Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos, Ty chyba masz szkło powiększające w oczach.A kto mówi ,ze ten pies to benek? On ma tylko benkoware ubarwienie.

A to weeeeeź to nie tylko u 8.latków panuje, u młodych dorosłych też.Przepraszam pełnoletnich.

Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

malagos, Ty chyba masz szkło powiększające w oczach.A kto mówi ,ze ten pies to benek? On ma tylko benkoware ubarwienie.

A to weeeeeź to nie tylko u 8.latków panuje, u młodych dorosłych też.Przepraszam pełnoletnich.

I kufa też benkowata i postura także :)

A on da radę wejść do tej budy ? :)

benek.jpg

Posted
22 godzin temu, konfirm31 napisał:

Wagowo, pewnie tak. Ale liczymy na sztuki :D.

A tak na serio, to jak Benek przetrwał noc? Z kojca, nie wyłaził górą? coś bliżej o nim wiadomo?

Pokerku, ja powinnam w takich momentach pisać, to co mój 8 letni wnuk mówi - no, weeeeź. I jak można się domyślić, nerwuje tym wszystkich :). Nie wiem, czy to teraz taka moda wśród ośmiolatków, czy to taki patent indywidualny ;)

Nie wyłazi górą, choć pewnie jakby się wspiął na tylne łapy, to przednimi oparł by się o krawędź ogrodzenia. ale mam nadzieję, ze benki to spokojne bydlęta i nie w głowie mu skakanie przez płot.

Jeszcze ani razu nie szczeknął...

Posted

Biedak jest w stresie. Tak czy inaczej, swój dotychczasowy dom - stracił. Bliss nie szczekała przez pół roku, od zabrania ze schroniska. Lerka też przez kilka miesięcy była cichutka, a teraz - szkoda gadać :(

Posted
O 31.01.2016o22:57, Havanka napisał:

Zapraszam serdecznie na bazarek, na potrzeby ogłoszeniowe, min. Amisi:

Dziękuje ci serdecznie za pamięć, cudna Havanko! Ogłoszenia na olx odnawiam, inne też, co się tam przypomni na mejla.

Ale cisza...

Posted
39 minut temu, Mattilu napisał:

Pewnie, ze lubi :) Czasem nie mogę jej dowołać się do domu - zrobimy obchód ogrodu, sadu, Nutka i Zulka już kulą się pod drzwiami, a Ami krokiem nieśpiesznym zmierza wcale nie do domu, tylko w inną część ogrodu lub pod karmnik. Ma prześliczną gęstą czarną jak smoła sierść :)  Takie zimowe futro, i bardzo jej w tym do twarzy :)

Posted
22 godzin temu, Mattilu napisał:

To ta jej huskowa natura :) Ja tez lubie zime :)

Dołączam do miłośników zimy, w ogóle chłodu :)

choć czasem zima bywa niebezpieczna.

Agi kolega wrócił właśnie z Alp - wczoraj jeszcze jeździł na nartach, dziś w tym miejscu zeszła lawina i zginęło kilku Czechów turystów.

Posted
O 28.01.2016o12:28, Nutusia napisał:

A co se będzie jęzor strzępił? Od szczekania w tym obejściu ma przecież... ratlerka! :D

od szczekania są małe pieski, dużym wystarczy wygląd do odstraszenia intruzów :)

Posted
16 godzin temu, mari23 napisał:

od szczekania są małe pieski, dużym wystarczy wygląd do odstraszenia intruzów :)

Całe szczęście, że Ami nie szczeka - bardzo rzadko coś ją zaniepokoi, czasem pies za płotem, czasem jakiś gwar. Na gości nie szeka, wita sie z każdym. Jaka to miła odmiana od wiecznie szczekającej jazgotliwej ratlerki Nutki ... :)

Posted
3 minuty temu, malagos napisał:

Całe szczęście, że Ami nie szczeka - bardzo rzadko coś ją zaniepokoi, czasem pies za płotem, czasem jakiś gwar. Na gości nie szeka, wita sie z każdym. Jaka to miła odmiana od wiecznie szczekającej jazgotliwej ratlerki Nutki ... :)

Masz może na myśli moja Nutelcię ? 

Posted
15 minut temu, konfirm31 napisał:

Każdy może mieć własnego, osobistego szczekacza. Nutkę, Nutelcię, lub - Lerkę

No fakt :)

Posted

Przyznaje z pełnym przekonaniem, chociaż z Waszych psic, najbardziej zawsze lubiłam i lubię Sonię. Amiśka jest bardzo fajna, miła i ładna, więc ze wszech miar zasługuje na najlepszy dom. Kłopot w tym, że ona uważa, że już go ma ;)