Poker Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 malagos, Ty chyba masz szkło powiększające w oczach.A kto mówi ,ze ten pies to benek? On ma tylko benkoware ubarwienie. A to weeeeeź to nie tylko u 8.latków panuje, u młodych dorosłych też.Przepraszam pełnoletnich. Quote
elik Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 3 godziny temu, Poker napisał: malagos, Ty chyba masz szkło powiększające w oczach.A kto mówi ,ze ten pies to benek? On ma tylko benkoware ubarwienie. A to weeeeeź to nie tylko u 8.latków panuje, u młodych dorosłych też.Przepraszam pełnoletnich. I kufa też benkowata i postura także :) A on da radę wejść do tej budy ? :) Quote
malagos Posted January 28, 2016 Author Posted January 28, 2016 Nie da rady :) Obok (widać kawałek ściany po prawej stronie zdjęcia) stoi wielka buda, ocieplona, wymoszczona słomą. Quote
malagos Posted January 28, 2016 Author Posted January 28, 2016 22 godzin temu, konfirm31 napisał: Wagowo, pewnie tak. Ale liczymy na sztuki :D. A tak na serio, to jak Benek przetrwał noc? Z kojca, nie wyłaził górą? coś bliżej o nim wiadomo? Pokerku, ja powinnam w takich momentach pisać, to co mój 8 letni wnuk mówi - no, weeeeź. I jak można się domyślić, nerwuje tym wszystkich :). Nie wiem, czy to teraz taka moda wśród ośmiolatków, czy to taki patent indywidualny ;) Nie wyłazi górą, choć pewnie jakby się wspiął na tylne łapy, to przednimi oparł by się o krawędź ogrodzenia. ale mam nadzieję, ze benki to spokojne bydlęta i nie w głowie mu skakanie przez płot. Jeszcze ani razu nie szczeknął... Quote
Nutusia Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 A co se będzie jęzor strzępił? Od szczekania w tym obejściu ma przecież... ratlerka! :D Quote
konfirm31 Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Biedak jest w stresie. Tak czy inaczej, swój dotychczasowy dom - stracił. Bliss nie szczekała przez pół roku, od zabrania ze schroniska. Lerka też przez kilka miesięcy była cichutka, a teraz - szkoda gadać :( Quote
Havanka Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Zapraszam serdecznie na bazarek, na potrzeby ogłoszeniowe, min. Amisi: Quote
malagos Posted February 3, 2016 Author Posted February 3, 2016 O 31.01.2016o22:57, Havanka napisał: Zapraszam serdecznie na bazarek, na potrzeby ogłoszeniowe, min. Amisi: Dziękuje ci serdecznie za pamięć, cudna Havanko! Ogłoszenia na olx odnawiam, inne też, co się tam przypomni na mejla. Ale cisza... Quote
malagos Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 39 minut temu, Mattilu napisał: Pewnie, ze lubi :) Czasem nie mogę jej dowołać się do domu - zrobimy obchód ogrodu, sadu, Nutka i Zulka już kulą się pod drzwiami, a Ami krokiem nieśpiesznym zmierza wcale nie do domu, tylko w inną część ogrodu lub pod karmnik. Ma prześliczną gęstą czarną jak smoła sierść :) Takie zimowe futro, i bardzo jej w tym do twarzy :) Quote
Mattilu Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 To ta jej huskowa natura :) Ja tez lubie zime :) Quote
malagos Posted February 6, 2016 Author Posted February 6, 2016 22 godzin temu, Mattilu napisał: To ta jej huskowa natura :) Ja tez lubie zime :) Dołączam do miłośników zimy, w ogóle chłodu :) choć czasem zima bywa niebezpieczna. Agi kolega wrócił właśnie z Alp - wczoraj jeszcze jeździł na nartach, dziś w tym miejscu zeszła lawina i zginęło kilku Czechów turystów. Quote
mari23 Posted February 7, 2016 Posted February 7, 2016 O 28.01.2016o12:28, Nutusia napisał: A co se będzie jęzor strzępił? Od szczekania w tym obejściu ma przecież... ratlerka! :D od szczekania są małe pieski, dużym wystarczy wygląd do odstraszenia intruzów :) Quote
malagos Posted February 8, 2016 Author Posted February 8, 2016 16 godzin temu, mari23 napisał: od szczekania są małe pieski, dużym wystarczy wygląd do odstraszenia intruzów :) Całe szczęście, że Ami nie szczeka - bardzo rzadko coś ją zaniepokoi, czasem pies za płotem, czasem jakiś gwar. Na gości nie szeka, wita sie z każdym. Jaka to miła odmiana od wiecznie szczekającej jazgotliwej ratlerki Nutki ... :) Quote
elik Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 3 minuty temu, malagos napisał: Całe szczęście, że Ami nie szczeka - bardzo rzadko coś ją zaniepokoi, czasem pies za płotem, czasem jakiś gwar. Na gości nie szeka, wita sie z każdym. Jaka to miła odmiana od wiecznie szczekającej jazgotliwej ratlerki Nutki ... :) Masz może na myśli moja Nutelcię ? Quote
konfirm31 Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Każdy może mieć własnego, osobistego szczekacza. Nutkę, Nutelcię, lub - Lerkę Quote
elik Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 15 minut temu, konfirm31 napisał: Każdy może mieć własnego, osobistego szczekacza. Nutkę, Nutelcię, lub - Lerkę No fakt :) Quote
Nutusia Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 To i moje maluchy się załapią, z Imką na czele ;) Quote
malagos Posted February 14, 2016 Author Posted February 14, 2016 Ami za to namiętnie kopie dziury szukając kretów - a te niestety juz ryją i trawnik jest upstrzony kopcami. Quote
konfirm31 Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Amisia, stara się być pożyteczna ;) Quote
malagos Posted February 15, 2016 Author Posted February 15, 2016 Ale przyznaj, konfirmie, fajna jest, co? Taka grzeczna przy gościach, nienachalna, łagodna... Quote
konfirm31 Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Przyznaje z pełnym przekonaniem, chociaż z Waszych psic, najbardziej zawsze lubiłam i lubię Sonię. Amiśka jest bardzo fajna, miła i ładna, więc ze wszech miar zasługuje na najlepszy dom. Kłopot w tym, że ona uważa, że już go ma ;) Quote
Havanka Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Amisia od dziś będzie odświeżana co 24 godziny przez 7 dni. Quote
Recommended Posts