Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wpadłam na moment, bo cały dzień poświęciłam psiakom:)

Wyniki Semika nie najgorzej, ale jest krew w moczu. Jest to związane z nowotworem i w tej chwili dodaliśmy tylko lek Exacyl - przeciwkrwotoczny. Poza tym Semik w dobrej formie, znowu się uśmiecha i truchta:)

A w domu pilnuje... piłeczki:)

S101.jpg

Posted
4 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Wyniki Semika nie najgorzej, ale jest krew w moczu. Jest to związane z nowotworem i w tej chwili dodaliśmy tylko lek Exacyl - przeciwkrwotoczny. Poza tym Semik w dobrej formie, znowu się uśmiecha i truchta:)

S101.jpg

Pilnuj Semiczku, pilnuj, bo w domu konkurencja coraz większa i może ktoś zabrać ;)

Buziole :)

Posted
18 godzin temu, Ewa Marta napisał:

S101.jpg

W domu pileczki,a na dworze kija:)))))

Posted

Seminek wycałowany i wyprzytulany:) Dzisiaj zrobiliśmy masaż każdego centymetra mojego Rudzielca. Zasnął odprężony i mruczący:)

Seminek czuje się w kratkę. Pod wieczór jest już słabszy i zdecydowanie woli położyć się sam w sypialni w ciszy i ciemności.

Posted

Zadzwoniła do mnie dzisiaj znajoma, która po odejściu jej suni staruszeczki przygarnęła kolejną bidusię ze schroniska w Celestynowie. 

Chciała adoptować sunię kilkuletnią, żeby jakiś czas cieszyć się nią w rodzinie. Została oszukana i ogłaszana sunia, która miała mieć 8 lat ma w rezultacie 13 lat i do tego nowotwór śledziony. Agnieszka natychmiast poddala operacji sunieczkę. Ja miałam szczęście i kiedy juz spala mocno i była przygotowywana do operacji byłam tam i mogłam wycałowac cudny pyszczek staruszeczki. Po operacji Agnieszka pytała naszych wetów co dalej, jak ma postępować, co robić, żeby sunia żyła jak najdłużej. No i tu jest właśnie ta wiadomość którą chciałam się pochwalić:) Nasz wet Maciek powiedział jej, żeby koniecznie skontaktowała się ze mną, bo wyciągnęliśmy Semika z nowotworu, który dawał kiepskie rokowania i żebym jej podpowiedziala co poza leczeniem było robione:) jestem dumna - nasz Semik podawany jest za przykład!!!

• Upvote 2
Posted

Pamiętasz Ewuniu, jak mówiłam Ci, że Seminiątko jest dla mnie przykładem walki z nowotworem i wielkiej determinacji?! Dla mnie Seminio to SYMBOL mocy i determinacji!!! Zapewne z innych względów, ale jak teraz lekarz już daje za przykład Seminia... Wszyscy tutaj wiemy, co pozwala Semisiowi walczyć z chorobą i odnosić sukces!!! To Wasza Wielka Miłość i nieopisana Troska dają Seminiowi siłę i w efekcie tego nasz Skarb wciąż zwycięża!!!!!!!!!!!

Miejcie się dobrze Kochani, Seminiu - buziczki :*

• Upvote 3
Posted
6 godzin temu, Sarunia-Niunia napisał:

Wszyscy tutaj wiemy, co pozwala Semisiowi walczyć z chorobą i odnosić sukces!!! To Wasza Wielka Miłość i nieopisana Troska dają Seminiowi siłę i w efekcie tego nasz Skarb wciąż zwycięża!!!!!!!!!!!

Miejcie się dobrze Kochani, Seminiu - buziczki :*

Ewuś, to jest cała tajemnica leczenia Seminia. A Ty wiesz, że tak jest, bo jesteście wspaniałymi Ludźmi, którzy potrafią całą swoją miłość przelać na te futerka i one to czują, więc walczą, aby jak najdłużej grzać się w promieniach tej miłości.

• Upvote 2
Posted
13 minut temu, EVA2406 napisał:

Ewuś, to jest cała tajemnica leczenia Seminia. A Ty wiesz, że tak jest, bo jesteście wspaniałymi Ludźmi, którzy potrafią całą swoją miłość przelać na te futerka i one to czują, więc walczą, aby jak najdłużej grzać się w promieniach tej miłości.

Tak to właśnie działa! :)

• Upvote 2
Posted

Ech Dziewczyny, najśmieszniejsze jest to, że to my dostajemy więcej od tych naszych futrzakow, niż one od nas. Takiej miłości, oddania, radości życzę każdemu czlowiekowi. To daje nieopisaną energię i pozwala góry przenosić:-)

Semurek dzisiaj w lepszej kondycji niż wczoraj. Wczoraj wieczorem uciekał od światla i głosów do ciemnej sypialni. Poszłam do niego, położyłam się obok na jego posłanku i tak leżeliśmy w ciszy dotykając się pyszczkiem i twarzą. To taki moment przekazywania nawzajem dobrej energii i poczucia bycia razem. Nie trzeba nic mówić, wystarczy być obok. Jestem pewna, że On czuje to samo, bo leży nieruchomo i mruczy cichutko. Tak bardzo proszę o to, żebyśmy mogli dalej być razem...

• Upvote 2
Posted
3 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Ech Dziewczyny, jak dobrze, że jesteście i rozumiecie mojego świra na punkcie Semika i reszty bandy:)

Tyż posiadam ŚWIRA na punkcie mojej bandy, więc doskonale rozumiem - chyba możemy sobie podać łapkę :uscisk: Ewuś :brawo2:!!!!!!!!!

Buziole dla Was Wszyściutkich :calus: !!!!!!!!!

Posted

Życzę z serca pięknych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy. Niech to będzie czas na łagodne myśli, czas przebywania z rodziną i przyjaciółmi,zwierzakami, czas odczuwania piękna życia. Wesołego Alleluja!

26986db7cb05ba6bgen.jpg