Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie:) Semik odpoczywa dzisiaj po czwartrej chemii. Dr Jagielski zadowolony z wyników, jednak z uwagi na słaby szpik kostny Semika podał mu dzisiaj jeszcze słabszą chemię. Cały czas uczula mnie na obserwowanie mojego Skarba, bo ten typ nowotworu jest bardzo bolesny i daje bolesne przerzuty do kości. Jeszcze raz upewniłam go, że Semidło jest pod stałą baczną obserwacją i jeśli pojawi się jakikolwiek symptom bólu, natychmiast się zgłosimy po odpowiednie leki. Póki co jest super i niech tak trwa jak najdłużej.

Semik schudl cały kilogram od ostatniej chemii, ale to było do przewidzenia ze względu na słabszy apetyt. Ponieważ w pierwszym miesiącu przytył 2 kg, ma jeszcze mały zapas.

Zabieramy Semikowi zawsze jego posłanka i ulubioną podusię, żeby czuł się komfortowo. Dodatkowo ja siadam z nim na tych posłankach i tak spędzamy w klinice 2-3 godziny. Najczęściej Rudzielec śpi smacznie, a ja głaszczę go i czytam coś. Dzisiaj byliśmy pierwszą godzinę sami, bo pojechaliśmy na 7 rano. Było spokojnie, miło i bezproblemowo. Tak wygląda Semiczek w czasie chemii:

88117566439085633091.jpg

64258049175766719442.jpg

66032062722610248737.jpg

19641961742210458711.jpg

92711139463109509627.jpg

A tak spacerował sobie wczoraj:)

https://www.youtube.com/watch?v=c9J0b0hk1KM

Posted

Ewciu, Semik dożywotnio będzie przyjmował Metacam - niesteroidowy lek przeciwzapalny. Do lutego brał steryd ze względu na spondylozę, aledr Jagielski zamienił mu go na Metacam własnie, bo jest bardziej skuteczny w paliatywnym leczeniu nowotworu.

Semik to naprawdę psi Anioł. Grzeczny, kochany, uśmiechnięty, cudowny, najlepszy!

Posted

Ewa Marta, kilka razy oglądałam ten  filmik z  uśmiechniętym Semikiem  tak radośnie machającym ogonkiem  :). Musi być dobrze, bardzo mocno nieustająco trzymam za to kciuki. W  Twoim głosie dosłownie słychać całą wielką,  ogromną miłość :). Semiku trzymaj się dzielnie, kochany i dzielny piesku :). Ewa Marta, wiem  pisałam to już ;) ale  uważajcie na Metacam. Całuski dla bohatera Semika, trzymajcie się   :).

Posted

Ewa Marta, kilka razy oglądałam ten  filmik z  uśmiechniętym Semikiem  tak radośnie machającym ogonkiem  :). Musi być dobrze, bardzo mocno nieustająco trzymam za to kciuki. W  Twoim głosie dosłownie słychać całą wielką,  ogromną miłość :). Semiku trzymaj się dzielnie, kochany i dzielny piesku :). Ewa Marta, wiem  pisałam to już ;) ale  uważajcie na Metacam. Całuski dla bohatera Semika, trzymajcie się   :).

Jak nie kochać takiego Faceta Dana:) Wiem kochana, że przy Metacamie cały czas muszę mieć rękę na pulsie. Dlatego robimy regularnie badania krwi, żeby wyłapać każdą zmianę. Wolałabym, żeby nie musiał go brać, ale w tej sytuacji wybieramy mniejsze zło:(

Posted

Jak nie kochać takiego Faceta Dana:) Wiem kochana, że przy Metacamie cały czas muszę mieć rękę na pulsie. Dlatego robimy regularnie badania krwi, żeby wyłapać każdą zmianę. Wolałabym, żeby nie musiał go brać, ale w tej sytuacji wybieramy mniejsze zło:(

Tak, wiem   ;). Kochać, kochać i jeszcze raz kochać :). Od nich można się uczyć miłości :). Przy Metacamie  prócz badań trzeba też uważać na brzuszek. Wiem, wiem, pisałam  też już o tym :D. Ale lepiej  o raz czy dwa za dużo,  niż o raz za mało. A filmik dzisiaj sobie znowu obejrzałam :D. Wzruszająca  jest i chwytająca za serce ta  obopólna miłość :). Macie pewnie z Semikiem takie porozumienie dusz, jak ja  z Barim  :). Rozumiemy swoje spojrzenia :). Mądre są niezmiernie  te nasze kochane psiaki :). Uściski :).

Posted

mam masę filmików z moimi psami, ale jeden z Semikiem jest dla m nie wyjątkowy. Pokazuje jak wrażliwym psem jest moje kochanie. Kilka lat temu przyprowadziłam do domu 2 maleńkie szczeniaczki mojej (jeszcze wtedy nie mojej) Peruszki. Zajmowałam się nimi intensywnie i Semik nie wytrzymał tej konkurencji i ich dużej namolności w stosunku do niego. Uciekał od nich, żeby dały mu spokój, a kiedy koło niego usiadłam, powiedzial mi, co o tym wszystkim myśli:

https://www.youtube.com/watch?v=IPoacd2q7S0

• Upvote 1
Posted

mam masę filmików z moimi psami, ale jeden z Semikiem jest dla m nie wyjątkowy. Pokazuje jak wrażliwym psem jest moje kochanie. Kilka lat temu przyprowadziłam do domu 2 maleńkie szczeniaczki mojej (jeszcze wtedy nie mojej) Peruszki. Zajmowałam się nimi intensywnie i Semik nie wytrzymał tej konkurencji i ich dużej namolności w stosunku do niego. Uciekał od nich, żeby dały mu spokój, a kiedy koło niego usiadłam, powiedzial mi, co o tym wszystkim myśli:

https://www.youtube.com/watch?v=IPoacd2q7S0

Ewa Marta, ten filmik jest cudny :). A Ty mówisz do Semika tak, jak  gdybym słyszała siebie mówiącą do Bariego:  kochanie, perełko, słoneczko ... :) :). Semik jest cudowny :). Jeszcze raz uściski dla Was  :).

Posted

Słodki Semiś - pomrukujący, jakby mówiący...

proszę Cię mamuś, mam już dość... chcę spokoju...

Ewuś, wykochaj ode mnie to Twoje Rude Szczęście :) !!!

Ewa Marta, ten filmik jest cudny :). A Ty mówisz do Semika tak, jak  gdybym słyszała siebie mówiącą do Bariego:  kochanie, perełko, słoneczko ... :) :). Semik jest cudowny :). Jeszcze raz uściski dla Was   :).

Bardzo Wam dziękuję:)

Posted

Semik dzisiaj już w porządku, ale 2 dni po chemii nie chciał jeść. Znowu z gotowanego przerzucił się na puszki, ale to u niego stale się zmienia. Dzisiaj w doskonałym nastroju ganiał za młodą sunią na skarpie:)

Piątą chemię będzie mial 2 czerwca. To daje 3,5 tygodnia przerwy, a kolejną dostanie 4 tygodnie później. Stopniowo będziemy wydłużali okresy bez chemii. Badań tym razem nie będzie, bo dr Jagielski stwierdził, że wyniki sa cały czas przewidywalne i jeśli nic nie będzie się dzialo, nie ma sensu stresować go kolejnym kłuciem.

Semik dzisiaj koniecznie chciał mi dać buziaka. Podskakiwał do mojej twarzy i musiałam niemal stoczyć bój o to, żeby jednak tego nie robił:) Po 2 smutniejszych dniach ta jego wesołość, to miód na moje serce:)

Guest WitusiowaEwa
Posted

Pozdrawiamy ,przytulamy ,pamiętamy i trzymamy łapeczki .

Posted

Bardzo Wam dziękujemy za ciepłe myśli:)

Dzisiaj Słonko nie dało mi spać. Tak chrapał, że ściany się trzęsły:) Wstałam, położyłam się obok niego na posłanku i głaskałam. Semik się obudził, pomruczał, pokokosil się, po czym zasnął znowu chrapiąc niemiłosiernie:)

Posted

Dzisiaj Słonko nie dało mi spać. Tak chrapał, że ściany się trzęsły:) Wstałam, położyłam się obok niego na posłanku i głaskałam. Semik się obudził, pomruczał, pokokosil się, po czym zasnął znowu chrapiąc niemiłosiernie:)

O, to z Semiczkiem stanowilibyśmy niezły duet :D

Posted

No to dowód na to, że Semiś to Prawdziwy, zdrowy Chłop jest ;)

Cieszę się, że po dniach kryzysu dobre wieści :)

Ściskam Was i przytulam cieplutko :)

Posted

Semik zrobil się wielkim przytulasem ostatnio. zawsze lubil głaskanie i drapanie za uszkiem, ale teraz pakuje się jak dzidziuś na kolana i lubi byc bardzo blisko człowieka. Zrobiłam wczoraj zdjęcia moim chłopakom, kiedy przytulali się do siebie:)

37947499569907661747.jpg

81620324469245221056.jpg

A tak spędza dzień Semik jak nie ma się do kogo przytulić:

65013562844033469954.jpg

78406119601380165310.jpg

49186406264169221163.jpg

Posted

Przesłodki jest Semik.

Ja lubię jak pies chrapie, dla mnie to najpiękniejsza muzyka. Natomiast ludzkie chrapanie jestem w stanie znieść przez 10 sekund.To samo mam z mlaskaniem.