wraca z wakacji i wtedy zadecyduje.
Posted

Śmiejecie się, a ja naprawdę uważam, że 90 km to pikuś, jeśli człowiek się zakocha....

oj, tak, pikuś.....  mój Pikuś  z Wojtyszek aż do mnie przyjechał, co tam 90 km  ;) ;)

Puszek, Łatek i Majeczka to aż z Lublina jechały do mnie, Puszek przez Poznań i potem do stadniny koni pod Wrocławiem, stamtąd do mnie dopiero..... nie takie odległości pokonywały psy i ludzie...

I tak nie poczujemy 2smiech.gif

jak poczujemy.... "zwalimy" winę na pieski  ;)

Posted

Dziadek kolegi zrzucał winę na ... rybki w akwarium :)

Amisia wczoraj wieczorem znów coś osaczała w sadzie po ciemku, ale jak biegłam do niej z obrożą i smyczą, to przyszła do mnie pokazując brzuszek. Wiec nie wiem, na co się tak darła, pewnie znów ten nieszczęsny jeż.

Posted

Zamówiłam dziś torbę 15 kg Fitmin w Zooarcie. Amiśka przepada za tą karmą.

Ami jest od jakiegoś czasu na naszym garnuszku, nie gminnym. Mam nadzieję, że znajdzie dom, bo inaczej jakieś wsparcie na żarełko by się przydało...

Posted

Zamówiłam dziś torbę 15 kg Fitmin w Zooarcie. Amiśka przepada za tą karmą.

Ami jest od jakiegoś czasu na naszym garnuszku, nie gminnym. Mam nadzieję, że znajdzie dom, bo inaczej jakieś wsparcie na żarełko by się przydało...

W zasadzie gotuję dla moich psiaków, ale gdy nie mam czasu podaję im suchą karmę, a coś się zniechęciły do boscha. Jakiej wielkości granulki ma ta karma ?

Posted

Mam nadzieję ,że nikt nie dzwonił i nie interesuje się sunią Tak na wszelki wypadek pytam.

a właśnie, ze dzwonił!

Młoda osoba z Otwocka. Zapytała o wysokość Amisi, powiedziałam, że tak 40 cm. "O, to pasuje" - ucieszyła się pani. I zapytała, gdzie może obejrzeć sunię, że najwyżej wsiądzie w pociąg i przyjedzie. Ma psa i kota. I tyle się dowiedziałam,bo pani obiecała zadzwonić o 17.00.

Oczywiście, nie czekałam na telefon. I dobrze. Nie zadzwoniła.,

U nas zresztą nie ma pociągów.

Posted

W zasadzie gotuję dla moich psiaków, ale gdy nie mam czasu podaję im suchą karmę, a coś się zniechęciły do boscha. Jakiej wielkości granulki ma ta karma ?

To zależy, jaka wybierzesz. Ta "moja" to Fitmin Adult jest wielkości dużego grochu.

Posted

&nbsp;

a właśnie, ze dzwonił!
Młoda osoba z Otwocka. Zapytała o wysokość Amisi, powiedziałam, że tak 40 cm. "O, to pasuje" - ucieszyła się pani. I zapytała, gdzie może obejrzeć sunię, że najwyżej wsiądzie w pociąg i przyjedzie. Ma psa i kota. I tyle się dowiedziałam,bo pani obiecała zadzwonić o 17.00.
Oczywiście, nie czekałam na telefon. I dobrze. Nie zadzwoniła.,
U nas zresztą nie ma pociągów.

&nbsp;
Ami i tak nie pojechałaby do Otwocka. Dobrze, ze nie zadzwoniła !