Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pokerku śliczny ten nowy tymczasik. A imię wybraliście idealne. Zdjęcie z kotą rozczulające. Moja kota od razu wstaje jak moje sunie kładą się obok. :)

Dobrze, że wzięłaś Loczkę :)

Uważam, ze nikt nie ma prawa narzucać kto jakiego psa ze schroniska ma wziąć. To decyzja i odpowiedzialność  - biorącego.

Jeśli by się dało Białą wziąć na konsultacje  - to byłoby świetnie, jeśli nie ... trudno. Nie można pomóc wszystkim psom.

NikaEla świetnie to ujęła. Nikt inny nie może o tym decydować, bo nie bierze na siebie odpowiedzialności. Najważniejsze jest kolejne uratowane życie. :)

Posted

Loczka robi małe postępy.

Już nie wyje i nie drapie w drzwi jak pracuję za ścianą.

Wyje jak widzi ,że ubieram płaszcz i wychodzę na zewnątrz.Dziś podsłuchiwałam.

Robiłam dzisiaj z nią ćwiczenia polegające na tym ,że wychodziłam z domu  jednymi drzwiami , a po paru minutach wracałam innymi. Sunia zgłupiała , nie wiedziała co się dzieje .Oczywiście krócej lub dłużej szczekała i wyła .Jutro będzie powtórka z rozrywki.

Ona tak się do mnie przywiązała ,że nawet jak wychodzę z łazienki, to wita się jakby mnie rok nie widziała.

Niestety jednak nie przepada za dziećmi.Dziś schowała się przed wnukiem , wlazła pod biurko do Dolarka.

Posted

....Robiłam dzisiaj z nią ćwiczenia polegające na tym ,że wychodziłam z domu  jednymi drzwiami , a po paru minutach wracałam innymi. Sunia zgłupiała , nie wiedziała co się dzieje . ....

hahah, no każdy by zgłupiał   :P 

Przywitam się u Loczki, później poczytam  :) 

Posted

hahah, no każdy by zgłupiał   :P 

Przywitam się u Loczki, później poczytam  :) 

Witam u loczki.

Właśnie chodziło o to ,żeby zgłupiała i nie zdążyła za mocno się rozszczekać i rozpiszczeć do mojego wejścia do domu.

Muszę ją nauczyć zostawania w domu , bo z adopcji będą nici.

Posted

Witam u loczki.

Właśnie chodziło o to ,żeby zgłupiała i nie zdążyła za mocno się rozszczekać i rozpiszczeć do mojego wejścia do domu.

Muszę ją nauczyć zostawania w domu , bo z adopcji będą nici.

musi zgłupieć, żeby potem zmądrzeć.... i nie szczekać....

Posted

Jesteś Pokerku jej wybawicielką, to jak ma Cię z oka spuszczać? Co będzie jak znikniesz i nie wrócisz?... Chwilę to musi potrwać, by się przekonała, że ZAWSZE wrócisz (choćby nawet innymi drzwiami ;))

Posted

Po moim powrocie wszystko na miejscu i całe. Nie wiem czy szczekała i wyła, bo jak podjechałam do było cicho.

Dziś po raz pierwszy zaszczekała na psa  w parku. Jest PRZESŁODKA.

Posted

Po moim powrocie wszystko na miejscu i całe. Nie wiem czy szczekała i wyła, bo jak podjechałam do było cicho.

Dziś po raz pierwszy zaszczekała na psa  w parku. Jest PRZESŁODKA.

Czyli nawet jeśli szczekała czy wyła to nie cały czas :)

Posted

No, ktoś tu pisał o małej suczce... ;)

Ano pisał.Loczka jest jeszcze za duża :rolleyes:

Loczka przesliczna, a kota i Dolarek fantastyczni w roli gospodarzy :)

To prawda ,tyle psów ile oni już przeżyli w naszym domu i że  jeszcze się nie wkurzyli to cud.

Posted

Poker, ja wszystkie znane mi pieski, przyrównuję do ONka(to dla mnie taki "wzorzec metra";) ) , więc wszystko, co waży mniej niż 30 kg i mierzy mniej niż 60 cm w kłębie, jest malutkie ;).

Posted

Ja mam tak samo, jak konfirm, tylko ja porównuje do doga, czyli dla mnie normalna psia masa to 80 kg, a wzrost przynajmniej 90 cm ;) Jak więcej to już duży pies :)

Loczka - super :)

Posted

Ja mam tak samo, jak konfirm, tylko ja porównuje do doga, czyli dla mnie normalna psia masa to 80 kg, a wzrost przynajmniej 90 cm ;) Jak więcej to już duży pies :)

Loczka - super :)

No, to mnie przebiłaś ;)